9

10.7K 388 49
                                    

.

"Hişt kız, bak bi buraya."

Arkasından seslenenin Özcan olduğunu anlayan Zehra, bir an rahatladı ama hiç dönüp bakmadan yoluna devam etti.Özcan kendisine bakmayan sevdiğinin kolundan yakalayıp hızla kendine çevirdiği gibi sımsıkı sarıldı.

"Bırak lan beni öküz."

" Ayıp be ayıp insan sevdiğine arım der balım der bilemedin peteğim der.Sen öküz de tabi öküzüz değil mi?"

"Adını bilmende güzel ne diyeyim, nefes alamıyorum lan bırak."

"Sarılsana kızım özlemedin mi beni?"

"Neyini özleyeyim ben senin?Hem sen kimsin ki ulan Bakkal Mehmet'in Ankara'da okuyan oğlunu daha çok görüyorum senden.Adam haftada bir mahalleye geliyor.Sen söyle şimdi ne zaman ortaya çıktığın, ne bok yediğin belli değil sen kimsin?"

"Haklısın vallahi haklısın ama durumları biliyorsun Ali-"

"Biliyorum, ama insan haftada bir kere olsun gelir.Sen gibi iki haftada, bir ayda bir değil."

"Çalışıyorum iş var  Halil babanın kahvesinde iş yapıyoruz.Yeni yoluna koyduk o yüzden güzelim, Allah şahidim çok özledim seni sarıl hadi be."

"Eğer bir daha beni eker durursan yüzümü göremezsin bu son Özcan.Haftada bir kere olsun geleceksin."

"Tamam gülüm geleceğim söz."

"Son kez affediyorum Özcan, son kez."

Kollarını Özcan'ın boynuna sımsıkı dolayan Zehra içinden bir kere daha onu sevdiğini ona deli gibi aşık olduğunu geçirdi ve onu karşısına çıkaran Allah'ına bir kez daha şüküretti.

Aşk yaşamasını bilene güzeldi.Aşk karşılığı olana güzeldi.

...

"Alev baban kahve istiyor."

"Sen yapsana bu sefer anne ödevim var."

"Ne zaman ödevin bitti ki senin?"

"Off annee!!"

"Sen zaten iyice değiştin Alev farketmiyorum zannetme.Okula yollamakla iyi mi yaptık kötü mü bilmem."

"Anne daha fazla saçmalamada babamın kahvesini yapıver hadi.Hem yarın yurda gidiyorum hafta sonuna kadar rahat edersin işte."

"Ben sana daha ne diyeyim ki."deyip odadan çıkan Şadiye hanım mutfağa kocasına kahve yapmaya gitti.Annesi odadan çıkar çıkmaz eline telefonu alan Alev hemen Cem'i aradı.Özlemişti sevgilisini.

Karısının yaptığı kahveyi içen Mehmet Bey elini yüzünü yıkamak için ayağa kalktı.Kahveyi ayılmak için içmişti fakat tam olarak  ayıldığı söylenemezdi.Yine fazla kaçırmıştı içkiyi, her zaman ki gibi.

Banyonun önüne gelmiş tam kapıyı açacakken yan taraftaki Alev'in odasından gelen kahkaha sesini duydu.Aldırış etmesede bir kahkaha daha geldi ve sonunda "Ya sevgilimm." Lafını kızının kendi sesinden işitti.O kadar körkütük sarhoş değildi.Anlamıştı.

Hızını alamadığı gibi Alev'in odasına girdi.Ne olduğunu anlayamayan Alev gözlerini pörtleterek telefon kulağında babasına bakakaldı.Tam telefonu kapatacağı sırada babası eliyle 'kapatma' diye işaret etti.Hemen Alev'in yanına gitti ve telefonu elinden alıp kulağına dayadı.Tekrar konuşmaya çalışan Alev'e gözleriyle "seni öldürürüm" cevabını verdi.Telefondan gelen "Aşkım Alev orda mısın birtanem." Lafını duyması yetmişti Mehmet Bey'e.

KADIRGALIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin