Chapter 43

576 48 17
                                    

"Aurora?" Promrmljala je Rouz zateceno.Svi smo bili zateceni. Poslednju osobu koju smo ocekivali bila je ona. Kada sam je ugledala, cudan osecaj se sirio mojim telom. Imala sam snazan poriv da joj pridjem i kazem par lepih reci na racun njenog, ne tako davnog, ophodjenja prema meni.

Momentalno sam pogledala Dzejmsa ocekivajuci njegovo ponasanje na njeno iznenadno pojavljivanje. Izgledao je prilicno smireno,ali se jasno videlo da ga je iznenadila.

Ljubomorna?
Moze se reci.

Vratila sam pogled na Auroru i videla da se nije nimalo promenila za ovih par meseci.Smedja kosa srednje duzine joj je bila lepo ocesljana i pustena.Na sebi je imala uske crne farmerice i crni duks koji joj je dobro stajao.Na licu nije imala ni trunku sminke,jer joj nije ni trebala.I posle toliko vremena,i dalje sam se divila njenoj lepoti iako i nisam njen obozavalac.

"Vidim da ste iznenadjeni sto me vidite ovde." Kutovi usana su se izvili u osmeh.Svakoga od nas je pazljivo promatrala, zadrzavajuci pogled na meni.

"I to prilicno.Sta radis ovde?" Hari je iskoracio korak napred,blize njoj i prekrstio ruke.Okrenula je glavu ka njemu i lukavo se nasmesila.

"Ni postenu dobrodoslicu nisam dobila.Ne mislite da sam je zasluzila?" Primetila sam to cudno i napeto drzanje svakoga od njih.Pogledom sam sarala po grupici koja se odjednom uozbiljila.Cudno,ali svi su ponasali kao da se pribojavaju ili ocekuju nesto od Aurore.

Dzejms je sada pregovorio nateravsi Auroru da skrene pogled sa Harija i pogleda ga. "Malo je reci da je nisi zasluzila.Pitao te je nesto.Sta radis ovde?" Podigla je jednu (doduse savrsenu) obrvu i pogledala ga.

"Moj dragi bivsi decko." Pogledala ga je a onda i mene,a potom nastavila:"Brzo si mi nasao zamenu." Ostala sam bez daha cuvsi reci koje je upravo izgovorila.

Zamena?

Dzejms se trgnuo na njene reci bas kao i ja,ali mu nije dozvoljavala da odgovori na njenu,tako divnu primedbu."Ali...Nisam dosla zbog toga."

"Mozemo li znati razlog tvojoj poseti?" Elara je istupila iz grupice.

"Naravno."Nesigurno je pocela sa vidno drugacijim izrazom lica.Izgledala je nesto 'ljubaznije' ako je to ikako moguce u Aurorinom slucaju. Nasravila je:"Ja...sam se...dosla izviniti."-zastajkivala je.

Iznenadjeno sam je pogledala i primetila da je i drugima takva reakcija.

Aurora?
Da se izvini?
Da li je sve u redu sa svemirom?

Elara se ironicno nasmejala pokazavsi da joj je ovo nepodnosljivo smesno,dok je Aurora,naprotiv,i dalje izgledala ozbiljno.Smireno je iscekivala da Cold Queen zavrsi sa svojim malim nastupom.Elara je,umirvsi se posle par sekundi,dopustila da zavrsi.

"Znam da sam pogresila i iskreno govorim da mi je zao.Mislim da sve ono sto se odigralo...desilo se spletom okolnosti i...delom je moja greska."

"Vecim delom." Nadovezao se Dzos na njene reci dok se nekome iz grupe oteo smeh.Smireno ga je pogledala i nastavila.

"Sve u svemu,znajte da mi je zao." Pogledom je prelazila preko svakoga od nas. "Zelela bih se izviniti svima za sve sto sam dosad ucinila."

Stvarno,sta je sa svemirom?

Zvucala je iskreno i izgledala kao da joj je stvarno zao,sto je mene nateralo da se zapitam da li uopste govori istinu.Sumnjicavo sam posmatrala celokupnu situaciju i iscekivala sam bilo ciji odgovor na njen tako dirljiv govor.Dzejms je stajao sa prekrstenim rukama i glavom nagnutom nadole, verovatno razmisljajuci.Iva i Rouz su se gledale i sporazumevale ocima dok je Dzo namgrodjeno gledala u Auroru kao da joj tu nesto smrdi.Bar nisam jedina kojoj je ovo sve sumnjivo.

The Secret Organization Where stories live. Discover now