Nu Fugi!

3.6K 179 0
                                    

Ema

A doua zi dimineața mă trezesc cu greu. Impropriu zis trezit căci de fapt nu am dormit toată noaptea și acum doar ma ridic din pat. Mă duc la baie să fac un dus. Vreau să spal corpul în speranța că voi uita atingerile lui... mirosul lui...dacă aș putea să spăl și sufletul de amintirile lui ar fi... mai ușor sa îmi revin.

Ies din duș și îl observ în sufragerie pe Christian. Sta pe canapea și se uită la televizor. Mă aude și întoarce capul spre mine. Are o privire caldă și deja mă simt mai bine. Întinde mana și ma trage ușor lângă el. Mă strânge în brate și ma sărută pe creștet. Doamne ce bine este! Rămân așa.

"- Sa știi ca sunt lângă tine gata sa te ascult când vrei tu..." aproape îmi șoptește în par și ma sărută iarăși grijuliu. Ana se alătură cu o cafea pentru mine și ne uităm toți trei la un film.

Filmul s-a terminat și Ana se ridică să se ducă la bucătărie . Rămân doar eu si el. Ia o țigară si o aprinde. Apoi sparge liniștea.

"-Mai stam mult ca la priveghi sau ai de gând să vorbești?" nu se uită la mine. Fixează pachetul de țigări și începe să se joace cu el. Știu că asta este modul lui de a ma scoate din starea mea.

"- Vreau sa plec de aici!" răspund încet cu privire in pământ.

"- Si de când ai început tu să fugi de un bărbat ? " întoarce în sfârșit capul spre mine. Observ cum sprincenele lui sunt aproape unite. Ele sunt acum despărțite doar de o cută fină pe care nu am ocazia sa o vad prea des. De obicei este vesel și senin la fața, dar acum este serios și supărat.

Ridic din umeri neputincioasa. Nu știu când m-am schimbat. Stiu doar că nu vreau să mai stau în acest oraș.

"-Nu plecam nicăieri! Rezolvam problema și apoi plecăm, dacă mai vrei!" este mai hotărât ca niciodată, numai ca nu are ce rezolva. Totul s-a terminat.

"-Nu înțeleg ce ai de gând sa faci!" îi spun cu nedumerire.

"- O să vorbesc cu David! Ca între bărbați!" încerc să îmi dau seama la ce se refera și cand reușesc sar ca arsă făcând ochii mari la el.

"-Nu, nu! Cum adică ca între bărbați? Nu te bați cu el! Hei trăim alte vremuri! Nu se mai rezolva totul prin bătaie! Si in plus îți poate afecta cariera! " încep să mă panichez. Este destul de hotărât, iar eu trebuie să îl fac să se răzgândească.

" - Nu contează! " este în continuare foarte serios și hotărât.

" - Cum adică nu contează?!" pulsul imi crește odată cu uimirea.

"-Nu ai văzut ce față aveai aseară... Să te apar pe tine este mai presus de orice cariera! L-aș fi bătut aseară, dar eram mai îngrijorat pentru tine... nu puteam să te las in halul ala in care erai. Nu pot să las pe nimeni să își bata joc de tine! "

" - ok... Lasă-mă pe mine sa rezolv problema! " îmi vine imediat ideea să îl mint. Îl las pe Christian să creadă că voi vorbit cu David. Dar nu voi face acest lucru pentru ca eu nu vreau să îl mai văd pe el.

" - Cum? "

" - Este o întrebare bună! Nu știu cum... Voi vedea eu! " nu m-am gândit chiar așa de departe.

"- Poti sa începi prin a vorbi cu el și al asculta! " subliniază ultimul cuvânt, iar eu mă încrunt la el când face asta.

" - Nu te uita așa la mine! Stai cam prost la capitolul asta! Dacă îl ascultai pe tata sa vezi ce avea de zis poate nu plecai și erai încă un Brown. Dar tu ai fost orgolioasa și încăpățânată. Ai tunat si fulgerat in stânga și dreapta și nu ai înțeles nimic! Măcar pe David ascultă-l! " nu am știut niciodată care este părerea lui despre cele întâmplate cu tata. Tot timpul am crezut că este de partea mea pentru ca am dreptate, dar se pare că m-am înșelat.

Trage iar si iar din țigară. Cand ajunge la fitil o stinge apasand tare in scrumiera.

" - Am vorbit aseară cu David. Credeam că te iubește sincer... Tot ce facea el mi-a dat impresia asta... Modul în care te priva... Te sorbea din priviri pur si simplu..." se oprește din vorbit și apoi se uită la mine ciudat.

"- Ce ai făcut?" se uită urat la mine. Îi întorc privirea pentru că nu îl înțeleg.

" - Acum eu sunt vinovată? "

" - Ii era frică să nu vă despărțiți.. Si mi-a zis că tu fugi de el!... De când ești tu fricoasă? " ma fixează cu privirea așteptând curios un răspuns.

Îmi mut privirea în jos și nu răspund. Îmi este frica de răspuns mai mult decât de intrebare. Îl iubesc! Aceasta este motivul pentru care fug. Îmi este frica că voi fi rănită de singurul bărbat pe care l-am iubit vreodată. Îmi este frica de sentimentul asta, de lipsa de control asupra mea. Toată viața mea, până la el, am făcut ce am vrut și mi-am asumat alegerile indiferent dacă au fost bune sau rele. Acum mă simt o marioneta în mâinile lui și este cel mai ciudat sentiment pe care l-am trăit vreodată.

" - Hai îmbracă-te! Dute și vorbește cu el si apoi imi spui dacă trebuie să îl bat!" mă bucur că nu m-a forțat sa răspund.

"- Nu!" spun sec. Mă privește în ochii de parca vrea să mă convingă așa.

"- De ce nu mă lași să îl bat?" nu răspund, dar îmi susțin privirea.

" - Nu ai vrea ca el să pățească ceva, nu-i așa?" nu răspund în continuare dar ochii mei se fac mari. Mă simt descoperită.

"-Eu am zis doar că vom discuta ca bărbații, nu că îl bat. Tu ai venit cu concluzia asta. Inițial credeam că asta îți dorești, dar tu de fapt vrei să îl aperi! Recunoaște că îl iubești și tu si împăcați-va! Și el te iubește! " adevărul rostit de el nu mai pare așa dureros. Dar dacă totul este așa simplu cum spune el, mie de ce mi se pare îngrozitor de greu?

"-Haide dute!" îmi face semn să plec și se uită prin camera.

" - De ce? " devin suspicioasă la modul în care insistă să plec așa că insist și eu.

" - Nu mi-ar strica un moment de singurătate cu Ana! " uite așa a dispărut toată compasiunea pentru mine. Fața mi se întunecă și ochii mei aruncă fulgere spre el.

"- Ce vrei? Arată bine! Poate este iubirea vieții mele și tu stai acum în calea ei! Și in plus chiar am dreptate! Trebuie sa vorbești cu el! " sigur te mai cred eu acum pe tine ca îți pasă de mine. Ție îți arde de altceva nu să îmi ștergi mie lacrimile.

" - Ai grijă să nu te bat eu pe tine! Nu râde că așa o să fac dacă ea suferă după tine! " îl ameninț in timp ce mă ridic. Îmi iau o bluză pe mine și plec.

****
Oare se îl va asculta pe Christian?
Ce părere aveți?

Cafeaua ta, iubire! Where stories live. Discover now