30

7.8K 391 121
                                    


🔥

Bir varmış bir yokmuş diye başladı masallar.Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine diye sona erdi.Kimi ağladı, kimi güldü, kimi kazandı, kimi kaybetti ama...bir şekilde bitti.

Ü Ç  A Y  S O N R A

Ölümün silsilesi ağır oldu.Nefes aldırmadı, yaşatmadı.Yaşarken öldürdü.
Bu bir ölüm, bu bir kayıptı...
Hayatın taktığı bir çelmeden ziyade, uçurum kenarında sırtından itilmekti.

Kifaftı.

Bir ateş, göğsünü yarıp çıngısını içine düşürdü.Yıllar, içindeki çıngıyı besledi, büyüttü.Şimdi içine sığmadı.Her bir organına dokunup, yaka yaka çıktı.Elleri dokunduğu yeri kavuruyordu.Dışınıda yakıyordu.

Alkolik mi olmuştu?

'Zaten içiyordu.'

Konuşmuyor muydu?

'İnsanları konuşmaya değer bulmuyordu.'

Kavga mı ediyordu?

'Hapis bile yatmıştı.'

Kafayı mı yemişti?

'O zaten deliydi.'Aşık olmak delilikti.

Hayattan yediği tokat, içine kan bağlatmıştı.Çaresizlik önüne kattığı her şeyi götürüyor, etraf çakallarla kol geziyordu.Yaşanmamışlıklar çoktu, taşınamazdı.

Mayası acıydı, mayası yalnızlıktı...

Şuan tam da şuan hiçbir şey yaşamamış, her şeyden habersiz kundağında uyuyan bir bebek olmak isterdi.Saf ve temiz.

Geç kalmıştı.

Geç kalınmıştı.

Elindeki şişeden koca bir yudum aldı.Acı ama mayhoş sıvı boğazından içine ince ıslak bir yılan gibi süzüldü.Ulaştığı yerler uyuşmuştu zaten hiçbir etki etmedi.Bir yudum daha aldı.Üzerine bir yudum daha.Şişenin bittiğini anladığında hiç düşünmeden oturduğu uçurumdan aşağıya bıraktı.

Sırtını yasladığı taşa başını yasladı.Elini karnının üzerine bıraktı.Kulağında birçok ses dönüyordu.Anlamıyordu.Hangi birini dinleyecekti.Duymakta istemiyordu.Sessizlikle gömülmek, sonsuzluğa uyumaktı istediği.

Kulağındaki uğultu git gide büyüyor, birileri fısıldıyordu."Kesin lan sesinizi."Yumruk yaptığı elini yanındaki kuru toprağa vurdu.Üst üste yumruk attı yere.Vurdukça çatlayan derisinden ince bir kan süzüldü.Elini önüne getirdi.Akan kanı izledi.Kulağındaki uğultuyu tekrar hissedince iki eliyle birden ne yaptığının farkında olmadan kulaklarına yumruk attı.O derin acıyı hissetmedi bile.Kulağına vurdukça sesler ezildi, yamuk duymaya başladı.Vuruşlarından kuzaran kulaklarının acısının farkında değildi."Susun, amına sıçtıklarım susun lan.!"

Ardından gelen eller, ellerini yakaladı."Ne yapıyorsun Ali sen, ne yapıyorsun.!"Zapt edilmeye çalışıyordu.Sertçe sarsıldı.Ses kulaklarına acıyla bir doldu.Derin bir sızı hissetti önce.Böyle bir acı yoktu."Kulağım."diye aciz bir mırıltı çıktı iki dudağının arasından.Suratına yediği sert darbe ile başını kaldırdı.Karşısındaki  görüntü net değildi.

KADIRGALIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin