1.5

5.9K 359 54
                                    

,,No, kde seš? Umírám hlady," postěžoval se Blaise, když se Draco konečně ukázal u vstupu do Velké síně.

,,Ale znáš to, musel jsem zachraňovat Grangerovou. Takový normální den," řekl s úšklebkem Draco, mezitím co vešli do síně a zamířili ke svému stolu.

,,Cože?" zeptal se nechápavě Blaise, když se posadili na místo.

,,Ten imbecil McLaggen na ni něco zkoušel."

,,Už zase? Ještě chvíli a bude to hraničit s obtěžováním," řekl Blaise a pustil se do jídla, které se před ním objevilo. Mezitím se u nebelvírského stolu objevila Hermiona a přisedla si ke svým kamarádům.

,,Hermiono, rádi tě zase vidíme v plné formě," řekl s úsměvem Harry a objal ji.

,,O plné formě ještě nic nevím, ale jsem tady," pronesla a podívala se, co mají k večeři.

,,Miono," oslovila ji Ginny a Hermiona se na ni otočila, ,,na," řekla a hodila po ni jabko, když si všimla, jak se prohlíží večeři.

,,Děkuji."

,,Za nic, vím, že ryby nesnášíš," řekla s úsměvem a pustila se do jídla.

Hermiona se chtěla zakousnout do jablka, ale její pohled padl na dveře, ve kterých se právě objevil Cormac s rozbitým nosem. Hermiona chytla Harryho za rameno a začala s ním silně třást.

,,Co to děláš?" zeptal se zmateně Ron, který seděl naproti nim.

,,Harry!" zaúpěla, ale nic jiného nestihla říct, protože už se Cormac objevil u nich a sedl si vedle ní.

,,Nazdar lidi," pozdravil s úsměvem, ale dostalo se mu jen nechápavých pohledů.

,,Ehm, máš něco na nose," promluvila jako první Ginny.

,,Je to zlé? Malfoy si na někom zřejmě potřeboval vybít zlost," řekl a podíval se při tom na Hermionu.

,,Takhle to nebylo!" vypískla a tentokrát si vysloužila nechápavé pohledy ona.

,,Ne?" zeptal se s úšklebkem Cormac.

,,Byla jsi u toho?" přidal se Harry, kterému na téhle situaci něco nesedělo, a začal by tím, proč sakra Cormac sedí s nimi?

,,No ne, ale známe Malfoye, je to grázlík, ale nikdy nikoho nebil," vychrlila rychle. Chtěla jim to říct, ale Cormacova ruka se objevila na jejím stehně a jí to náhle nemyslelo. Copak ten kluk nechápe, kdy si má dát odjezd?

,,Hele, a nebylo to náhodou tak, že jsi ho provokoval?" zeptal se Ron, který také poznal, že je něco v nepořádku.

Celou tuhle situaci sledoval Blaise a seděl ve velmi dobrém úhlu, aby viděl Cormacovu ruku šmátračku, o kterou asi velmi brzy přijde, a Hermionin výraz zoufalosti.

,,Vím, že bys Cormaca zabil, protože jsi se stále nezbavil toho svého poblouznění Grangerovou, ale mnohem lepší bude, když to udělám já než ty. Přece jen jsme kamarádi a vy dva se nenávidíte. Jak bys to pak všem vysvětloval?" řekl Blaise, když pohlédl na Draca vedle sebe, který se tvářil stejně jako on, což znamenalo, že myslí přesně na to samé. A jelikož Potter, ani Weasley se neměli k činu, musel to být právě on, kdo zbaví Cormaca pravačky.

,,Zabini? Spletl sis stůl?" zeptal se Ron, když se Blaise objevil za zády jeho přátel. Harry, Ginny i Hermiona se otočili na Blaise, ale on jen pohledem propichoval Cormaca, který jeho existenci nebral vůbec na vědomí.

,,Pokud o tu ruku nechceš přijít, radil bych ti, abys ji dal někam jinam," promluvil ledově klidným hlasem. Takového jej Hermiona neznala a až nebezpečně moc jí připomínal Malfoye. To měli všichni hadi tenhle výhružní talent?

,,Proč se nestaráš o své věci, Zabini?" řekl stejně klidně i Cormac.

,,Přesně to dělám, McLaggene," odsekl Blaise, chytil Hermionu kolem pasu, nadzvedl ji jako by byla lehká jako pírko a postavil ji vedle sebe.

,,Co to děláš?" zeptal se zmateně Harry.

,,Zachraňuji Hermionu před tímhle úchylem, co si jako myslíš, že asi dělám?"

,,O čem to mluví?" zeptala se vyplašeně Ginny své přítelkyně.

,,Mluvím o tom, že tenhle imbecil už ji několikrát obtěžoval a stále nepochopil, že s tím má přestat."

,,Je to pravda?" zeptal se Harry.

,,Ano je, řekla jsem mu, že s ním nic mít nechci, ale on pořád dolejzá... Můžeme teď jít na pokoj?" řekla a ke konci se obrátila k Blaiseovi.

,,Jistě," řekl a nabídl jí rámně, za což byla extrémně vděčná, protože měla pocit, že sebou znovu sekne. Možná, že si ještě měla pár dní poležet na ošetřovně. Tohle ji neskutečně vyčerpalo.

,,No, zdá se, že ti to budeme muset znovu vysvětlit," řekl Harry poté, co odešli a vrátil se k jídlu, jako by se nic z toho nestalo.

,,Nemůžu se dočkat," řekla s úšklebkem Ginny, která přesně věděla, kam tím Harry míří, a už se nemohla dočat zítřejšího famrpálového tréninku. Ron na druhou stranu nechápal nic, ale nechtěl ze sebe dělat idiota před Cormacem, tak se rozhodl, že se jich zeptá až na cestě na kolej.

***
Měla bych se krotit s tím vydáváním 😬

Věnováno @bookoholic03
Názory? ❤️

Animae fideliumKde žijí příběhy. Začni objevovat