Hoofdstuk 3.

24 1 0
                                    

~ Ella ~

Met trillende handen maak ik het doosje open. Een zwangerschapstest. Ik kijk er met een bange blik naar. Toen ik afgelopen maand niet ongesteld werd toen dacht ik het zal wel maar na twee maanden en ook nog goed ziek geweest te zijn leek het me toch maar een idee om een test te doen. Met trillende handen loop ik naar de badkamer. Even later zit ik met mijn handen voor mijn ogen te wachten op de uitslag. Na een tijdje klinkt het geluid van mijn timer. De 5 minuten zijn voorbij. Met grote ogen kijk ik naar de test. Twee streepjes. Dat betekend dat ik zwanger ben. Het liefste zou ik de test nu gelijk uit het raam gooien en roepen ik ben niet zwanger. Maar met nog moeite om mijn tranen binnen te houden en de test weggestopt in mijn broekzak loop ik naar beneden. " Ik ben naar Silver" roep ik en zonder een antwoord af te wachten trek ik mijn schoenen aan en loop ik met mijn jas in mijn handen naar buiten. Ik steek de straat over en pak ondertussen mijn telefoon. " Met Dewie" klinkt er door de telefoon. "Dewie kun je nu naar Silver komen asjeblieft het is belangrijk" zeg ik. " Uh ja tuurlijk waar gaat het over" vraagt ze. "Dat leg ik uit als je er bent " zeg ik. "Tot zo" hoor ik haar zeggen. "Tot zo" zeg ik en hang op. "Hoi" zegt Silver"s moeder als ze de deur open doet. " Hoi mevrouw van Dam, is Silver thuis" vraag ik. " Ja die is boven" zegt ze en stapt opzij zodat ik binnen kan komen. " Gaat het allemaal wel goed Ella" vraagt ze. " Ja het gaat prima" zeg ik en hang mijn jas op en loop door naar boven. Bij Silver haar deur klop ik en loop vervolgens naar binnen. " Heey" zegt ze als ze me ziet. " Hoi" zeg ik en merk nu pas hoe schor mijn stem klinkt. " Wat is er" vraagt ze alsof ze al door heeft van het moment dat ik ben binnen gekomen dat er wat aan de hand is. "Ik leg het zo uit, als Dewie er ook is" zeg ik en kijk naar de punt van mijn schoenen. Na een paar minuten komt Dewie buitenadem binnen gelopen. "Wat is er ik ben zo snel mogelijk gekomen als ik kon" zegt ze. " Ik moet jullie wat vertellen" zeg ik.

"Wat" vragen ze alle twee tegelijk. "Weten jullie nog toen we twee maanden geleden op stap zijn gegaan" vraag ik. " Ja ergens faag" zegt Dewie. " Nou ik was al eerder weg toch" vraag ik. " Ja dat klopt maar laten we op het punt komen dat je ons verteld wat er is gebeurt en geen historische vragen stelt " zegt Silver. " Dat is ook de avond dat ik Sam heb ontmoet" zegt ik. " Maar toen was er zo veel druk nog op met mijn ouders die wilde dat ik mijn examen haalde, dat ik misschien iets te veel had gedronken" zeg ik. " Wat is er die avond gebeurt" vraagt Silver. " Ik ben met Sam naar huis gegaan en dat is het laatste wat ik me kan herinneren maar het eerste wat ik me kan herinneren is dat dag erna dat ik met barstte hoofdpijn wakker werd in de armen van Sam" zegt ze. " Maar wat is er dan gebeurt in de tijd dat je bij hem was" vraagt Dewie. " Ik denk dat deze test daar het antwoord op geeft" zeg ik en geef Dewie de test. "Je bent zwanger" zegt ze. "Sst niet zo hard" zeg ik. " Hoe ga je dit uitleggen aan Sam" vraagt Silver. " Ik weet het niet maar ik ben allang blij dat Sam en ik samen zijn en dat ik met iemand kan bespreken wat ik moet doen maar ik weet nu al dat hij dit niet leuk gaat vinden" zeg ik. "Sinds wanneer weet je dit" vraagt Silver. " Vandaag ik heb het alleen tegen jullie verteld" zeg ik. " En hoe moet het met je ouders" vraagt Dewie. " ik durf het hun niet te vertellen " zeg ik. " Snap ik maar je moet ook eerst dit met Sam bespreken hij is de vader en ik vind dat hij het recht heeft om dit te weten maar ik weet niet of het slim is om een kind te krijgen nu je net klaar bent met je examens en je wilt beginnen aan je studie maar dat is mijn mening" zegt Silver. " Je moet zelf weten wat je er mee doet maar ik wil dat je goed denkt voor dat je hier beslissingen over neemt" zegt Dewie. " Ja dat zal ik doen" zeg ik. " Ik denk dat ik zo maar eens naar huis ga voordat mijn ouders op me moeten wachten met het eten" zeg ik. "Is goed hou je sterk eh" zegt Silver en geeft me een knuffel. Ik krijg nog een knuffel van Dewie en loop dan de trap af. "Doei mevrouw van Dam" zeg ik nog snel en loop dan naar de deur.

27 mei 2016

Hoe had ik zo stom kunnen zijn. Ik ben zwanger van Sam. Beter als een vreemde maar toch het is niet slim wat ik heb gedaan. Mijn ouders gaan me hiervoor vermoorden. Ik weet nog niet hoe ik ze het ga vertellen. Ik moet het eerst maar aan Sam zien te vertellen. Ik denk dat ik morgen naar hem toe ga. Maar ik durf hem het eigenlijk niet te vertellen. Hij is zo bezig met zijn studie en heeft het zo druk. Hij zit hier echt niet op te wachten. Ik ook niet maar ik weet niet wat ik er mee moet doen. Ik ben pas 18, ik heb net mijn examen gemaakt en nu ben ik twee maanden zwanger. Zo veel denktijd heb ik niet.. Hoe ga ik dit oplossen? Morgen ga ik met Sam praten ik weet het zeker. Ik bel hem naar het eten en kijk of hij tijd heeft om te praten. Het is ondertussen al 2 uur 's nachts maar ik kan niet slapen. Er gaan zo veel dingen door mijn hoofd die kunnen gebeuren. Dat Sam het met mij uitmaakt en ik zelf een oplossing moet zoeken. Of dat mijn ouders mij het huis uit zetten. Ik durf het gewoon niemand meer te vertellen. Maar het moet Ella. En je kan dit. Je heb al zo veel meegemaakt en het is ook je eigen schuld had je maar niet zo veel moeten drinken. Morgen ga ik dit oplossen.

My way to CollageOnde histórias criam vida. Descubra agora