ti | jeg vant

3.3K 142 18
                                    

"Altså, jeg visste at Cayden var god, men ikke god," sier Emma. 

Jeg trekker på skuldrene og tar en bit av salaten min. "Jeg hadde null anelse. Han bare dukket opp i timen og meddelte at han skulle hjelpe læreren med undervisningen. Jeg trodde jeg hadde hørt feil."

Sienna snøfter ved siden av meg. "Vel, selvsagt trodde du det. Hvordan skal han hjelpe til i undervisningen når han skulker skolen mer enn han er tilstede?"

Jeg senker gaffelen min grublende. "Det var det jeg synes var så rart. Det virket som om læreren forgudet han."

De to jentene utveksler et hemmelig blikk, og bryter ut i latter. "Hva?" lurer jeg. 

Emma skyver det lyset håret ut av øynene og prøver åpenbart å skjule fliret sitt. "Det gikk noen rykter for litt siden om at Cayden var ekstra populær blant lærerne fordi..." hun nøler. 

"Fordi han lå med en av de," avslutter Sienna utålmodig.

"Med Martha?" utbryter jeg. "Men hun er jo... gammel!"

Sienna kaster hodet bakover, og får såvidt snakket gjennom latteren. "Hun er ikke gammel, Kelsey. Hun er sånn tjueseks. Og nei, han lå ikke med Martha."

"Med hvem da?" Jeg har en ekkel smak i munnen, og rasker til meg vannflasken min for å prøve å fjerne den. Det hjelper ikke. 

Emma ser like ukomfortabel ut som jeg føler meg. "Læreren sluttet før vi begynte," sier hun. "Jeg hørte at hun var skikkelig betatt av han, og at når de ble fersket ble hun tvunget til å si opp slik at det ikke skulle bli en skandale."

"Hva?" sier Sienna, og retter det mørke blikket sitt på Emma. "Jeg hørte at hun synes det gikk for langt og avsluttet det med han. Så fikk hun tilbud om å jobbe som rektor på en annen skole."

Jeg strekker meg etter sjokolademelken til Emma og tar en slurk. "Så de hadde en affære?"

"Det er bare rykter," forsikrer Emma. 

"Rykter som alle tror på," bekrefter Sienna med en nikk.

Jeg skjærer en grimase. "Cayden dyrker sikkert disse ryktene som bare det. Tenk å ha noe sånt på rullebladet."

Emma tar i mot sjokolademelken jeg gir tilbake og ser ut som om hun tenker hardt på noe. "Nei... når du sier det, så tror jeg faktisk ikke at Cayden har sagt noe på det. Han var så mye borte i førsteklasse – jeg tror det er der ryktene stammer fra. Han har bare aldri giddet å motsi dem."

"Så det er en mulighet for at dette faktisk bare er rykter?" Jeg prøver å holde lettelsen unna stemmen min, men det er åpenbart at Sienna ser rett gjennom meg. Det granskende blikket hennes får meg til å flytte meg ukomfortabelt på den harde plaststolen i kantina. 

Emma, derimot, er uvitende. "Ja," forsikrer hun meg. "Jeg personlig tror det bare er sladder. Jeg kan ikke forestille meg hvilken lærer som kunne ha gjort noe sånt."

"Sånne ting skjer jo hele tiden!" argumenterer Sienna. "Nå er du bare naiv, Ems."

"Ikke med kvinnelige lærere!" prøver Emma å si. 

"Eh, jo." Sienna sender henne et smil som sier, Du skulle bare visst. "Har du vurdert å følge med på nyhetene en gang i blant?"

"Hei, hvor er Liam og Lucas?" avskjærer jeg raskt, før de to jentene engasjerer seg i enda en av de endeløse argumentasjonene sine. Sienna ser seg forundret rundt, som om hun først nå innser at vi er alene. 

"Når du først nevner det, er det ikke så veldig mange i lunsjen i dag..." sier Emma. 

Jeg tenkte akkurat det samme selv. Til nå pleier det å myldre med elever som fyller hele aulaen med støy, men det er merkverdig stille i dag. 

Dark SecretsWhere stories live. Discover now