15

4.5K 280 37
                                    

'Oh, wacht, lol.' Hij kijkt me niet begrijpend aan. 'Het is mijn bruur niet, sukkel.'
'Ooowh.' Ik rol met mijn ogen en we pakken een tafeltje.

'Nou, Nora. Hoe gaat het leven?' Ik prop mijn visburger in mijn bek en kijk hem bedenkelijk aan. 'Ik mag niet klagen, alHamdoullilah,' Zeg ik als ik alles heb doorgeslikt. 'En met jou?' Hij neemt een slok van zijn cola en haalt zijn schouders op.

'Precies het zelfde.' Ik knik en ving een glimp op van een jongen. Ik kijk nog eens goed en zie dat het fucking Hasib is. 'Ehm..' Ik voel me knalrood worden want ik weet dat Hasib me allaaaang al heeft gezien.

'Wat is er opeens?' Vraagt Badr en wilt zich omdraaien. Snel trap ik hem op zijn been en hij kijkt me pijnlijk aan.

'Waarom deed je dat?' Vraagt hij met fronsende wenkbrauwen. 'Omdat.. Uhm, uh, je moet eten..' Antwoord ik met een grote fake glimlach. Hij schud zijn hoofd en kijkt me lachend aan.

Damn, zijn lach..

Zo mooi.

Masha Allah..

'Dus, wat doe je op school?' Ik kijk hem droog aan en barst in lachen uit als ik zie dat Youssra een tafeltje achter ons heeft gepakt, en als een gek naar mij zwaait.

'Waarom lach je?' Hij draait zich weer om en weet trap ik hem op zijn been. 'Wollah Nora, dit wordt een blauwe plek.. Tfoe gem.' Jammert hij. Ik glimlach tevreden en kijk hem duivels aan.

'Ik doe HAVO en dit is mijn een na laatste leerjaar. Met andere woorden: ik zit in de vierde van HAVO.' Zeg ik trots. 'Maar.. Gap? Hoe oud ben jij?'

'Dat vroeg je al, wat voor soort hersens heb jij wel niet.. Je bent echt dom!' Hij kijkt me raar aan en ik trek mijn wenkbrauwen op.

'Oef, ik ben 17. En was by the way blijven zitten in groep 2.' Zucht ik. 'Aaahh, vandaar.' Knikt hij en ik geef hem een scheve blik.

Maar dan ook echt een hele scheve.

'Kun je nog viezer kijken?'
'Pardon?'
'Of je n-'
'Ja ik begrijp je al!' Ik sta op en pak mijn mobiel. 'Doei.' Hij kijkt me niet begrijpend aan.

'Youssra, ka sini (sta op). We go to home.' Beveel ik haar. Ze staat op en kijkt Badr droog aan.

'Je bent echt mooi..' Fluistert ze héél zacht. Ik kijk haar raar aan en trek haar mee de Mac uit.

'Waarom wou je opeens weg?' Vraagt ze als ik mijn scooter start. 'Weet ik veel, Abdel was daar met Yasmina.' Ze vergroot haar ogen. 'Zeg wollah! Meh ik heb hem gezien, omygahd.' Ik knik en ze springt achterop.

'Kapot zielig van jou..' Zegt ze als ik aanrijd. 'Wat? Dat ik Badr alleen heb gelaten?'

'Nee. Je hebt eten laten staan..'

Ik parkeer de scooter en doe het slot van de deur open. We lopen naar binnen en we zien heel veel schoenen staan.

'Tfoee, ik haat het als er familie doordeweeks komen.' Jammer ik en trap mijn schoenen uit.

'Ik vind het wel leuk, er is dan altijd lekker eten.' Zegt Youssra terwijl ze haar schouders ophaalt. Ik zucht en ik loop naar de keuken waar ik mijn moeder alleen aantref.

Dat is echt zielig.. Geen een tante ofzo helpt haar?

Ik geef haar een kus en loop de woonkamer in. Mijn "tante" Farida kijkt mij scheef aan en accepteert mijn gebruikelijke kussen niet. 'Hoezo niet?' Vraag ik in het Berbers. Ze negeert me en ook de andere tantes doen appartement tegen mij.

Ik voel een brok in mijn keel maar probeer hem weg te slikken. Ik loop door en groet mijn neven waarmee ik wel goed kan opschieten. Maar algauw zie ik mijn vaders blik op mij branden.

'Waar is Youssra?' Vraag ik aan de moeder van Youssra die wel normaal doet. 'Aan het poepen.' Ik schiet in de lach en loop naar boven. Ik kijk nog een keer de salon in en mijn tantes volgen me met hun ogen.

Kunnen ze nog viezer kijken? Wat heb ik gedaan? Zoiezo heeft die duivel wat gelogen tegen hun..

'Mama, moet ik je ergens mee helpen?' Ze schud nee, en ik ren naar boven waar ik mezelf op mijn bed laat vallen. Mijn brok in mijn keel is er nog steeds en ik laat de tranen naar beneden vallen.

Waarom heb ik dit altijd? Ik haat mijn tante als de tering. Altijd verzint ze leugens zodat ze mij en mijn moeder kapot kan maken. Mijn moeder laat het gaan, maar mij maakt het kapot.

Soms heb ik het idee dat heel de familie mij haat. Maar dat is slechts een gedachte.. Ik hoor geklop op de deur en snel veeg ik mijn tranen weg.

'Kom binnen.' Zeg ik zacht. Youssra loopt naar binnen en ploft neer op mijn bureau stoel. 'Wat is er?' Vraagt ze terwijl ze haar haar in een knot doet. 'Niks, heb je lekker gepoept?' Alweer schiet ik in de lach, maar ze kijkt me droog aan.

Met moeite vis ik mijn iPhone uit mijn zak en bekijk mijn appjes.

Badr: kifesh die actie? Wat heb ik gedaan?😳

Ik laat hem op blauw staan en blokeer hem. Ik deblokkeer hem later wel..

Ik antwoord nog op een paar andere berichtjes en ik kijk Youssra aan die haar nagels aan het lakken is.

'Nowee dat ik weer naar beneden ga.' Zucht ik terwijl ik een Marokkaanse huisjurk aantrek. 'Hoezo?' Vraagt ze verbaasd. 'Ik haat die *** Farida.' Ze haalt haar schouders op en zuchtend pak ik mijn huiswerk erbij.

De deur knalt open en opeens komt mijn neef Nasser mijn kamer inlopen. 'Ik zag je wel hoor.' Grinnikt hij. 'Wat?' Vraag ik terwijl ik iets in mijn rekenmachine intik.

'Met die jongen.' Mijn hart klopt als een sneltrein en ik voel dat ik het warm krijg.

---

Blijven stemmen en reageren!
Love you all❤️

Verloren Liefde (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu