Kapitola tridsiata druhá

5.2K 460 67
                                    

Andrew

Bolo už pomerne celkom neskoro a on s istotou vedel, že ho tam čakali. Avšak mal niekoľko vecí, ktoré musel vyriešiť. Plus, zohnať si v tejto hodine taxík, aj keď bol týždeň, bola smrť. Nakoniec sa mu ale jeden podarilo zastaviť a aj napriek polhodinovému meškaniu dorazil na miesto.

Bar bol veľký a pomerne plný, ale našiel ich hneď. Sedeli vzadu pri okrúhlom stole a mali pred sebou pivo.

„Sorry, že meškám," prisadol si k nim. „Musel som ešte niečo povybavovať. Neodkladné záležitosti."

Všetci sa na neho uškierali.

„Konečne, nevedeli sme sa ťa dočkať," pokrútil hlavou jeho mladší brat.

„Jo, už sa konečne dozvieme prečo toto náhle stretnutie?" opýtal sa Cedrik. Christopher asi jediný tušil o čo išlo, ale jeho bratia a kamarát Michael nemali tušenia.

„Samozrejme, ale najprv si objednáme," kývol na čašníčku a vyžíval sa v tom, že ich nechával v napätí. Oni len niečo hundrali a čakali kým ich čašníčka obslúži.

Keď pred sebou mali štamprlíky naplnené tvrdým alkoholom, Andrew sa usmial. Bol to úprimný úsmev, plný šťastia a spokojnosti a to si všimli všetci pri stole.

„No tak, už nás nenaťahuj," zaúpel Michael, jeho kamarát z detstva a zhodou náhod Bryanov spoluhráč.

„Budem mať dievčatko," oznámil im spokojne. Christopher to vedel od Melanie, ale ostatní nemali odkiaľ. Všetci mu gratulovali a búchali ho po chrbte. Úprimne sa s ním tešili, bola to úžasná novinka.

„Ďalší Beckett bude otcom. Kto by to bol povedal chlapi. Bryan," otočil sa na neho Michael „Vieš čo to znamená, však?" zasmial sa a ostatní sa k nemu pridali. „Si na rade kámo,"

„Zabudni, títo dvaja kvalitne stačia," zobral si pohárik do ruky. „Na môjho brata, ktorý si nevedel udržať vtáka v nohaviciach."

„Ty si také hovädo Bryan," smial sa Christopher, ale aj on zodvihol pohárik. „Na budúceho otca." Všetci si spolu ťukli a potom to exli.

„Kokso pred mesiacom som ani len netušil, že budem otcom," vydýchol si Andrew a pokrútil hlavou. „Život so mnou dobre vyjebal."

„No a zober si, že ak by nebolo tvojej nehody," Cedrik pokrútil hlavou. „Ani by si o tom netušil."

„No a teraz sa mi priznajte kto ste o tom vedeli a mlčali ste," všetkých si ich prezrel s prižmúrenými očami. Medzičasom mávol na čašníčku a dal jej vedieť, že si dajú to isté.

„Dobre, je jasné, že som to vedel, ale mal som na krku dve ženy, ktoré mi to zakázali povedať,"


bránil sa Christopher.

„Odkedy je z teba taká kundička? Veď je to tvoj najlepší kamarát," drgol do neho Michael.

„Oh, ty sklapni, pretože pokiaľ viem, aj ty si to vedel."

„Ty si to vedel?!" oboril sa na neho Andrew.

„Hej," Michael dal ruky pred seba v ochrannom geste. „Všimol som si na výstave, že je nejaká iná tak som sa jej to na rovinu opýtal. Ale netušil som, že to bolo tvoje."

„A my dvaja sme sa to dozvedeli až po tebe," objasnil mu Cedrik.

„Počkaj, ty si bol na tej výstave?" otočil sa na Michaela, ktorý prikývol.

ZoeyWhere stories live. Discover now