Chapter 32

585 47 2
                                    

Trenutak cutnje je prosao kao i neprijatna atmosfera koja je zaposela nas sto.Sada ju je zamenjivalo uobicajeno caskanje uz pomoc kog su svi zaboravili na prethodnih par minuta.U medjuvremenu,za stolom nam se pridruzio ostatak ekipe.

Dzos je,cim je seo na svoju stolicu,privukao nasu paznju rekavsi da ima vesti u vezi bala.Iako je zamor iza nas,u trpezariji jos uvek vladao,prica za nasim stolom je utihnula i svi zainteresovani pogledi su bili uprti u Dzosa.

"Pa?"Mejson ga je pogledao iscekujuci novosti.

Dzos mu se nasmesio a potom preusmerio pogled na nas,sve nas pojedinacno pogledavsi."Nastavnik Smit je upravo objavio tacan datum bala."

"Kada je?"Elara je povikala nestrpljivo.

Izleteo mi je jedan osmeh.Kakva je,odmahnula sam glavom smeljujeci se njenom ponasanju.Dzejms mi se pridruzio dok nas je Elara streljala pogledima sa druge strane stola.Momentalno smo prestali da se smejemo ali vec nakon dve sekunde,ponovo prasnuli u smeh.

Dzos je nastavio sa pricom,ignorisuci nas nekontrolisani smeh."Ples je sledece nedelje,tj za cetiri dana."

Divota.

Usledili su glasni uzdasi a ubrzo zatim i smeh.Uzbudjenost se mogla osetiti u vazduhu.
Rouz je srecno skakutala na stolici da sam na trenutak pomislila da ce pasti sa nje.Iva je imala sirok osmeh na licu.Uocila sam da ispod oka krisom gleda Harija,koji je gledao negde sa strane.

Dzo se primakla i prosaputala nesto Rouz na sta je ona odmahnula glavom."Nije me pozvao."Rekla je tiho.

Iako sam bila tuzna zbog toga sto je decko koji joj se svidja nije pozvao,nastojala sam da odrzim ohrabrujuc pogled.

"Sigurno ce te pozvati." Namignula sam joj i prislonila ruku na rame.

"Nadam se."Rekla je i ispustila tih uzdah koji sam samo ja cula.

"Hoce."Munula sam je laktom i pokazala glavom ka Mejsonu koji je zmisljeno gledao u nas.Kada je primetio nase poglede,brzo je okrenuo glavu i ubacio se u razgovor koji su vodili Dzos i Karter.
Nasmesila sam se primetivsi da se Rouzino raspolozenje istog trenutka popravilo.Paznju mi je privukao razgovor koji se vodio odmah do mene,izmedju Dzejmsa i Elare.Tada sam se setila da bliskost izmedju ovih blizanaca nikada nisam videla,sem kada je Dzejms izasao iz bolnice.

Jedno ime mi je privuklo paznju,koje sam slucajno cula.Elara ga je izgovorila.

"Da,Rajan je bio ovde.U skoli." Pokusavala je pricati tiho ali sam je ja uspela cuti jer sam sedela pored Dzejmsa
Spustila sam pogled nazad ka svom tanjiru i probirivala hranu gurajuci je sa jednog na drugi kraj tanjira.

Dzejms je povisio ton,ali nedovoljno glasno da ga ostali cuju."Sta?!"Tiho je nastavio:"Mislis...Ovde?U skoli?"

"Da.Upravo sam to rekla."Elara je prevrnula ocima."Ne slusas me."

"Izvini.Samo cinjenica da se usudio da dodje u skolu...Znas li razlog?"

Po Elarinom glasu se moglo zakljuciti da je nervozna zbog objasnjavanja svom bratu."Dzejmse,samo sam ga videla u prolazu.Nije kao da sam mu prisla i javila se."

Podigla sam pogled i videla Dzejmsovu reakciju.Namrstio se cuvsi sestrine reci.Dok je rukom prelazio kroz svoju kosu,razmisljao je.Usplahireno sam spustila nazad pogled uplasivsi se da ce shvatiti da sam nacula deo razgovora.Ili prisluskivala deo razgovora.I pre sam znala da se nesto cudno desava sa njima ali nikada nisam dobila objasnjenje.

Zvono se oglasilo trpezarijom i sada je zamor razgovora bio zamenjen skripom stolica.

Ustala sam sa stolice i pogledavsi Dzejmsa,shvatila sam da nisam pitala za Rajana.Nije mi bilo jasno zasto bi njega zvao u tako kriticnom trenutku...Odlucila sam da bi bilo najpametnije da odem i pitam ga.

The Secret Organization Where stories live. Discover now