31. BÖLÜM ~ KINA GECESİ

31.1K 1.7K 126
                                    


Merhabalaarr.

Lafı çok uzun tutmadan sizleri bölüm ile baş başa bırakacağım. Bölüm arasına birkaç şarkı serpiştirdim. Dilerseniz bakabilirsiniz. Kulağınıza şöyle bir çalınsın, bölümdeki havaya giriverin.

Bölüm ithafı için oy vermeyi unutmayın. Keyifli okumalar.

*********

İçi içine sığmazken mutlulukla kendi kendine konuştu. 'Sana şükürler olsun Allah'ım.' Sonra yine kendi kendine gülümserken devam etti.

'Yarın kınamız var.'

-

Zümrüt, sabahın erken saatlerinde midesindeki heyecanla oluşan kasılma ile uyandı. Yatağın içinde derin nefesler alarak bir süre tavanı izledi.

Daha sonra kalkıp üzerine peluş sabahlığını aldıktan sonra annesinin yattığı yere gidip kadının yanına kıvrıldı. Annesinin yastığın üzerine dağılmış kır saçlarını usul usul okşamaya başladı.

Çok geçmemişti ki Emine hanım gözlerini açıp yüzünü Zümrüt'e döndü ve gülümsedi. 'Benim gelin kızım bu kadar erken mi uyanmış.'

Zümrüt de tebessüm etti. 'Zaten heyecandan uyuyamadım. Sabah da gözlerim birden açılıverdi.'

Emine kollarını Zümrüt'e dolayıp, kızı koynuna doğru çekti. 'Ahh ne tatlı heyecanlar bunlar değil mi?'

'Öyle valla anne. Oturduğum yerde bile elim ayağım titremeye başlıyor.'

Annesi gülerken Zümrüt de kıkırdayarak yatakta kıpırdandı. O sırada odanın kapısı açıldı, Sinan içeriye daldı. 'Hadi bakalım evimizin genç kızları. Kalkın, kalkıın! Bu gün size kahvaltıyı ben hazırlıyorum.'

Zümrüt 'Oo Sinan bey. Başınıza saksı mı düştü? Yoksa rüyanızda mı gördünüz?' dediği yerde kahkaha attı.

'Dalga geçeceksen sanırım senin payına ayrılan kahvaltıyı hazırlamayacak olabilirim abicim. Şimdi hadi kalkın kızlar.' deyip ellerini çırptı.

Odanın kapısını çekip çıkarken hâlâ konuşuyordu. 'Bir saate kadar beni evden postalayacağınızı bildiğim için bir an önce karnımı doyurmak istiyorum.'

Emine hanım oğlunun arkasından gülmeye başladı. 'Deli bu oğlan.'

Zümrüt de güldüğü yerde yataktan kalktı. Kolundaki lastik tokayla saçlarını gelişigüzel toplayıp odadan çıktı. Odasına geçip yatağının üzerine oturdu. Bu evde geçirdiği son günleriydi.

Yıllardır yaşadığı evden ayrılacağı için üzülmüyordu ama yine de içinde bir burukluk vardı. Yeni hayatına adım atacağı zamana sadece 2 gün kalmıştı. Bu gün ise o adımın ilk safhasını tamamlayacaktı.

Yeni hayatına, yeni evinde atacaktı adımını. Böyle düşüncelere dalmışken kendini yeniden yatağın üzerine bıraktı. O sırada mesaj gelen telefonunu uzanıp aldı. 'Güzel gelinim uyandı mı?'

Mutlulukla derin bir nefes alıp cevapladı. 'Güzel gelinin heyecandan uyuyamadı bile.'

Daha sonra telefonunu odasında bırakıp salona geçti. Sinan'ın hazırladığı kahvaltı neredeyse hazırdı. Masaya geçip sessizce beklemeye başladı. Üzerine bir hüzün gelmişti şimdi de. Konuşmak için ağzını açacak olsa ağlayacağını hissediyordu.

Sinan elinde tabaklarla sofraya geldi. Emine hanım sessizce kahvaltı ediyordu. O da tam olarak Zümrüt'ün hissettiklerini hissediyordu.

Sinan durgun olan kardeşini biraz olsun eğlendirmek için çatalındaki peyniri Zümrüt'ün ağzına uzattı. 'Niye konuşmuyorsun hiç? Karadenizde gemilerin mi battı?'

MABEDİM (Tamamlandı) Adım Adım Mutluluk-1Où les histoires vivent. Découvrez maintenant