16

8.7K 364 27
                                    

.

İnsanların en mutlu olduğu günlerden biri kuşkusuz sevdiği kişi ile evlendiği gündü.Tarifi olmayan bir mutluluktu bu birde herkese nasip olmayan...

Kadir şu an mutluluktan ağlayacak derecedeydi.Belkide hayatının en mutlu gününü yaşıyordu.Sevdiği kız ile evleniyordu.Artık karısıydı Aslı.Zorda olsa almıştı kızı.Şimdi ne olursa olsun onun bu mutluluğunu hiçbir şey kaçıramazdı.Karşısında dünyalar güzeli sevdiği Aslı ile oynuyorlardı.Aslı, o da mutluydu.Gözlerinin içi gülüyordu sevdiğinin.

Aslı oynarken Kadir'e doğru yaklaştı ve sesini duyması için bağırarak,"Kadir Ali gelmiş git bir hoş geldin de."diye söyledi.Kadir arkasına baktığında Ali'yi o zaman gördü.Daha dünyasını görmüyordu ki, farketmemişti geldiğini.Aslı'ya kafasını sallayıp Ali'ye doğru ilerledi.Aslı'da mahalle arkadaşlarına dönüp onlarla oynamaya devam etti.

"Hoş geldin Ali."deyip yanındaki sandalyeye oturdu Kadir.Kadir'in selamına karşılık kafasını sallayıp "Eyvallah."diye selamını aldı.Ali bir an önce şu saçmalığın bitmesini istiyordu.Eve gidip kafa dağıtsa fena olmazdı zira annesi moralini bozmayı yine becermişti."Kalk bir karşılıklı oynayalımda millet düğün görsün hadi."diyen Kadir'e kafasını çevirip baktı Ali.Sarhoşmuydu bu adam?"Siktirgit amcaoğlu canımı sıkma benim başlarım düğününede, oynamanada."dedi.

"Doğru konuş Ali."deyip kaşlarını çattı Kadir.Bu çocuğa iyi niyetle yaklaşılmazdı.

"Konuşmazsam ne olur lan, ne yaparsın?"

"Bugün benim en mutlu günüm o yüzden eyvallah ne dersen de sinirlenmeyeceğim Ali, kendin bilirsin inan çokta önemli değil."

"Sinirlenmeyecekmiş, umrumda mı? Kalk git şu masadan hadi."İfadesini hiç bozmadan Ali'ye nefretle bakan Kadir'e "Kalksana lan."diye tekrar bağırdı.Bir hışım kalktı ve bir şey demeden gitti Kadir."Şerefsiz birde gel oynayalım diyor ulan, bunlar beni delirtecek."deyip önündeki koladan koca bir yudum aldı.

Ali çevresinde onu aç gözle izleyen kızlardan bir haberdi.Mahallenin bekar kızları beğeni ve hayranlıkla Ali'ye bakıyordu.

Etrafa sert bakışlar atmaya devam ediyordu Ali.Bilerek Alev'in olduğu tarafa bakmıyordu.Bakarsa içi yine yanacaktı.Sadece şu zımbırtının bitmesini istiyordu artık.Yanındaki sandalyenin çekilmesiyle 'yine kim geldi de canını sıkacak' diye döndüğü sıra dostunu görünce rahat bir nefes verdi.

"Nerdesin lan sen?"diye sinirle soludu."Ancak bitti işler dostum.Ne o çok mu özledin beni?"deyip sırıttı Özcan.

"Amına koyayım düğünününde derneğininde, acayip canım sıkkın oğlum."Kardeşine bakan Özcan canının gerçekten sıkkın olduğunu yüzünden anladı."Ne oldu, ne densizlik ettiler yine?"

"Hepsi birden iyilik meleği, böyle beni düşünen akraba falan kesildiler ulan.Bunca yıl nerdeydin diye sormayan insanlar benim hakkımda karar veriyor.Annem olacak kadın bana kız beğeniyor.Sözde amca oğlu, karşılıklı oynamaya çağırıyor.Sikeyim ben böyle işi ulan delireceğim."

"Sana kız mı beğeniyor, yohamına."deyip şaşkın şaşkın bakakaldı Özcan."Ağzını kapa ağzını.Bak bi ne diyeceğim.Düğün çok sönük geçiyor kalk şurayı şenlendirelim."deyip pis pis sırıttı.

"Ne var aklında senin?"diye Ali'ye eğilerek sordu.

"Kalk Özcan kalk."deyip ikisi birlikte ayaklandı.

Takı takma merasimi başladığında arka fondan Ferhat Göçer'in Cennet şarkısı çalıyor insanlara duygusal haz veriyordu.Kimin ne taktığını Ali'nin annesi yazıyor, Kadir'in anneside takılanlara bakıyor ve iğneleri tutuyordu.Kuyruğa giren insanlar sırasının gelmesini bekliyordu.Kadir ile Aslı yoğunluktan terlemiş, sıkılmışlardı.Bir an önce evlerine girmek istiyorlardı artık.Ortalıkta büyük bir uğultu dönerken birden bire her yer karardı.Herkes şaşkınlıkla birbirine ne olduğunu soruyor bi yandanda söyleniyorlardı.

KADIRGALIDove le storie prendono vita. Scoprilo ora