Chapter 22

571 51 6
                                    

Nekako sam se (nisam ni sama bila sigurna kako) dovukla do kuhinje i usla unutra.

"Dzo.Trazi te brat",mahnuvsi joj da joj pokazem gde se nalazim.

"Rajan?",izgleda je iznenadjeno."Ovde je?"

Sve su se trgle na to ime i takodje su izgledale zblenuto.Posle toga,svaka je pomno pratila sta pricam.Kao da ih zanima.

Klimnula sam glavom."Mhm",pokazala sam joj rukom ka vratima."Dosao je da te pokupi"

"Nisam sigurna zasto.Rekla sam da cu doci sama",rekla je."Idem da vidim o cemu se radi",ostavila je sendvic i obrisala ruke.Istrcala je iz kuhinje i nestala u hodniku.Ja sam zauzela njeno mesto za pultom i nastavila sam sa pravljenjem sendvica.
Primetila sam da je Iva ostavila sendvic i pogledala nas."A sta kazete...da im uzvratimo za ono budjenje?",imala je lukav izraz lica.

"To...Je zapravo dobra Ideja",rekla je Elara pogledavsi je.Spustila je sendvic na tajnir i pogledala nas sve.

"Imam odlicnu ideju.Da ubacimo ljutu papricicu u sendvic?",Rouz je izgledala kao da je upravo saznala da ce nam se Ed Sheeran pridruziti na dorucku.

Pocele smo da se smejemo.

To ce biti i vise nego dovoljna osveta.

Elara je izvadila mlevenu ljutu papricicu i poredjali smo ih na svakom sendvicu u srednjim, ali dovoljno velikim da krenu suze na oci,kolicinama.Prekrili smo ih salamom i sunkom kada nam se Dzo pridruzila.

"Hey..Zao mi je,moram ici",rekla je tuzno,"Rajan zeli da me vodi u soping,a posto se i ne vidjamo cesto,zao mi je da ga odbijem"

"U redu je",rekla je Elara sa osmehom.

"Lepo se provedite",dobacila sam za njom dok je izlazila.

"Hvala,hocemo!",viknula je i istrcala napolje.Verovatno je pre toga zgrabila ranac sa robom,ali se nista nije culo.
Sada smo brojcano nadbrojane,ali to nas nece spreciti da izvedemo osvetnicku smicalicu.
Kada smo svih pet sendvica popunili ljutom papricicom,postavile smo sto u trpezariji i postavili dorucak.
Rouz je otisla sa Elarom po momke.
Sendvici koji nisu sadrzali ljutu papricicu,bili su sa jedne strane stola i namenjeni devojcicama.Zauzele smo svoja mesta dok smo cekale momke.Cuo se glasan bat koraka niz stepenice,a potom su nam se u trpezariji pridruzili Dzejms,Dzos,Mejson,Karter i Hari.Iva i ja smo razmenile poglede i po jedan smeh,ali smo se odmah pribrale.

Kada smo ugledale momke,izgledali su vrlo smesno.Bili su umorni verovatno zbog toga sto su ostali budni do kasno.
Dobro,i ja sam ostala do kasno...Ali,ja nisam mogla da spavam.

Seli su za drugi deo stola.Hari i Mejson su se dosaptavali tiho dok je Karter gledao u telefon.Dzejms je seo za sto i zamisljeno gledao ispred sebe,kao da ga nesto muci.
Rouz je bila poslednja koja se smestila za sto i kada nam se napokon pridruzila,poceli smo sa doruckom.Pokusavale smo da obuzdamo smeh i uspevalo nam je.Krenuli su da jedu i trebalo im je dugo vremena dok ne dodju do dela sa ljutom papricicom.Prvi koji se zagrcnuo bio je Hari.Potom i Karter,Dzejms,Mejson i Dzos.Dok su nezaustavljivo kasljali,cudno su se zgledali.
Shvatili su da se radi o smicalici.

Dzejms je jedva razgovetno prozborio:"Sta-ste-to-uradile?"

Petorica predjenih momaka su se ustali i krenuli ka kuhinji.Uzeli u bokale sa vodom i nalivali se.Mi nismo ni stigle da doruckujemo od uzbudjenja,jer je ova zabava je bila neprocenjiva.
Smejale smo se dok su oni uzivali u carima ljute papricice.Voda im ,govorim iz iskusta,i nije bila od neke koristi,ali su je ipak ispijali.Posle par minuta,dosli su nazad.
Na trenutak sam pomislila da ce postati nasilni i da ce sva zabava nestati.Naprotiv,oni su usli nasmejanih,mada crvenih lica.

The Secret Organization Where stories live. Discover now