•18•

5.9K 230 4
                                    

Přišla jsem domů, přivítala se s mamkou a šla k sobě. Napustila jsem si vanu a vlezla do ní. Uvolnila jsem se a relaxovala. Přemýšlela jsem nad celým dnem, děje se toho poslední dobou moc...

Umyla jsem si vlasy a celé tělo. Pak jsem vylezla a obmotala kolem sebe ručník. S vlasy jsem si udělala to samé a přešla do pokoje. Vzala jsem si huťatý overal a chlupaté papuče. Vlasy jsem nechala volně osychat a šla dolů.
,,Dáš si buchtu?" Zeptala se mě mamka a já nemohla než souhlasit. Buchta byla čerstvá a nejlepší na světě... Naložila mi na talířek dva kousky, na to šlehačku, borůvky a trocha kakaa.

,,Bylo to výborné, jako vždy," pochválila jsem jí její dílo a dala jí pusu na tvář.
Pomohla jsem jí trochu sklidit nádobí a opět jsem se vrátila nahoru, kde jsem si vzala notebook a pustila seriál Teen Wolf. Zhruba o půl jedné jsem se rozhodla jít si pro pití a něco malého k snědku.

Otevřela jsem dveře od pokoje a mířila po schodech dolů. Uslyšela jsem z kuchyně hlasy a to bych nebyla já, kdybych potají neposlouchala.
,,Jo, bro, neboj... Jo... Jo... hej, tak ne asi... kolik za to chce?... dobře, vem toho dost," Brian s někým telefonoval, ale nedokázala jsem rozeznat, o čem a ani s kým. A co vůbec chce koupit či co?

,,Neboj se, sebevražda se konat nebude -uchechtl se- jo, okay, tak jsme domluveni, čus," zavěsil a vydal se směrem pryč z kuchyně. Schovala jsem se za roh, aby mě neviděl, a pak se vydala do kuchyně sama.
Nechápala jsem, o co se jedná, ale nechápu, proč říkal něco o sebevraždě... Asi si jen dělal srandu, to bych se pak nedivila.

Vzala jsem si minerálku, pistácie a odešla opět potichu nahoru. Nebudu se Briana ptát na nic, je to jeho věc. Nejspíš zase domlouvá nějaké party či co... dál jsem to neřešila a zaposlouchala jsem se do dalšího dílu Teen Wolf.
Jídlo i pití jsem měla v sobě a zbývaly mi dva díly do konce třetí série. Rozhodla jsem se na to dodívat. Sice byly už tři ráno, ale tak... znáte to, když je díl zrovna zajímavý, tak nedokážete přestat...

Zbýval už poslední, tak jsem ho pustila a lehla si. Nebyla bych to však já, kdybych u toho neusla....

***

Budík, nejhorší věc na světě. Snažila jsem se ho vypnout, ale nějak mi to nešlo. Pořád hrál a já jsem nebyla schopna ho zastavit. ,,Doprdele, vypni ten kravál. Jinak přijdeš o mobil," zařval na mě Brian a bušil na stěnu. ,,No jo pořád," řekla jsem si pro sebe. Zvedla jsem se a vypla to. Šouravými kroky jsem se přesunula do koupelny a udělala si ranní hygienu.

Poté jsem zamířila do kuchyně, kde už byla mamka. ,,Dobré ráno, mami," přišla jsem k ní, dala jí pusu na líčko a vzala jsem si jogurt z ledničky. ,,Dobré ráno, zlatíčko," odpověděla s úsměvem, ale dál se chystala do práce. ,,Mami, ty nějak nestíháš," uchechtla jsem se. ,,Už jsem tam měla dávno být, ale jak vidíš, nestíhám," řekla ve spěchu a dál probíhala po bytě. ,,Nechtěl bych," zasmál se zrovna příchozí Brian. Máma po něm hodila vražedný pohled a řekla naštvaným tónem. ,,Uvidíme, až ty budeš pracovat, jestli vše budeš stíhat,"

Protočila jsem nad ním očima a dojedla jogurt. Vzpomněla jsem si na večerní telefonát, ale nezeptala jsem se na to. Jak jsem už říkala... beztak chystal nějakou párty....
,,Dobré ráno, sestřičko," řekl Brian, když si všiml, že tam jsem taky.
,,No dobré," odpověděla jsem a zakroutila hlavou. Jen se na mě zazubil a šel se najíst.

,,Tak pa večer, ať se vám daří ve škole," řekla máma a vyběhla z baráku. Já jsem se šla nahoru převléct z pyžama. Ze skříně jsem si vytáhla sukni a nějaké pěkné tričko. V koupelně jsem si udělala ranní rutinu a to řasenka, korektor, lesk na rty a pak jen nějak upravit vlasy.

Vzala jsem si věci a seběhla dolů.
,,Hej, ty už jdeš a na mě nečekáš?" křikl na mě Brian. Ach jo. ,,No a mám čekat?" zeptala jsem se ode dveří.
,,Jasně, že jo, skočím si pro věci a můžeme vyrazit," zazubil se a běžel pro věci.

10 minut. Už mu to trvá docela dlouho, kde je?
,,Briane, dělej, trvá ti to!" zakřičela jsem naštvaně. Ani mně netrvá tak dlouho vzít si věci. Po chvilce byl Bran tady i s věcmi. ,,Můžeš mi říct, co si tak dlouho dělal?" zamračila jsem se na něho a vycházela z domu. ,,Sorry, někdo mi volal, tak mě to zdrželo," uchechtl se a následoval mě.

