×...Kafadan Kontak Olduğum İçin...×

25.7K 1.5K 342
                                    

Lara'dan

Alarm yine dıtdırıt dıtdırıt diye ötmeye başladığında yüzümü o iğrenç melodiye buruşturdum ve okula geç kalmamak adına yataktan kalktım. Son ses çalan alarmı kapatmayı unuttuğumdan yan odadaki abim bağırmaya başladı. "Şu alarmı kapat!"esnerken elimi atarak susturdum.

Tuvalete girdikten sonra odama geri döndüm ve formalarımı giydim,çantamı hazırladıktan sonra aşağı kadar tek omzunda taşıdım. Aşağı inince çantamı koltuğa attim sonrada mutfağa gidip her zamanki midesizliğim anneme göre iğrenç bana göre güzel olan karışımları yedim.

Bir gün bu midesizliğimden ölücem.

"Bakıyorum da yine mideni çöpe çeviriyorsun" ağzım doluyken kapıya yaslanmış beni izleyen abime gözlerimi devirdim. Ağızımdakileri yuttuktan sonra konuştum. "Ben en azından kilo almamak için sadece salata yemiyorum" benim taklitimi yaptıktan sonra gözlerini devirip yanıma geldi kendi saçımı yapamadığımdan zor yaptığım saçımı karıştırdı oflayarak yaptığım örgüyü söküp yeniden at kuyruğu yaptım.

Yemeğimi yedikten sonra kalkıp çantamı sırtıma taktım. Telefonumdan saate baktığımda mesaj görünce şifremi yazıp mesaja baktım.

Bacımm: Aras ve onun arkadaşıyla gidicez hızlı ol da bekletmeyelim bari çocukları.

Cevap vermek yerine hızlıca evden çıktım. Kulaklık takılı olduğu için müziğin ritmine göre gidiyordum.

Ananı niyolay çıktığında sokağın ortasında gülmemek için dudaklarımı birbirine bastırdım ve şarkıyı değiştirdim.

Gerçi onu neden indirdim ki?

Her neyse.

Vice-Enes. Alper - bir tütün yak çıktığında derin bir nefes aldım. Tamda şarkının en güzel yerinde Duygu'ların evinin önüne gelince kulağımdan kulaklığı çıkardım ve Duygunun yanına gittim. Kulaklığı telefona sarıp montumun cebine attım.

"Günaydın"

"Günaydın" oturduğu yerin yanındaki boş yere oturdum. "Hani nerdeler?" cebinden telefonunu çıkartıp saate baktı. Yani galiba

"Geliyorlardır." kafamı olumlu anlamda salladım. "Özledin dimi?" bana gülerek bakıp kafasını olumlu anlamda salladı. "Bir daha gitmeyecekmiş" güldüm. Kafasını sağa çevirince sevgilisini gördüğünden çantasını oturduğu yere bıraktı ve sevgilisine koştu. Birbirlerine sarılırken bende Duygunun çantasını alıp yanlarına gittim.

Aras enüştemizin biraz arkasındaki çocuğa bakınca bir an kalpten gidiyordum.

Ozan bana gülümseyerek sarılan Aras ve Duygunun yanına gitti. Bende birkaç büyük adımla yanlarına gittim.

"Bittiyse gidebilirmiyiz? Çanta git gide ağırlaşıyorda?" Sarılmayı bırakıp bize baktılar. Aras boğazını temizledi. "Bu Oz..." gözlerimi devirip lafını böldüm. "Biliyoruuum biliyorum senin arkadaşın falan" Aras tek kaşını kaldırıp bana baktı. "Nerden biliyorsun sarışın?"

Sarışın?

Peekiii

"Ben neyim Aras! Benim saçım yeşil mi?!" Aras gülüp Duygunun burnunu sıktı. "Senle bu havada giydiğin eteği konuşcaz bahanelerini hazırla" Duygu güldü. Gözlerimi devirdim. "Tanıştık işte boşver nerden tanıştığımızı" Duygunun çantasını yere koyup önden ilerlemeye başladım.

"Nereye!" arkamı dönüp aşk böceklerine ve aralarında benim gibi sap kalmış Ozan'a baktım. "Okula! En son o yüzden evden çıkmıştım!" gözlerimi devirip ilerlemeye devam ettim.

Yani okula gidiyoruz. Aşkınızı lütfen başka yerde yaşayın.

Önemle rica edilir.

Yanıma gelen Ozanı farkedince ona bakmadan ilerlemeye devam ettim. "Seni sağ salim bulduğuma sevindim" güldüğünde biraz kafadan kontak olduğum için bende güldüm.

Arada bu şekilde delirebiliyorum."hala sağ salim olduğuna göre şanslısın" güldü.

*******
Okula geldiğimizde sınıflara girdik. Duygu Arasla oturmak isteyince bende mecburen Ozan ile oturmak zorunda kaldım.

Aslında itiraz edip başka biriyle oturabilirdim ama sınıfta sevdiğim insanların sayısı az olduğundan Ozan ile oturmak daha cazip geldi.

Sıraya oturduğum anda kafamı masaya koyup uyumak istedim ama malesef bu pek mümkün olmadı çünkü ben uyurken sayıklayanlardanım ve sayıklamak istemediğimden uyumadım.

Ne yapıyor diye kafamı Ozan'a çevirdim ve bakışlarımız birleşti. Kafamı önüme çevirdiğimde Ozan'dan gülme sesi geldi. "Lara?" kafamı sesin sahibine çevirdim.

Harika ya

Bu çocuk ölmedimi?

Neden ben?

En son abim bunun belasını sevmişti?

Serumuna işemişti?

Of keşke ölseydide kurtulsaydım.

Saygı çerçevesinde olan her yoruma açığım.

Iyi günler 💗



Otobüsteki Yakışıklı Où les histoires vivent. Découvrez maintenant