78

3.5K 209 168
                                    

Twee maanden later. 3 juni, vrijdag. Tijd: 12:03. Locatie: Youssra's kamer. Stemming: Stressvol

"NEE! Wazebbi je gaat je toch niet voorstellen als een meid met losse haren? Stel het komt bijvoorbeeld in de marmita (Marokkaanse gerecht) terwijl je eet?!" Schreeuwt Youssra boos. "Ze heeft gelijk a sah. Doe gewoon een mooie vissengraat man." Zegt Nesrine die haar nagels vijlt.

"Ik ga zo hard huilen zo, ze komen al over zes uur! Weet je hoe snel!" Mijn benen beginnen te trillen en Khadija gooit me hard op Youssra's bed.

"Luister. Luister goeeeeed naar wat ik zeg. Je hebt over drie kwartier een afspraak bij de huisarts. Binnen half uur ben je terug en dan beginnen we met de voorbereidingen."

"Nee maa-" "LUISTER A ZEBBI. JE HAND WORDT ALLEEN MAAR GEVRAAGD HOOR? JE GAAT NIET TROUWEN?!" Geschrokken van Dina's uitbarsting draaien we ons langzaam om naar een hoek in de kamer.

"Kijk me maar zo aan, I tell you the truth." Ik zucht en snuif mijn neus. "Je hebt gelijk.. Maar ik ben gewoon zo bang dat ze me niet gaan accepteren?"

"Waarom zouden zijn ouders je niet accepteren, Nora? Je bent een geweldige meid!" Ik kijk Nesrine dankbaar aan en haal dan mijn schouders op. "Maar ik ben al eens getrouwd en nu weer gescheiden dus misschien willen ze me d-"

"Of je gaat je bek houden, of we zetten de handvraging stop. Badr is een goeie jongen, hij weet wat hij doet." Sist Youssra dreigend.

Ik zet mijn handen op mijn gezicht en haal trillend adem.

Ze hebben gelijk.. Ik wou zelf trouwen en nu twijfel ik ineens? Waar komt dat gevoel nou vandaan?..

Ik slik en kijk de meiden aan. "Ik ga ervoor.." Zeg ik zacht en meteen joelen ze.

"Moet er iemand met je mee naar de huisarts?" Vraagt Khadija die pippa zit te eten. Ik knik en wijs naar haar. "Tfoeee, ik wou dat ik het nooit gevraagd had." Kreunt ze en ik trek mijn wenkbrauw op.

"Saff, dit is het plan. Khadija en Nora gaan naar de huisarts. Dina haalt het gebak op en Youssra en ik ruimen het huis op. Afgesproken?" We knikken allemaal goedkeurend naar Nesrine en we geven elkaar een high-5.

Waarom? Weet ik niet.

Jullie vragen je vast af waarom ik naar de huisarts moet.. Het zit zo; Sinds een maand ofzo moet ik vaak overgeven en heb ik last van steken in mijn buik.

Ik borstel mijn haar en zet een laagje mascara op. Deze nacht waren we bij Youssra gaan logeren, dus vandaar dat we hier met z'n allen zijn.

Ook word mijn hand hier vandaag gevraagd door niemand minder dan Badr!

Ik trek een witte t-shirt aan van Levi's met daaronder een lichte spijkerbroek en mijn Nike 2016 schoenen. Ik doe m'n haar in een staart en smeer wat Eos op mijn lippen.

"Ik begrijp trouwens nog steeds niet waarom jouw hand nu pas gevraagd wordt.." Zucht Dina die haar sokken aantrekt. "Twee maanden is niet veel hoor? En we hadden even tijd nodig om alles goed te verwerken, zodat we een goede nieuwe start kunnen maken. En eindelijk is het zo ver!"

Ik spuit wat deo van Vogue op m'n oksels terwijl Dina wat chagrijnigs mompelt. "Waarom doe je altijd zo a koe." Snauwt Khadija naar haar. Ik schiet in de lach en schud mijn hoofd.

"Het is te laat om terug te gaan naar school, dat pad heb ik gelopen ik verdwaalde per direct. Ik doe wat ik moet doen, als het niet lukt dan ben ik gone. Het is alles of niets, nu of nooit, het gaat niet slecht. Maar ik kan niet tevreden zijn, want ik volg mijn droom. Weet niet hoe ik er kom, maar vroeg of laat vind ik de weg." Rapt Youssra uit het niets.

Verloren Liefde (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu