Kapitola jedenásta

5.8K 462 27
                                    

Zoey

Melanie s Christopherom odišli na päť dní na chatu. Bolo jej tu takto samej smutno, vtedy si uvedomovala, že okrem Melanie a Tessy nemá skoro žiadne kamarátky. Všetok čas trávila v práci, alebo doma zatvorená v izbe a maľovala.

Niečo jej našepkávalo, že tam išiel aj Andrew, ale nechcela príliš vyzvedať. Od ich spoločného čajového posedenia, ako to sama nazvala, sa jej neozvala. Ona jemu tiež, nemala na to dôvod. Úprimne, dôvod by aj bol, len bola zbabelá a vedela to. Bolo jej trápne len tak sa niekomu vtierať, toto nebol jej štýl. A tak, keď sa neozval ani deň na to, pustila to z hlavy. Je pravda, že raz za čas na neho myslela, ale snažila sa to potláčať.

Dnes to bol dlhý nudný deň. Znova zaskakovala aj za Tessu, mala by si s ňou o pohovoriť. Práve mala jej hodinu a piatim žiakom, ktorý dnes prišli zadala úlohu. Mali na to presne šesťdesiat minút a ich úlohou bolo čo najlepšie a najpresnejšie namaľovať to, čo videli pred sebou. Bola to obyčajná váza s kyticou kvetov a okolo im dala perlový náhrdelník. Zvyčajne maľovala spolu s nimi, ale teraz sa jej nechcelo. Chodila ich kontrolovať a občas im pomohla alebo ich usmernila. Nerada nakúkala do ich prác, z vlastnej skúsenosti vedela, že to nie je nič príjemné. Popravde to neznášala a preto sa tomu chcela vyvarovať, ale nie vždy to šlo. Bola ich učiteľka a musela poukázať na ich prípadné chyby.

Skontrolovala čas na svojich hodinkách na ľavom zápästí a povzdychla si. Ešte pätnásť minút a konečne si bude môcť dopriať neskorší obed. Posadila sa za stôl a do rúk si zobrala mobil. Zásadne ho v práci nepoužívala, ale teraz toto pravidlo porušila. nudila sa a mobil by jej tých pätnásť minút urýchlil.

Kontrolovala instagram, keď narazila na Bryanovu fotku. Skoro jej vyrazila dych. Bol na nej on a Andrew a obaja sa usmievali do objektívu. Boli na svahu, za sebou mali sneh a oni boli

v lyžiarskych bundách. Vyzeral skvelo, viac než len to a nemyslela si to len ona. Srdiečok pod fotkou bolo naozaj veľa. Odkedy ju Bryan začal sledovať a dal jej na nejaké fotky srdiečka, záujem

o ňu vzrástol. Nie tak celkom tomu rozumela, keď že nebola nikto, ale ľudia ju začali sledovať. A však nesťažovala si takto vzrástol záujem aj o jej kresby, ktoré zverejnila, čo ju tešilo.

Andrew instagram nemal, nemal dokonca ani Facebook či iné sociálne siete. Avšak to ju neodradila od toho, aby nestalkovala. Klikla na Bryanov profil a pozrela si fotky, na ktorých bol označený.

Zvyčajne to boli fotky od fanúšikov, ale podarilo sa jej nájsť jednu, ktorá vyzerala z toho ich výletu. A mala pravdu. Bol tam on a nejaké malé dievčatko ako robili anjelikov v snehu. Autor fotky mal prezývku BrendaB a ona na ňu klikla. Vyskočilo jej niekoľko fotiek, všetky čerstvé. Najviac ju zaujala posledná pridaná, pretože tam bolo veľa ľudí. Hneď zbadala Melanie a Chrisa, tak isto aj Andrewa. Potupne spoznala aj Bryana a Brooke. Och počkať. Brooke je s nimi? Bol tam ešte jeden pár, pravdepodobne manželia a ich dieťa. Všetci pôsobili sviežo a šťastne, čo im tak trochu aj závidela. Nemala tušenia, že išlo o takúto veľkú partiu. Včera síce volala s Melanie, ale nepýtala sa jej koľko ich tam je a už vonkoncom nie, kto každý tam je.

ZoeyWhere stories live. Discover now