2.10

2.7K 227 89
                                    

Ik kijk uit het raam en zucht even. Als ik een warme hand voel, kijk ik op en glimlach ik kort naar Badr. ''Wat is er, lieverd?'' Ik bijt in mijn wang en ga met een hand langs mijn gezicht. ''Ik begrijp dit alles nog steeds niet,''

Hij kijkt me niet begrijpend aan en slaat een arm over mij heen. ''Wat er allemaal in mijn leven is gebeurd.. Dat mijn moeder plots overleed. Hoe kon dat zo simpel? Ze was echt gezond en jong.'' Het lijkt alsof alles nu pas tot me doordringt. Er is een reden waarom mijn moeder ineens overleed. Het kan niet zijn dat ze uit zichzelf overleed.. En dat mijn vader toevallig er meteen vandoor ging met een ander wijf?

Er klopt iets niet. Dit hele verhaal klopt niet. Er zit iets achter, en ik ga erachter komen wat er allemaal aan de hand is. Ik voel hoe ik mijn handen woedend bal. ''Ewa zo is het leven, er is niets aan te doen. Alles is zo voorgeschreven, het enige wat jij moet doen is geduld hebben.'' Ik kijk Badr diep in de ogen aan en laat met een zucht mijn hoofd op zijn borstkas vallen.

''Laten wij nou maar genieten van onze vakantie, dat verdien je wel na deze zware tijd.'' Ik kijk voor me uit en knik langzaam. ''Kijk me eens aan, Nora.'' Hij duwt mijn kin zijn richting op en hij zucht. ''Stress niet teveel, dat is niet goed voor onze baby.'' En na die woorden, kijkt hij weg. Een zee van warmte en verliefdheid overspoelt mij. Met een brede glimlach draai ik me weer om, waarna ik mijn ogen sluit.

Dit soort woorden kunnen mijn dag dus weer maken.

Ik pak mijn telefoon en schakel hem in op vliegtuigstand, waarna ik de WiFi aanzet en naar whatsapp ga. Bijtend op mijn lip open ik de chat van Badr en stuur hem een appje.

Nora: you're not just my friend, you're my love. You're not just my love, you're my heart. You're not just my heart, because you're my everything habibi

Ik wacht af tot hij online komt en denk even terug aan vorige week. Dat was dood lachen. Tenminste, voor mij dan. Ik kijk weer op mijn telefoon en zie dat Badr me terug heeft bericht.

Badr: Ik wil je iets zeggen, maar ik weer niet hoe. Lees de 1e drie woorden en je snapt wat ik bedoel.

Ik kijk hem aan en schiet in de lach. ''Je bent zo schattig, Badrouu!'' Ik knijp hem hart in z'n zachte wangetjes, maar kijk weer droog als hij heel langzaam mijn handen van zijn gezicht afhaalt. ''Mijn prachtige baardje man.. Ben vanochtend nog naar kapper geweest om het mooi te laten trimmen. Die vijftien euro was niet niks?'' Ik trek mijn wenkbrauw op. ''Wollahma je hebt er vijftien euro voor betaald.''

''Oké, klopt, klopt.. Twaalf euro vijftig eigenlijk, mesha is zelfde?'' Ik rol met mijn ogen en leun weer tegen hem aan, waarna ik mijn ogen sluit.

Goed, waar was ik met mijn verhaal? Ohja, ik zou je vertellen over mijn avontuur met Nilab. Grinnik, grinnik. We waren dus onderweg naar Mo, maar ineens moest Nilab heel nodig naar de wc. En ik heb toch al gezegd dat Afghanen écht gevaarlijk zijn? Je gaat nooit geloven wat ze gedaan heeft..

Dat wijf nam gewoon random een afslag naar het bos, pakte iets uit haar tas en rende als een gek naar een struik. Daar deed ze dus wat ze moest doen en toen ze terugkwam vroeg ik haar hoe ze zo makkelijk heeft kunnen plassen. En wat had ze me dus laten zien? Een plastuit. Eerst dacht ik dat het een trechter was, totdat ze me had uitgelegd wat het dus was en dat hij maar vijftien euro kostte..

Ze wou het me ook nog eens laten proberen? Ik had daar bijna gejankt, want ik was ineens echt bang voor haar. Maar goed, eenmaal bij Mo aangekomen was niemand thuis. Dat was een grote teleurstelling, dus ik belde hem en zei dat hij eerlijk moest zijn.

Hij vroeg of Nilab bij me was en natuurlijk zei ik: ''Natuurlijk niet, Mo. Dit is een gesprek tussen jou en je zusje. Niemand komt tussen onze broeder&zusterband. Nilab is sowieso al raar, dus maak je ge-'' En toen werd ik onderbroken, omdat ze me heel hard kneep. Toen hij me geloofde, gingen we er goed voor zitten, en dit is wat hij zei..

''Nora, vertel dit alsjeblieft niet aan Nilab.. Je weet dat ik zielsveel van haar hou en ik wil haar echt niet kwijt. Maar ik zit nu in een moeilijke situatie weet je..'' Hij schraapte even zijn keel. ''Ik ben heel goed bevriend met een meisje, ze heet Yassira en ze is zo een goede dame hea.. Ze is netjes, draagt goed bedekte kleding en is super lief. Alleen denk ik dat ik haar een beetje leuk vind, man. En een vriend van mij zei dat zij mij ook leuk vind. Dus ik weet echt niet hoe ik dit aan moet pakken. Zou Nilab het toestaan om nog een vrouw te nemen?'' Nilabs wenkbrauw schoot omhoog en ze pakte mijn telefoon af.

''IK HAK JE BALLEN ERAF, BEGREPEN?! DOEI MO.'' Schreeuwde ze in de telefoon die op luidspreker stond en ik klapte mijn voorhoofd. Dat was het domste wat ze ooit heeft gedaan.

En sindsdien negeerde Mo me volop, zat Nilab aan de chocola en zat ik alleen maar te piekeren. Want hoe moest ik dit oplossen? Uiteindelijk hielp Youssra me, en kocht ik stiekem van zijn geld een Hugo Boss pak. Hij werd helemaal blij en drukte duizenden kusjes op mijn gezicht.

Totdat hij erachter kwam dat er driehonderd euro van zijn rekening af was gekomen.

---

Ja ja, Nora is omw Marokko!

Gaan we weer stemmen verzamelen voor een snelle upp? We gaan voor de 95 stemmen!

Challaaasss

Verloren Liefde (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu