Hoofdstuk 5.

22 1 0
                                    




~ Silver ~

Ik pak mijn laptop van mijn bureau. Tijd om mijn vlog van vandaag te editen denk ik bij mezelf. "Goedemorgen" zegt Mitchel. "Heey ben je al wakker" vraagt hij. " Ja ik kon niet echt slapen" zeg ik en hij drukt een kus op mijn wang. "Wanneer ga je weer terug naar Rotterdam" vraagt hij . "Weet ik nog niet ik blijf nog een beetje in je kamer rondhangen denk ik" zeg ik. " Mag van mij ook maar heb je niks te doen " vraagt hij. " Nee, ja mijn vlog editen die morgen online moet maar veder niet. " Je bent weer begonnen" zegt hij. " Ja ik weet niet het is toch iets wat ik echt leuk vind en ik denk dat ik daarom er maar gewoon mee door moet blijven gaan" zeg ik. " Gewoon doen dan" zegt hij met een glimlach. "Wanneer begin je eerste les" vraag ik terwijl Mitchel naar de keuken loopt. " om 10 uur "zegt hij. Ik pak mijn vlogcamera van Mitchel zijn nachtkastje en zet hem aan. "Goedemorgen iedereen, ik ben bij Mitchel gebleven in Amsterdam ik heb nog geen idee wat ik vandaag ga doen" zeg ik. "Wat wil je te eten" vraagt Mitchel als ik mijn camera weer heb weggelegd. " Een eitje" zeg ik en kijk hem lief aan. " Hangt er vanaf hoe laat het is" vraagt hij. ' het is half 9" zeg ik. "Voor deze keer dan" zegt hij lachend en loopt terug naar de keuken. Terwijl Mitchel een ei voor me aan het maken is zet ik mijn laptop aan. Als hij eenmaal is opgestart pak ik mijn telefoon.

Dewie: Heeyy, heb je zin om vandaag iets te doen?

U: Ik ben wel in Amsterdam?..

Dewie: Ik kan straks wel naar je toe komen?

U: Sure, laat maar weten hoe laat je op centraal ben dan zorg ik dat ik er dan ook ben

Ik leg mijn telefoon weg en start het editing programma op mijn laptop op. "Alsjeblieft" zegt Mitchel en geeft mij een bordje aan. "Dankjewel" zeg ik en leg mijn camera aan mijn laptop zodat hij de beelden kan importeren. Samen met Mitchel begin ik aan mij ei te eten. " Het was heerlijk" zeg ik als ik het laatste hapje heb doorgeslikt. "Ik ga mij maar eens klaarmaken voor school" zegt Mitchel en loopt met zijn kleren naar de badkamer. In de tijd dat Mitchel weg ik pak ik mijn laptop en begin aan mijn vlog. "Doei ik ben naar school" hoor ik Mitchel naar een tijdje roepen en zonder dat hij op een antwoord wacht valt de deur in het slot. "Doei" zeg ik nog snel in de hoop dat hij het hoort. Als de vlog in de rander zit pak ik mijn telefoon.

Dewie: Ik ben om half 12 op centraal, zie je straks

Met veel tegenzin klim ik toch maar uit bed. Ik verzamel mijn kleren die op een of andere manier overal liggen en verwissel Mitchel veel te grote sweater om naar mijn eigen zwarte highwasted jeans met scheuren op de knieën en een witte croptop. In de badkamer borstel ik mijn haren door en haal het zwart onder mijn ogen vandaan. Naar een tijdje heb ik mijn make up op weer opgefrist en pak ik mijn telefoon en camera en stop het in mijn tas. Met mijn oortjes in loop ik Mitchel zijn appartement uit en sluit de deur achter mij. Tussen alle studenten door loop ik naar beneden.

" Heey" zeg ik en geef Dewie een knuffel. " Hooi" zegt ze. " Hoe was je reis" vraag ik. " Prima de trein was wel een beetje te laat" zegt ze. " Ach joh maakt niet uit maar heb je zin om ergens te gaan lunchen" vraag ik aan haar. " Ja weet jij een leuk plekje " vraag ik aan haar. " Vast wel maar heb jij Ella nog gesproken" vraag ik. "Nee niet meer sinds ze ons heeft verteld dat ze zwanger is" zegt e. " Ja ik ook niet en ik maak me best nog wel zorgen om haar want normaal laat ze echt wel iets van zichzelf horen maar ik heb al twee dagen niks meer gehoord" zeg ik. " Het komt wel goed en anders bellen we haar straks wel" zegt Dewie en we lopen centraal uit. Uit mijn tas pak ik mijn camera en zet hem aan. " Samen met Dewie ga ik ergens wat lunchen in Amsterdam" zeg ik. " Ja ik heb ergens op internet een plekje gevonden" zegt ze. " Blijkbaar gaan we eten bij Slagroom" zeg ik en we moeten alle twee lachen. "Dan zien we jullie daar" zeg ik en zet mijn camera weer uit. " Je vind het vlogen echt leuk eh" vraagt Dewie. " Ja maar ik vlog nu elke dag en maak nog wat extra video's ernaast maar ja Mitchel vind het maak niks maar hij hoeft van mij ook niet in de video's en dat respecteer ik en mijn kijkers ook het is alleen jammer" zeg ik.

"Hier kunnen jullie zitten" zegt de ober en wijst ons een tafel aan. " Je was toch ook deze week bij het graf van je ouders geweest" vraag ik als we zitten. " Ja" zegt ze. " Hoe wat het" vraag ik. " Ja het is moeilijk en ik vind het nog steeds iedere keer moeilijk om te geloven dat het waar is maar ik heb wel iemand op een hele klunzige manier ontmoet" zegt ze. " Wie" vraag ik met grote ogen. Het heeft Dewie echt heel lang geduurd voor dat ze over haar ex heen was en ik ben echt heel blij voor haar als er iemand nieuws in haar leven is wat ze verdient het echt heel er naar alles wat ze heeft meegemaakt. " Nou ik liep zeg maar weg bij de begraafplaats en toen ben ik tegen iemand aangelopen en heeft hij zijn koffie over zich heel laten vallen toen heb ik hem getrakteerd en even later toen ik thuis was kreeg ik een vriendschapsverzoek op facebook" zegt ze. " Laat eens een foto zien" vraag ik. Op haar telefoon zoekt ze een foto van de jongen terwijl ik wat beelden maak dat we op het terras zitten. "Dit is hem" zegt ze. "Wauw hij is niet verkeerd" zeg ik. " Hij heet Calum en hij echt heel aardig ik heb nog een beetje met hem op Facebook gepraat maar hij studeert hier in Amsterdam en heeft nu dus niet zo veel tijd als wij hebben" zegt ze. " Ik ben echt heel blij dat je dit weer doet" zeg ik. "Willen jullie wat te drinken" onderbreekt de ober ons. "voor mij een water alsjeblieft" zeg ik. "Voor mij ook asjeblieft" zegt Dewie en de ober verdwijnt weer. "Ik heb een berichtje van Ella" zeg ik. "Wat zegt ze." Vraagt Dewie. "Dat ze met Sam heeft gepraat en vandaag naar een Abortuskliniek hier in Amsterdam gaat" zeg ik.

My way to CollageWhere stories live. Discover now