15- Can

7.4K 708 505
                                    

Not: Can benim favori karakterlerimdendir ;)

İkinci Not: Favori karakterlerim; Teo, Can ve Yankı. (Derin'i de çok seviyorum o ayrı)

Keyifli okumalar perilerim, yukarıdaki müziği açmayı unutmayın.🐞 İthaf; RumeysaKoak4  seni seviyorum ❤️

🐞 İthaf; RumeysaKoak4  seni seviyorum ❤️

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

15- Can

"Hayat başlı başına kumardır."


Yağlı boyadan yapılmış tablolar renkleriyle insanı büyüler, yumuşak görüntüleri birbirine karıştırır ve tüm resmi şahesere çevirir. Tıpkı karşımda duran gözlerin sahip olduğu o güzel, capcanlı renkler gibi.

Tek farkı, o gözler sadece siyahtan oluşuyordu.

Teoman hemen karşımda, masanın üzerinden bana bakarken ben de gözlerinin içine hayranlıkla bakmadan edemiyordum. Siyah, derin rengin arasında o renkleri birbirinden ayıran ufak gri çizgiler vardı. Dışarıdan yansıyan parlak ışık da tüm resmin içine nokta gibi düşmüş, parlıyordu.

"Evet, cevaplarımı istiyorum."

Sesim aramızdaki o boşluğa kısık bir şekilde yayıldı. Böyle bir adamdan cevap istemek, sanki yapacakmış gibi bunu beklemek umutsuz bir durumdu.

"Dürüst olacağım," dedi aynı, hissiz bakışlarıyla. "ne sana bir şey söylemek ne de senden bir şey gizlemek zorundayım." Bunun bana çarpıtılan bir laf olduğunun farkındaydım. "Ama istediğin cevapları sadece onlardan biri olmadığını kanıtlayarak alabilirsin."

"Onlar benim kuzenlerim, nasıl onlardan olmayabilirim ki?" diye sordum. Eğer Peri'nin söyledikleri doğruysa, ki öyle görünüyordu. İstesem de istemesem de onlar gibiydim.

Belki Derin bile onlardandı.

"Cevabımı aldım." dedi Teoman, arkasına yaslanarak.

''Onlardan biri olmaktan kastın ne anlamıyorum ki,'' dedim geri adım atarak. ''mesela, sence Derin de onlardan mı?''

''Hayır,'' dedi net bir şekilde. ''o farklı.''

''Pekala, o zaman ben de farklıyım.'' dedim hafifçe çenemi kaldırarak. 

''Bunu kanıtlamazsan sana asla istediğin cevapları vermem.'' dedi.

Sabrımın sınandığı bütün o anlar boyunca düşünüp durdum, gerçekten şu cadı saçmalıklarını biliyor muydu yoksa basit bir okul kavgasından mı ibaretti her şey?

''Nasıl kanıtlarım bilmiyorum, onların nasıl insanlar olduğunu bile bilmiyorum.'' dedim.

''Dürüst olabilirsin.'' dedi sadece. Zihnimde hazırda beklermiş gibi görünüp kaybolan o kitap, sayfalardaki yazıları ile kendini aniden hatırlattı. Teoman'ın evinden o eski kitabı aldığımdan beri iyi hissetmiyordum. Kim şeytanlar ve canavarlarla dolu bir kitabı okurdu ki?

KÖTÜLÜK KELEBEKLERİWhere stories live. Discover now