10

10.3K 369 11
                                    

(Medyadaki şarkıyı açın)
Fikret Dedeoğlu-Yıldız Tilbe-Kapanmaz Yarayım

.

Bazı yaralar kapanmaz, açık kalırdı.Hep acırdı.Bu aşk yarasıda öyleydi yıllar geçsede içinde hep tazeydi acısı.Unutulmuş gibi yapılabilirdi ama unutulmazdı.

Başka bir şehirde başka bir hayatla unuturmuyum sandın.
Sesin kulağımda kokunsa burnumda unutamazsın.
Ayrılık olur derdide unutulur.
Gönül yalanla avutulur.
Bir ses duyarsın hani dersin sevgilim mi ki?
Daha çok özlersin beni.

"Özleyeceksin ulan köpek gibi hemde,"deyip elindeki içkiyi fondip yapan Ali'ye Özcan "Yavaşş koçum yavaş gece daha uzun."diyerek kızdı.

"Şerefsiz bana ne söyledi duydun lan.Köpek olacak, peşimde köpek olacak ama ekmek vermeyeceğim Özcan göreceksin."deyip şarkıya eşlik etti yarım yamalak.

Gel dedim sana gelmedin.
Aşk dedim sana boş dedin.
Ayrılığı bile sen seçtin şimdi bana sensiz o yalan geceler...

"Aşk dedim ona boş dedi bana." deyip acı bir gülümseme koyverdi Ali.Özcan bardağını kafaya dikip karşındaki Ali'ye gözlerini çevirdi " Oğlum bu kız milleti böyle.Zehra'm hariç tabi. Allah var sabırlı kız.Kim bekler ulan şimdi bu devirde o gibi.Ama diğer bütün kızlar aynı be oğlum.Paran varsa kralsın o kadar. Son moldel bir araban olsun markalı kıyafetler giy bak bakalım o burnunu diken Alev bile nasıl peşinde köpek oluyor."

"Ulan benim Tofaş'ım yeter be."dedi ve ekledi "Yalnız Zehra eyvallahta şimdi Melek falanda diğer kızlar gibi değil Allah var namuslu, gözü yüksekte olmayan bir kız."Ali kafayı bulmuştu.

"Ha ulan ben sana onu diyecektim.Ne zamandır aklımda bir konusunu açamadım.Kıs hele şu müziğin sesini az."

Ali yanındaki radyodan müziğin sesini kıstı.Özcan ile mutfakta oturmuş karşılıklı hem dertleşiyor hem içiyorlardı.Alev her şeyi, daha doğrusu Ali'nin duygularını öğreneli neredeyse bir hafta olmuştu.O zamandan beri hiç karşılaşmamışlardı fakat duyduğuna göre okul hayatı bitmişti.Ali 'Ona böylesi müstahak.Beter olsun'demişti ilk öğrendiğinde.Sevinmişti çünkü emindi ki orada okumak hariç her şeyi yapıyordu.Düşünmeyecekti onu bir haftadır beynini yeterince sikmişti zaten.Gözlerini Özcan'a dikti "Söyle neymiş söyleyeceğin?"doye sordu.

"Ulan Ali sen Alev türküsü diye çığırmaktan hiç etrafına bakmıyorsun oğlum."

"Ne?"dedi anlamamış halde.

"Diyorum ki bu Alev olmayacak, sen de diyorsun zaten olmaz asla diye, ee o zaman bir çevrene bak be oğlum belki gözlerin açılır."

"Ne diyorsun ulan sen.Tamam Alev'i kabul etmem dedim ama sevmeyi bırakırım dedim mi lan, ben öyle bir adam mıyım? Sevip bırakayım."

"Bak kardeşim.Alev sende bir takıntı olmuş artık.Onu unutacaksın elbet.Biraz kendini düşün be.Yuva kur, çocuğun olsun bunların hayalini hiç mi kurmuyorsun oğlum?"

"O hayallere sıra gelene kadar Özcan'ım ohoo sen hiç boşuna aklını beynini yorma olmaz o iş.Alev ile olmam eyvallah ama başkasıylada asla olmam."

"Sikicem ama ha.Gözüne çarpan biri yok mu oğlum?"

"Yok."deyip net bir cevap verdi Ali.Yoktu.

Konuştukça sinirlenen Özcan oturduğu yerde dikeldi ve ciddi bir mesele konuşuyor gibi Ali'ye sorularını yağdırmaya devam etti.Bu kadar kör olamazdı kardeşi.

KADIRGALIWhere stories live. Discover now