15.

1.4K 88 23
                                    

JAMES VIEW

Opláchl jsem si obličej vodou a protřel si oči. Vyčistil jsem si zuby a vlasy prohrábl, aby trošku drželi nahoře. Koukl jsem se na svůj odraz v zrcadle. 

"Neposer to!" Ukázal jsem na sebe. 

"Co to nacvičuješ Hitlere?" Zasmál se o dveře opřený Tris a já jsem leknutím nadskočil. 

"Cože?" Dělal jsem, že s těma vlasama ještě něco dělám .

"No Hitler si svý projevy nacvičoval před zrcadlem." 

"Nějakej chytrej." Došel jsem k němu a drkl do něj. Rozcuchal mi vlasy. "Ale no tak!" Zamračil jsem se na něj a šel si ty vlasy urovnat. 

"Kam se chystáš?" Šel za mnou do jeho pokoje. 

"Projít se." Zalhal jsem a navoněl se. 

"Jo tak vyfešákovaně? No možná potkáš Charlie." Zasekl jsem se. 

"Co? Proč?" Díval jsem se na něj a nasazoval si mikinu. 

"No řekla mi, že dneska dopoledne nemůže, že se jde projít. Vždycky jsem říkal, že jsme si podobný a rozuměli by jste si...kde se stala chyba, že už se k sobě zase chováte skoro jako na začátku?" Koukl po mě a já jen pokrčil rameny a s mobilem ruce mířil ke dveřím. 

"Víš, možná k sobě prostě nepasujeme." Řekl jsem něco o čem jsem netušil, že mě tak hnusně hryzne v hrudi. 

"Já neříkám, aby jste spolu chodili...aspoň být kamarádi." Díval se na mě celkem smutně, vím kolik pro něj Charlie znamená, ale to on neví kolik ona znamená pro mě. Znám ji jen pár měsíců ale m..."Jamesi nad čím to přemýšlíš?" 

"Já? Nad ničím. Jen už bych asi měl jít." Koukl jsem po hodinách a trochu se zděsil jestli to za ty tři minuty zvládnu. "Ehm...čau." Vylezl jsme z bytu a rozloučil se s Trisem. 

Díkybohu bydlí jen ve třetím patře, takže seběhnout schody bylo rychlé. Jen co se za mnou zaklapli dveře od paneláku, vyběhl jsem přes park a běžel jak nejvíc to šlo. Udýchaně jsem zazvonil na zvonek. 

"Ano?" Ozval se její hlas. 

"T-tady Jjjames." Snažil jsem se podat mezi nádechy. Zabzučeli dveře a já postupoval pomalu po schodech. 

"Ahoj." Řekla slabým hlasem. 

"Ahoj." Vpustila mě dovnitř a já se lekl pana Coopera, co nahlížel do chodby. "Aa dobrý den." Dal jsem k němu ruku. Trošku se zasmál. 

"Čau Jamesi. Nečekal si mě tu viď. Chtěl si tady dělat nějaké nekalé věci?" Zasmál se a schválně se koukl na Charlie a zpátky na mě. Kdyby jen věděl...

"Tati." Napomenula ho Charlie. Až teď jsem si všiml, co měla na sobě. Nevím proč, ale prostě zbožňuju když je v teplácích a nenamalovaná. 

Její tata nadzvedl ruce na obranu a pak se koukl zpět na mě. "Tak už si sundej ty boty, udělám ti kafe jestli chceš." 

"Děkuju ale nepiji kafe. Možná čaj." Usmál jsem se. 

"Jistě." Odešel do kuchyně a já v závěsu za Charlie šel do kuchyně také. "Ještěže jsem měl vodu uvařenou, tady to je." Posunul hrnek na lince. "Tady si vyber čaj." Dal přede mě dřevěnou krabici s čaji. 

"Děkuji." 

"Dneska si nešel za kamarádkou?" Zeptal se a já vykulil na ty sáčky s čajem oči i když od nich jsem výmluvu nemohl dostat. 

Pure love (Platonic love 2.) - CZKde žijí příběhy. Začni objevovat