Season 2-Chapter 19

318 31 11
                                    

Pirkanje letnjeg vetrica je prijalo mom uzavrelom licu, ali i uprkos tome,cinilo se kao da tempteratura iz minuta u minut sve vise raste. Dok mi se vid postepeno zamagljivao od prijatnog povetarca, vazduh je postajao zagusljiv i sve teze se moglo disati.

Ili se bar meni tako cinilo.

Bledo sam gledala bezivotno telo dvadesetcetvorogodisnje devojke, pitajuci se kakav monstrum je u stanju da uradi nesto ovakvo. Njeno krho telo nalazilo se u neprirodnom ljudskom polozaju, dok su njene morsko plave oci prazno gledale u nebo. Nije se pomerala-bila je mrtva vec par sati.

Elizabet Grin.

Duboko sam udahnula razmisljajuci o uspesnom zivotu koji je cekao ovu mladu devojku. Najbolje godine su bile pred njom,a osoba neovlascena za takvo nesto joj ih je tek tako oduzela.
Ona je bila necija cerka i sestra, necija porodica.

"Gospodine Milford?"

Forenzicar,koji je stajao prekoputa mene, podigavsi pogled sa svojih izvestaja, pogledao me je. "Agente Braun."

Uctivo sam klimnula u znak pozdrava,pa se potom ponovo fokusirala na mesto zlocina. "Imate li  nesto za mene?"

"Pa, sudeci po polozaju ove mlade devojke, mogli bismo da pretpostavimo da je u trenutku pada na zemlju vec bila mrtva. Polozaj njenih ruku to i dokazuje",njegova ruka pokrivena plavom rukavicom usmerila je moj pogled ka njenim bledim rukama.

"Prostrelne rane?"

"Dve",rekao je znacajno me pogledavsi. Prateci njegov pokret ruke, ugledala sam jednu ranu u predelu grudnog kosa i jos jednu u predelu stomaka. "Prva rana je bila smrtonosna."

"Tip je profesionalac?"

"Tako je.Bas kao i kod prosle zrtve, agenta Hataveja, i agent Grin je ustreljena dva puta. I sami mozete primetiti slicnosti,koje su napravljene namerno."

"Trazimo istu osobu",namrstila sam se,razmisljajuci. "Imate li vreme smrti?"

"Smrt je nastupila odmah nakon sto je zrtva ustreljena prvog puta."

"Pretpostavljam da je i drugi hitac bio tu samo kao varka?"

Forenzicar je klimnuo glavom. Izdahnula sam. Nisam mogla poverovati da je "Orion" izgubio dva agenta u vremenskom periodu od nedelju dana.

To je... previse.
Preveliki gubitak.

"Kao sto vec i sami znate,ne mogu sa sigurnoscu da utvrdim tacno vreme, ali... sudeci po ukocenosti tela, agent Grin je ubijena pre par sati. Da budem prezicniji, izmedju sedam i devet sati je proslo od tada."

"To je dosta.Tada smo vec svi bili na poslu."

Namestio je svoje naocare i zbunjeno me pogledao. "Dok se ne obavi detaljna obdukcija, preporucujem da ne uzimate u obzir moje misljenje. Ovo su samo procene, ne i provereni iskazi."

"Jos nesto?"

Spustivsi se na kolena pored umrtvljenog tela, rukom je pokazao ka zrtvinim usnama. "Gube boju. Bas kao i telo toplinu. Bojim se da je nas ubica ovo odradio profesionalno."

"Ako je od ubistva proslo relativno dugo,odnosno par sati,znaci da je osoba koju trazimo bila odsutna danas na poslu."

Usne su mu se izvile u zadovoljni smesak dok je klimao glavom. "Pretpostavljam da je tako."

Klimnula sam glavom i sklonila zalutali pramen  sa lica. "Sklonite telo na sigurno,uradite obdukciju i preduzmite potrebne mere. Porodica je vec obavestena, ali, bojim se da cemo ovoga puta, sahranu odloziti sve do trenutka dok ne budemo potpuno sigurni da smo saznali sve sto nam telo pruza. Hvala Vam, gospodine Milford."

The Secret Organization Where stories live. Discover now