20

8.9K 345 51
                                    

.

İki yıl aradan sonra görecekti dostunu.Konuşacak, dertleşecek çok şeyleri vardı.Zamanında çok yardımı olmuştu Ali'ye.Çok şey öğrenmişti ondan.Daha çok manevi yöndeydi öğrendikleri.Hayatın Seymen'e öğrettiklerini o da Ali'ye iletmişti.Bu hayatta tek başına olduğunu simgelemişti Seymen.

Anne, baba diye eteğinden düşmediğimiz kişiler bile yabancı oluyordu tıpkı Seymen'e babası, Ali'ye annesinde olduğu gibi.Hayat bizi bu noktaya getiriyordu.Ya da biz kendimiz bu hale koyuyor hayatımızı şekillendiriyorduk.

Ne olursa olsun yalnızdık işte...

Özcan Seymen'i almaya gideli neredeyse yarım saat oluyordu.Alacağı yer şurası beş dakikalık yerdeydi.Nerede kalmışlardı?

Ali yaptığı salatayı da sofraya koyduktan sonra iki elini beline koyup  Özcan ile yaptıklarına baktı.Zehra gelemezdi, Sultan'ın işi vardı, Melek'i de Ali çağırmak istemediği için, iş başa düştüğünden ikisi girmişti mutfağa.

O sırada ani bir firen sesini duyan Ali, merdivenlere yöneldi ve aşağıya indi.Kapıda karşılayacaktı dostunu.Kapının önüne çıktığında bi sağına baktı bir soluna.Etrafta ne kendi arabası vardı ne de başka bir araba.

Kendine bir küfür savurdu, tekrar eve gireceği sırada köşeyi dönen Tofaş'ını gördü."Sonunda"deyip Özcan'ın arabayı kapı önüne gelişi güzel park edişini izledi.

İki kapı aynı anda açıldı ve yolcu tarafından inen Seymen karşısında Ali'yi görünce, kendisini kapının önünde beklemesine hem şaşırıp hemde sevinerek kollarını açtı, "Vaay kardeşim benim."deyip ona doğru iki adım atıp birbirlerine  sarıldılar.

"Kardeşim, hoş geldin."

"Eyvallah Ali'm hoşbuldum."birbirlerinden ayrıldılar.Seymen, "Oğlum sen ne olmuşsun böyle ha maşallah."deyip Ali'nin karnına bir yumruk attı.

"Ne olmuşum bilader?"deyip gülerek baktı Seymen'e.

"Vücut yapmışın dostum."

"Yaptık bir şeylerde sende hala çakı gibisin."

"Birbirinizi yağlamanız bittiyse içeri mi girsek bizim mahallenin merak muhtarları camlara doluştu yine."

Özcan'ın dediğine gülen ikili eve girmek için harakete geçti.Seymen içeriye girip ayakkabılarını çıkarırken, "Sen abinle yağlama falan ne biçim konuşuyorsun lan?"deyip önündeki Özcan'ın kafasına bir şaplak indirdi.

"Sen evlenecek adama çocuk muamelesi yap başkasına kas yapmışsın de zaten havada olan egosuna ego ekle amına koyayım, adaletini sikeyim lan dünya!"diye bağıran Özcan'a,

"Kıskanmış bu."diyen Ali merdiveneri çıkmıştı."Nereni kıskanayım ben senin yavrum?"

Seymen, "Yürü lan geç içeri ya da çekil önümden."deyip önündeki Özcan'ı iteledi ve merdivenleri çıktı."Geç anasını geç."o da arkasından söylenerek  çıktı.

Salona girdiğinde ortadaki masayı gören Seymen, "Karı mı tuttunuz lan bu masayı hazırlamak için doğruyu söyleyin."masanın üzerinde ki yemeklere bakıp arkadaşlarına döndü.

KADIRGALIWhere stories live. Discover now