Hoofdstuk 9.

13 1 3
                                    

~ Dewie ~

"We zijn geslaagd" roep ik en ren naar Ella en Silver toe en vlieg hun om de nek. "Gefeliciteerd chick je verdient het" zegt Ella. " Ja jij ook" zeg ik. " Waar moeten we eigenlijk zijn" vraagt Silver. " Geen idee maar ik zie dat je Mitchel hebt meegenomen. " Ja ik was bij hem toen ik gebeld werd en hij wou heel  graag mee" zegt Silver. " We moeten in lokaal 402 zijn " zeg ik. " Handig om te weten in welk lokaal jullie moeten zijn" zegt Mitchel. " Maar gefeliciteerd meiden" zegt hij en geeft me een hand. "Dankjewel " zeg ik en schud zijn hand.

" Iedereen die geslaagd is gefeliciteerd" zegt mevrouw Dekker. "Dankjewel" roept heel de klas. " Ik ben heel trots op jullie dat jullie het allemaal hebben gehaald" zegt ze. " Ik zal jullie een heel verhaal besparen en dat pas vertellen op de diploma uitreiking zodat jullie nu zo snel mogelijk weer naar huis kunnen want nu zijn jullie geslaagd en dan laat ik jullie nog naar school komen" zegt ze. " Dus ik zal maar de voorlopige cijferlijsten aan jullie geven" zegt ze en pakt een stapel papier van de tafel.

Nadat we nog een foto hebben gemaakt met heel de klas lopen we voor het laatste een lokaal uit. De diploma uitreiking zal plaats  vinden in de aula en veder hoeven we nog alleen de boeken in te leveren en dan is het echt klaar hier. " Ik ben zo trots op je" hoor ik Mitchel tegen Silver zeggen.  Op deze momenten mis ik mijn ouders heel erg omdat ze nu niet bij de diploma uitreiking zullen zin en ik weet dat ze heel trots op mijn geweest zouden zijn maar het is raar dat straks hier allemaal ouders zitten op de mijne na. " Gaat het "vraagt Ella.  "Ja het gaat ik mis mijn ouders gewoon en beetje" zeg ik en probeer mijn tranen binnen te houden. "Dat snap ik wel meid" zegt ze en slaat haar armen om me heen. " Ik kan niet wachten tot we op kamers gaan" zeg ik. ' Mooi want ik ook niet en ik denk Silver ook niet kan wachten ze laat het alleen minder merken" zegt ze. " Ja ze heeft het een beetje druk met Michel" zeg ik. " Ik hoop dat we haar niet verliezen als we naar Amsterdam gaan" zegt ze. "Ik denk het niet dan zien we haar elke dag en dan kunnen we haar niet zo makkelijk verliezen en het komt vast wel goed" zeg ik en loop naar een tafel met hapjes.

"Ik ben thuis" roep ik als ik binnen kom. " Niet zo hard je zusje ligt te slapen" zegt mijn oma. "Sorry ik had niet door dat het al zo laat is" zeg ik. " Maakt niet uit maar laat je lijst eens zien meid" vraagt ze. "Hier" zeg ik en geef haar de lijst en loop zelf door om mijn jas op te hangen en mijn schoenen uit te doen.  " je hebt het goed gedaan meid ik ben heel trots op je en ik weet dat je ouders ook heel trots op je zullen zijn" zegt ze. " Dat weet ik oma" zeg ik. Als ik op het scherm van mijn telefoon kijk zie ik dat ik nog een bericht van Calum heb.

Calum:  Gefeliciteerd!!

U : Dankjewel

Calum:  echt heel goed van je gedaan!

U:  Thanks ik had het zelf niet meer verwacht

Calum : Waarom niet?

U:  Ik was de helft van de tijd er niet bij met mijn hoofd..

Calum:  Ah maar ik zal je de komende tijd ergens trakteren op een drankje om je te feliciteren

U:  Daar hou ik je aan.

My way to CollageWhere stories live. Discover now