epilog

6.6K 292 152
                                    

Hermiona zamžourala na oblohu, kde na košťatech poletovali její šílení kamarádi spolu s jejím manželem a jejich dětmi. Byl poslední srpnový den a oni se rozhodli, že na zahradě Malfoy Manoru přichystají pro děti zahradní slavnost před jejich odjezdem do Bradavic.

Marianne Charlotte Zabiniová a James Sirius Potter letos nastupují do druhého ročníku, ale pro Scorpiuse Hyperiona Malfoye, jeho sestru Cassiopeiu a Albuse Severuse Pottera to bude premiéra, a všichni byli trošičku nervózní, a právě proto se dospělí dohodli na téhle sešlosti.

Hermiona nechala ty poblázněné hráče famfrpálu na pokoji a svoji pozornost přesunula na Lily Lenku Potterovou, která cosi malovala a pak se podívala na svého nejmladšího syna Cefeuse Abraxase Malfoye, který počínání Lily pozorně sledoval. Pak tu s ní ještě seděla Andromeda Berta Zabiniová, která zaujatě sledovala hru. Měla čerstvých pět let a už byla tou největší fanynkou famfrpálu, kterou Hermiona potkala, ale nebylo se čemu divit, že? Oba její rodiče hrávali na postu střelce a její starší sestra letos do týmu jistojistě nastoupí také, takže to zkrátka měla v krvi.

„Měla bys se k nám někdy přidat, mami," řekl Scorpius, který se objevil na zemi a hned za ním přistála i Cassie, která už od jejich narození bojovala se svým prokletím věčné dvojky, jak ji Scorpius rád nazýval. Byla o půl minuty mladší a nikdy se jí nepodařilo Scorpiuse předehnat, ale Hermiona věděla, že na škole se to změní. Zatímco Cassiopeia se podobala spíše na ni, Scorpius byl jako Draco, a kdo byl lepší ve škole? Samozřejmě, že ona, takže logicky bude i Cassie a snad se konečně zbaví té nálepky věčné dvojky. Bylo jí její dcery tak líto!

„To se nestalo ani na škole, takže sotva se to stane teď," odfrkla si a podala každému sklenici domácí limonády.

„Bylo to moje! Proč jsi mi to vzal?" rozčilovala se Lyra, která se už spolu s Blaisem, také nacházela na zemi.

„Nezvádla bys to, miláčku, byla jsi obklíčena!" odpověděl Blaise a Lyra jej probodla pohledem.

„Co jste tam vyváděli?! Mohli jsme vyhrát!" vyjekla Marianne, která se přidala ke svým rodičům.

„To se zeptej svého otce!"

„Mamí! Proč ti tatínek sebral ten camrál?" zeptala se Andromeda, když k nim přiběhla.

„To opravdu netuším, čumáčku," odpověděla a vzala ji do náručí, přičemž věnovala Blaiseovi pohled, který mu měl sdělit, že vyhrála. Bylo to její, mohla Jamese prohodit, ale Blaise jí z nějakého důvodu sebral camrál a oni ztratili svoji šanci na výhru.

„Že vás pořád baví prohrávat," ušklíbl se Harry a plácl si s Ginny na jejich vítězství.

„Lidi, pojďme se taky bavit o něčem jiném!" zaúpěla Hermiona, kterou už to nebavilo. To už se na zemi objevil i Draco a James s Albusem.

„Společnost pětiletých ti nevyhovuje?" zeptal se pobaveně Draco a sklonil se k ní, aby ji mohl políbit.

„Pořád je to divné," zamumlala Ginny, která si ne a ne zvyknout na to, že je Hermiona s Dracem, jako sice jim to spolu slušelo a skvěle se doplňovali, a bylo vidět, jak moc se milují, ale i po těch letech to byl nezvyk.

„Řekni nám až nebude," zasmál se Harry a posadil se k stolu.

„Kdy se vlastně vrací Lacerta?" zeptala se Hermiona Lyry, ale ta byla příliš zabrána do rozhovoru s Andromedou, že její otázku ani nepostřehla. Berta (ano, říkali jí oběma jejími jmény) se ve famfrpálu opravdu vyznala na to, že jí bylo pět a Hermiona si myslela, že by byla skvělá komentátorka.

Animae fideliumWhere stories live. Discover now