Chapter 2

1.2K 81 9
                                    

Cula sam cvrkut ptica kroz otvoren prozor.Ali i pored te umiljate melodije,odbijala sam da ustanem iz kreveta.Okrenula sam se na drugu stranu i prekrila glavu jastukom.Bas u trenutku kada su me slatki snovi odvodili za sobom,cula sam alarm.

Neee,zar je vec jutro?

A onda sam se setila.Danas je taj dan.Dan kada cu napustiti moju skolu,prijatelje,sve...Odgurnula sam jastuk i pridigla se na laktove.Snopovi svetlosti koji su dopirali kroz prozor nisu mi dozvoljavali da gledam.

Protrljala sam oci i izasla iz sobe.Hodnik kakvog se secam,bio je prazan.Bacila sam pogled na kuhinju koja je takodje bila prazna.Tuzno sam uzdahnula i otisla da se spremam.


Malo kasnije tog dana

U svojoj sam sobi.Razgledam je,kao da pokusavam da zapamtim svaki detalj u do sada,vec praznoj prostoriji. Poslednji put sam je pogledala,nezno se osmehnuvsi i izasla iz sobe.Nisam vise htela da se zadrzavam.Mama i tata me sigurno vec cekaju.Izasla sam iz kuce i ugledala ih kako stavljaju torbe u gepek.

"Hej",rekla sam pomireno stavljajuci ruke u dzepove.Kada su me ugledali,na licu im se videlo saosecanje.

"Hej",rekli su u isto vreme."Spremna za novi pocetak?"

Razmisljala sam par sekundi o tome,a onda sam se tuzno uzdahnula i zagrlila ih:"Da,mislim da jesam"

****

Kada smo napokon krenuli,razmisljala sam o svemu sto ostavljam iza sebe. O skoli, prijateljima, mom divnom Los Andjelesu.Nije to tako strasno, govorila sam sama sebi.

Nije to tako strasno...a onda sam utonula u san.

"Duso,probudi se",osetila sam blago gurkanje na ruci.Otvorila sam oci i ugledala nasmejanu mamu.

"Stugli smo?",upitala sam rasejano.

"Da,jesmo.Upoznaj Forbs",rekla je svecano pokazujuci rukama prema malom ali velicanstvenom mestu.Kako smo se sve vise priblizavali,mogla sam da vidim da ima prelepe parkove i jednu malu reku koja je proticala kroz jednog od njih.

"Predivan prizor",rekla sam tiho uzdahnuvsi.

A onda se auto zaustavio.Pogledala sam kroz prozor i ugledala veliku kucu na dva sprata.A uzevsi u obzir da smo putovali par sati,znaci da nije tako daleko od Los Andjelesa.Izasla sam iz kola i zinula u cudu. Velicanstvena kuca na dva sprata sa predivnim dvoristem je stajala ispred nas.

"Ovo je...nase?",jedva sam izustila.

"Da,duso,ovo je nas novi dom!",rekla je mama podjednako uzbudjena kao i ja.

The Secret Organization Where stories live. Discover now