Prânzul În Familie

3.7K 198 12
                                    

Ema

În fața mea era Izzy. Cu buclele aurii dezordonate și sprâncenele încruntate se uita mirată la mine atât de dulce ca îmi vream să o mănânc pe loc.

"-Hei! Ce faci? ", Întreabă Izzy și strâmband din gură.

"-Bună, bucle aurii. Era să intru în tine" râd în timp ce o îmbrățișez și o sărut pe creștet. Nu prea sunt asa cu alți copii, dar ea... este irezistibila.

"-Am observat. Dar te ascunzi de cineva?" se uita în jurul nostru.

"-Nu!" Dacă un copil își dă seama că mă ascund de David, este clar ... că nu știu cum să fac asta.

"-Ce faci? Ai venit în vizită?" schimb subiect delicat.

"-Da. Și mă bucur că te-am întâlnit." după zâmbetul larg sunt sigur că este sinceră.

"- Pe cine vizitezi?" sunt eu curioasă.

"-ihhh ... Nu îți spun! " văd că are chef de joacă așa că o iau la gâdilat. Începem să râdem copios amândouă. Îmi place de Izzy pentru că mă readuce în copilărie. Alături de ea nu mai simt că am 28 de ani.

"- Câtă veselie aici! " aud o voce unui bărbat în spatele meu. Este șeful meu. Bunicul lui Izzy.

"-Bunicule!" spune fetita cu multă veselie în voce și sare în bratele lui.

"- Îmi este atât de foame încât o să te mănânc toată." o gâdilă pe fetița și rad împreună.

" - Așteaptă să ajungem la restaurant, bunicule. Ema vii la masă cu noi? " sincer nu mă încântă ideea de a mânca cu șefu.

"- Trebuie să vii pentru că aș manca și paste și pizza, iar ei vor altceva. Te rooog! " îmi este imposibil să îi rezist.

Mergem cu mașina până la restaurant. Este unul foarte drăguț lângă un parc. Ne așezăm la o masă pe terasă de 6 persoane. Izzy bineînțeles lângă mine, langă ea șefu.
Între timp vine Tim și cu o doamnă mai în vârstă.

" - Ce face nepotica mea preferată?" se duce la Izzy și o pupă. Se pare că țin mult una la cealaltă.

"- Ea este bunica mea, Bella! Ea este noua mea prietena, Ema. " ne face cunoștință Izzy. Într-adevăr este o femeie frumoasa, chiar dacă este în jur de 60 de ani are trăsături foarte frumoase și blânde.

"- Bunico știi ca sunt singura ta nepoată."

"- Din păcate! Tim poate ar trebui sa faci ceva în acest sens. " și îmi aruncă o privire cu subînțeles. Femeia asta abia mă cunoaște și deja vrea să îi fac un nepot?

În câteva minute apare și David. Se pare că nu am scăpat. Bineînțeles, doar este un prânz în familie. Eu sunt cea în plus. Este mirat că mă vede. Și eu sunt la fel, doar ca eu m-am înroșit. Simt cum inima îmi bate tare și că nu pot sa respir. Îmi iau privirea de la el și mă uit în meniu. La naiba! Singurul loc liber este în fața mea. Sigur nu o să pot manca nimic, oricum trebuia să întru la cură.

Se așează la masa după ce ne-a salutat pe toți. Încearcă să îmi evite privirea, de cele mai multe ori. L-am prins odată uitându-se la mine și i-am simțit privirea până în adâncul sufletului. A schimbat privirea repede, la fel și eu. Totuși câteva secunde au ajuns ca să mă tulbure. Bineînțeles că și eu l-am urmărit cu coada ochiului. Acum înțeleg de ce l-am sărutat, buzele lui sunt atât de apetisante.

"- Când ajungem la birou vreau polița de asigurare a mașinii. Îmi trebuie pentru service." mi se adresează pe un ton rece și fără sa se uite la mine.

"- Bine, dar îmi duci și mie mașina la service? " profit de ocazie că nu mă poate refuza. Afișez un zâmbet frumos, dar el mă săgetează cu privirea. Știu că am mult tupeu rugându-l, dar chiar nu cunosc orașul.

"- Mai bine îți cumperi alta!" răspunde rece.

" - Ai avut un accident? " și toți de la masă se uită brusc la mine. Încerc să mă fac mică, mică.

"- Da! A intrat în mine!" privirile se mută spre David. Tim și Jack au curajul să râdă.

"- Sunteți bine? Cum ați reușit? " este curioasă Bella.

"- Pentru Ema este chiar simplu. După ce o cunoști mai bine o să înțelegi. Eu o cunosc de câteva zile și am înțeles că trebuie să stau departe de ea. Este un mic pericol social, ca Denis pericol social! " toți au început să râdă, dar eu iau foc.

"- Off, copii... ! Pun pariu ca nu este chiar așa! Ema este foarte drăguță și sigur nu a vrut. Iar tu David, așa te-am crescut? Să știi că nu îmi place remarca ta. Ema dai un pic de timp, o să vezi ce băiat bun este. " se uita când la mine, când la el. Iar noi ne duelam în priviri.

" - Parcă sunteți doi copilași în parc care se cearta pe același leagăn. " acum ne-am rușinat amândoi.

" - Vorbești despre mașina accidentată parcată la birou? " întreabă Jack. Se pare ca buburuza mea a fost remarcată.

"- Da. S-a activat airbag-ul și cred ca radiatorul este spart. " constată David foarte serios.

" - Mai ai și bara, capota... Mai bine îți iei una nou Ema! " concluzionează Jack.

" - Nu mai este valabila oferta aia pentru a îi cumpara una nouă?" David vorbește cu Jack fără să mă bage în seama.

" - Să îi cumpărăm noi o mașină pe firmă?" este foarte intrigat Tim. Se pare că nu îi place ideea, deși pe mine mă încântă, m-ar salva de mulți bani.

" - Ema este un director și ea reprezintă imaginea firmei. Toți directori au mașini, ea de ce nu ar avea? " David se adresează cu un ton aspru lui Tim, aproape certându-se.

"- O mașină... Dacă nu ai grija de ea plătești din buzunarul tău!" se uită urât la mine.

" - Stai liniștit este primul accident pe care l-am avut vreodată de când conduc și am permisul de 10 ani. " vorbesc pe un ton rece și îl privesc fix în ochii pregătită să sar la gatul lui.

" - Nu o să mai fie accidente. David să o ajuți să își aleagă mașina. " vine cu ideea măreață Jack. Dar amândoi ne-am uitat surprinși la el.

" - Au o mașină nouă, mica, hibrid, o buburuza, perfecta pentru femei." adaugă Tim. Deci așa băiete, bărbatul conduce un bolid și femeia conduceo buburuză. Bine că nu mai există discriminare sexuală. Într-adevăr aveam o buburuza pentru că atât mi-am permis să îmi cumpăr din proprii bani, domnule 'tati ia-mi un bolid'. Spre deosebire de tine mă descurc singura, cu tot și toate. Nu am nevoie de nimeni și de nimic.

"- Mai bine mergi să le vezi. Vei alege ce îți place Ema." cred că Jack începe să mă cunoască. Începe să înțeleagă că nu sunt o domniță în primejdie care nu se descurca fără ajutorul unui cavaler.

Cafeaua ta, iubire! Where stories live. Discover now