Noua Șefa

4K 200 0
                                    

Ema

Mă trezesc fără nici un chef dimineața și am nevoie de cafea mai mult ca de obicei. În timp ce sorb din ceașcă mă gândesc la ziua de ieri și mă doare groaznic capul. Nu vreau să mă duc la muncă! Pe lângă faptul că nu știu cu ce să încep, mai este și el. De ce mi-a zis că sunt o pacoste? Și de ce mă interesează atât de mult? Este un nesimțit, de ce mă interesează pe mine ce spune un nesimțit?

"- Hei! Ești aici?" ma întreabă Ana cu zâmbetul larg pe buze, băgând-și capul în fața mea. Zâmbesc puțin, trag aer în piept ca să îmi fac curaj și îi spun.

"- Ai în fața ta noua directoare economica." încerc să o spun zâmbind.

"- Și asta este un lucru rău? " se uită la mine cu milă și curiozitate.

"- Nu ar trebui! De fapt nu este! Este doar greu, dar dacă ar fi fost ușor ar fi fost toți directori! " mă incurajez singura ca totul o să fie bine. Mă ridic și mă duc hotărâtă în dormitor pentru a mă îmbraca.

" - Trebuie să te îmbraci ca o doamnă directoare. Ce spui de costumul acesta? " îmi arată un costum gri cu o fustă până la genunchi cu șliț pe piciorul stâng. Sacoul se închide în doi nasturi și îmi arată talia subțire. Aleg o cămașă care se închide până sus. Nu vreau ca lumea să se uite în decolteul meu, nu de alta dar am niște ochi superbi. Oricum mulți o să se uită la fundul meu. În costumul asta arată chiar bine, dar fundul meu o să fie lipit de scaun, așa că nu este o problema.

"-Arăți superb! Îmbrăcată așa poate șeful meu nu o să mai fie un demon." sigur, cum să nu! Pot fi și goală că tot o pacoste rămân.

"- Aaa... Nu cred ca este posibil asta... Ne-am certat iarăși ieri..." mă simt ca un copil mic care a făcut obraznicii la grădiniță și a fost prins de mama lui. Încerc să evit privirea ei pe care o simt cum ma străpunge.

"- Dar l-am cunoscut pe Tim. Este super de treabă. " încerc eu să o dreg.

" - Fie... Dar să îl pui să muncească înainte sa primească prăjitură. Să îți aducă flori și bomboane, să se chinuie să te cucerească." și așa a fost iertată greșeala mea. Ana este foarte încântată de nou plan.

Ajung la birou și aflu că trebuie să particip la ședința care se ține cu toți directorii. Mă conformez și mă duc. În sala de ședințe este o masă mare, ovală cu multe scaune. Unele persoane care au ajuns deja stau pe scaune, altele vorbesc cu acele persoane fiind în picioare. Nu cunosc pe nimeni așa că mă așez pe primul loc liber.

"-Acesta este scaunul meu!" îmi spune Tim care a venit din spatele meu.

"-Scuze, nu am știut!" mă ridic și îl vad că nu se așează. Vorbește în continuare cu cineva. Vrea doar să își păstreze locul. Serios?!

Mă așez pe următorul uitându-mă în jur sa vad dacă se mai supăra cineva. Nu se uită nimeni urât la mine, așa că mă așez. Secretara directorul general vine și pune ceai și cafea pe masă. O cană cu ceai o pune chiar în fața mea. Îi zâmbesc în semn de mulțumire și sorb din ea.

"-Este al lui David ceaiul și locul!" mă ceartă Tim.

"-Locul contabile este unde stă el acum."

Mă uit în sală și vad că David stă jos pe un scaun în fața mea. Dau să mă ridic, dar în acel moment intra în sală Jack și toată lumea se duce la locurile lor pentru a se așează jos, asa ca îmi este imposibil să mă ridic. Ma uit la el pentru că vreau să mă mut dar nu pot, în schimb el îmi face semn sa stau jos. Îi zâmbesc în semn de mulțumire. Apoi sorb din ceai și îi fac semn că este bun și el îmi răspunde făcând cu ochiul. Simt cum ma încălzesc și sper să fie de la ceai, preventiv mă uit în altă parte ca să nu mă înroșesc. Aleg să mă uit la șef și el se uită la mine zâmbind, dar un altfel de zâmbet. Apoi el se uită David, acesta îl sageteaza cu o privire rece. Despre ce o fi vorba? Aflu eu!

Cafeaua ta, iubire! Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum