Season 2-Chapter 6

364 35 19
                                    

Zavukla sam se pod pokrivac i sve sto sam zelela je da nestanem pod njim. Bila sam svesna cinjenice da ce Dzejms jednom morati da se vrati, ali trenutno nisam zelela da ga vidim. Ni njega ni njegovu mracnu auru koja ga je pratila kud god da podje. Osecala sam se povredjeno iako sam znala da ne trebam biti. Njegove reci i njegovi postupci nisu uskladjeni i mene ne treba da pogadjaju. Govori ljudima istinu u lice i nimalo ne pokusava da je zamaskira. Pretpostavljam da je to i bio jedan od razloga zasto smo tako davno bili zajedno. Ali sada je sve drugacije. Sada se sve promenilo. Njegovo ophodjenje prema meni se promenilo.

I zasto,zaboga,imam potrebu za plakanjem? Zasto me toliko bole njegove reci i pored toga sto izmedju nas vise nicega nema? Osecala sam zarku potrebu da zaplacem,ali nije bilo ni traga suzama.

Prekrila sam glavu pokrivacem zeleci da ga ne vidim kada udje. Vise ni ne vidim svrhu ovog zadatka. Jasno cu dati svojim saradnicima do znanja da me vise ne salju na zadatke na kojima cu biti primorana da saradjujem sa neandertalcima poput Dzejmsa.

U tom trenutku,zvuk otvaranja vrata je prekinuo tisinu u mracnoj sobi. Necujni koraci su prilazili krevetu sve vise i vise dok sam ja nastojala da se ne pomeram previse. Poslednje sto mi treba je da se jos jednom posvadjam sa njim nocas. Nastavila sam da cutim, a i on je.Nisam bila sigurna da li je stvarno mislio da spavam ili je prosto postovao moju odluku za povlacenjem. Ali mi je,u svakom slucaju,bilo drago bar zbog toga. Posle svega,izgleda je ipak postojalo nesto normalno i ljudsko kod njega.

Jace sam stezala spavacicu koju sam imala na sebi. Neprijatna tisina mi nije trebala. Sudeci po tome sto nisam osetila pomeranje,nije legao,ali sam cula kako je prisao blize. Verovatno stoji tu negde i posmatra celu situaciju. Ili zeli da probudi moju radoznalu stranu i razotkrije me.

Neces danas,Dzejmse.

Koraci su se ponovo zaculi i,ovaj put, bili su usmereni ka kupatilu. Spretno je usao unutra,ne proizvodivsi nikakav zvuk i zatvorio vrata.

Pokusavala sam da u miru i tisini sacekam da izadje iz kupatila i da se smirim kada osetim da je legao. Ali, nisam predvidela da ce mi se spavati. Kapci su mi odjednom postali nevidjeno teski i oci su pocele da mi se sklapaju sve do trenutka kada sam napokon utonula u san.

****

Tisina koja je vladala u zamracenoj sobi je bila ugodna. Uspavano sam se promeskoljila u krevetu navlaceci prekrivac preko svog tela. Osecajuci ponovo toplinu,snovi su me odvlacili za sobom i sve do trenutka kada sam osetila hladnocu od malopre,mirno sam lezala. Nemocno sam podigla glavu i ugledala Dzejmsa sa prekrivacem preko sebe. I dalje nesvesna ove ratoborne atmosfere, prejako sam povukla prekrivac prema sebi,potpuno okrivajuci Dzejmsa. Vratila sam se u prvobitni polozaj i toplinu posteljine koja me je cekala. Pokusala sam da se usresredim na to da ponovo zaspem jer mi je trenutno san bio i preko potreban zbog sastanka koji je trebao uskoro da se odigra.

Ali,nazalost,topao prekrivac koji se nalazio na meni je vec u sledecem trenutku ponovo nestao. Isfrustrirano sam izdahnula i pridigla se u polulezeci polozaj. Laktovima sam se oslonila i okrenula glavu ka njemu. Iako sam coknula jezikom nimalo glasno, izrazujuci svoje negodovanje, u nasoj tihoj prostoriji je bilo veoma cujno. Doticni mi je bio okrenut ledjima i sve sto sam mogla da vidim su njegovi izrazeni misici pretili da iscepaju majicu.Prekrivac,za bracni krevet koji smo delili,je bio dosta veliki,ali u nasem slucaju-nije bio ni blizu dovoljan. Posmatrala sam ga i ne razmisljajuci o onome sto radim, zgrabila sam tanko cebe, koje smo delili, za kraj i naglo ga povukla ka sebi,ostavljajuci svog supruga bez pokrivaca.Zabacila sam glavu nazad na jastuk i duboko udahnula, nervirajuci se zbog nedostatka sna.

Mrmljanje Dzejmsa mi je doslo kao odgovor:"Pobogu,sta radis vise?"

Ni ne okrecuci se ka njemu,dobacila sam mu preko ramena:"Nerviram te. Zar mi nisi rekao sinoc da to radim?"

The Secret Organization Where stories live. Discover now