U školy jsme se rozloučili, já si šla vzít věci na hodinu a pak běžela do třídy, kde mě čekaly holky.
,,Ahoj, Niky," řekly zároveň.
,,Ahoj," usmála jsem se na ně. Měly jsme pár minut do začátku hodiny, tak jsme si sedly a holky začaly něco mluvit a já se je snažila poslouchat. Do třídy vešel Dylan, a jak se naše oči střetly, tak se usmál a šel si sednout. Bohužel jsem věděla, proč tohle dělá.

Zazvonilo na hodinu a učitel už byl tady. Zrovna jsme měly chemii. Snažila jsem se poslouchat, ale nešlo mi to. ,,Hej, Nik, tak co včera? Neřekla jsi, jak bylo s Benem," zeptala se se zájmem Lora. Podívala jsem se na ni a ona se přihlouple usmívala. ,,Pročpak tě to zajímá?" zeptala jsem potichu. ,,Mě to taky zajímá, no tak, nemůžeš nás napínat," uchechtla se Chloe.
,,No dobře," odpověděla jsem a začala.

Skoro celou hodinu jsme se bavily a holky ze mě vytáhly vše.
,,Takže se ti to s ním líbilo. No ne, holka, je pěkný co?" uchechtla se Lora.
Trochu jsem se začervenala. ,,Když to shrnu, tak to bylo úžasné. To auto bylo boží a on byl strašně milý a je pěkný, ale říkala jsem vám, že rande to nebylo," usmála jsem se. Chloe se na mě podívala a něco mi naznačovala, bohužel jsem ji nepochopila. ,,Co?" tázavě jsem zvedla obočí.
,,O přestávce řeknu," odpověděla a já kývla hlavou na souhlas.

,,Takže příští hodinu si napíšeme test, doufám, že jste dávali pozor," ukončil hodinu učitel a odešel. Podívala jsem se na holky a začaly jsme se smát, protože jsme nedávaly pozor, takže nevíme, co bude v testu. Když jsme se konečně dosmály, tak jsme šly ke skříňkám pro věci na další hodinu.

,,Co jsi chtěla říct?" zeptala jsem se Chloe. ,,Jo, jak jsi mluvila o včerejšku, tak nás celou dobu poslouchal Dylan. Když si mluvila o Benovi, tak Dylan celý zrudl a napnuly se mu snad všechny svaly. To jsi měla vidět," zasmála se Chloe. ,,Vážně?" nadzvedla jsem obočí. ,,On žárlí. No ne, kdo by to řekl, že Dylan Barnes bude žárlit," uchechtla se Lora. ,,Hele," žduchla do mě Chloe.
Kolem nás prošel Ben ,,Ahoj, Nik," usmál se. Každý normální člověk by odpověděl, ale já ne. Jen jsem se přihlouple usmála. Když už byl dál, tak se holky začaly smát. ,,Co to mělo znamenat? Proč jsi neodpověděla," zeptala se během smíchu Lora. Žduchla jsem do nich a pak jsme šly do třídy na další hodinu.

Další hodiny ubíhaly trochu rychleji, takže to bylo v pohodě. Po poslední hodině jsme zamířily do jídelny na oběd. Jako obvykle se to nedalo jíst, tak jsem to odnesla a holky se mnou.
,,Tak co, holčičky, moje, co máte dneska v plánu?" zeptala se Chloe a já hned věděla, že s něčím potřebuje pomoct.
,,Potřebuješ pomoct nebo co" uchechtla jsem se a Lora taky.
,,No, docela jo, víš, mám nějak málo oblečení a....," nedořekla, protože se Lora přidala ,,Popravdě, já taky ne," obě se tak otočily na mě a já hned jsem věděla, na co myslí. ,,Klidně s vámi půjdu, stejně nemám, co dělat," mykla jsem rameny. ,,Nik, jsi nejlepší," řekly a objala mě.

,,Ale potřebuji ještě domů," řekla jsem a holky přikývly. ,,Vyzvedneme tě ve čtyři," zazubila se Chloe. Rozloučila jsem se s nimi a šla ze školy. Když jsem šla k autu, tak jsem někoho slyšela po někom křičet. Tak jsem se šla podívat. Schovala jsem se tak, aby mě neviděli a hádejte, kdo to byl. Dylan a Ben.

(D: dylan , B: Ben)

D: ,,Nech ji na pokoji!" držel ruce v pěsti.
B: ,,Koho?"
D: ,,Nik, nesahej na ni. Ta je moje!"
B: ,,Máš to snad na papíře? Není tvoje. Zajímám se o ni, a pokud ti to vadí, tak sorry, ale to není můj problém," usmál se a založil si ruce na hrudi.
D: ,,Jestli ji nenecháš, tak skončíš špatně. Dej od ní ruce pryč!" řekl skrz zaťaté zuby.
B: ,,Co by si mi ty mohl udělat? Už se bojím víš?" uchechtl se.
D: ,,Naposledy tě varuju. Sáhneš na ni nebo se jen podíváš a jsi mrtvý!"

Dylan se naštval a odešel, Ben se na něho chvíli díval a pak taky odešel.
To, co jsem teď viděla, mě naštvalo...
Vřela ve mně krev. Tak Dylan se nejdříve chová hezký, pak se o mě vsadí a nakonec si mě přivlastňuje?... Co si jako myslí? Že vše může? Běžela jsem k autu a rychle jela domů. 

Je to jen hra✔️Where stories live. Discover now