9.1

3.9K 221 38
                                    

Hermiona seděla ve své kanceláři a přemýšlela, jak začít, protože naproti ní seděla Ginny a ona se jí chystala vysvětlit celý ten zmatek, který u ní do včerejška probíhal, ale nějak nemohla najít slova, protože se bála, jak na to Ginny zareaguje.

„Dobře, tohle bude složité, ale nějak se tím prokoušeme," začala se a zhluboka se nadechla, aby mohla pokračovat, ale než stihla cokoliv říct, dveře od její kanceláře se rozrazily a dovnitř vešla usměvavá Lyra.

„Můj oblíbený pár je zpátky! Nemůžu uvěřit tomu, že jste zase spolu," vykřikla radostně, posadila se na židli vedle Ginny a hodila si nohy na stůl, za což by ji Hermiona normálně vynadala, ale momentálně měla větší starosti, než Lyřiny nohy na jejím stole.

„Skončila jsi? Ráda, bych to celé Ginny vysvětlila," řekla Hermiona a Lyra si odfrkla.

„Prosím tě, vždyť ta už to dávno ví."

„Cože?" zeptala se nechápavě Hermiona, která netušila, jak by o tom mohla Ginny vědět. Tedy jasně, říkala jí o svých snech, ale z toho nemohla poznat, že se to skutečně odehrálo, a že chodí s Dracem.

„Má pravdu. Vím o tobě a Malfoyovi," přitakala Ginny, která nevěděla, jak se ohledně toho cítit. Hermiona a Malfoy jí pořád nešli dohromady a bude to chtít hodně času, aby si na ně dva zvykla.

„Řekla jsi jí to?" zeptala se snad až ukřivděně Hermiona Lyry, protože nikdo jiný to Ginny říct nemohl.

„Já? Tak to prrr. Já to neřekla nikomu! Ani Dracově mámě. Tady zrzce to řekl hápéčko," řekla a Hermiona na ni koukala, jak když jí uletěly včely, protože absolutně nechápala, co to Lyra právě řekla.

„Znovu a lépe," vyzvala ji a Lyra si povzdechla. Sundala si nohy ze stolu a přešla z Lyry velké vody na Lyru dospělou.

„Všemožně jsem se snažila zabránit Dracovi v té svatbě a Narcissa mi pomáhala. Neřekla jsem jí o tobě nic, jen že Draco Daphné nemiluje, a že když si ji vezme, může ztratit svoji jedinou šanci na život s tebou, protože v té době už jsi mi řekla o svých snech a já věřila, že si nakonec vzpomeneš. A pokud jde tady o Ginny, tak té to řekl Harry," vysvětlila Lyra rozumněji a Hermiona se nestačila divit.

„Počkej, jak ti to mohl říct Harry, když o mně a Dracovi nevěděl?" zeptala se své rudovlasé kamarádky nechápavě. To nedávalo smysl.

„Ve skutečnosti o vás věděl. Viděl vás na Pobertově plánku pořád spolu, a pak tě začal pozorněji sledovat. Nikdy nic neřekl, protože respektoval tvoje rozhodnutí. Malfoy za ním na konci šestého ročníku přišel s tím, že chce do Řádu, a dokonce se mu omluvil za své chování. Harry to viděl, jako šanci a zeptal se jej, jestli spolu něco máte. Řekl mu, že tě miluje, ale že bys s ním nebyla šťastná a pár dní na to se to stalo. Harry s ním párkrát mluvit a skoro bych řekla, že jsou přáteli, ale mluvíme tu o Harrym a Malfoyovi, takže spíš ne," odpověděla na její otázku Ginny.

„Ale proč jste mu v tom u Merlina nikdo nezabránili?!"

„A jak jsme mohly, když jsme to nevěděly? Ginny se to dozvěděla před pár dny a já jsem to poznala až z tvého podivného chování, a až Malfoy mi to potvrdil," odpověděla Lyra.

„Měly jsme tenkrát Blaise nechat, ať z něj vymlátí duši. Třeba by si pak uvědomil, jak pitomé rozhodnutí to bylo," zamumlala Hermiona a Lyra se pobaveně ušklíbla.

„Hej, to tedy bylo. Ovlivnilo nás to všechny a ne tím dobrým způsobem," řekla Lyra a Ginny se teď cítila jako páté kolo u vozu.

„Ale pokud to Harry věděl dřív, než se to stalo, mohl tomu zabránit on," pronesla zamyšleně Hermiona a Ginny se zamračila. Nikdy o tom nepřemýšlela, ale Hermiona měla pravdu. Harry to evidentně věděl dopředu, takže tomu mohl zabránit, ale neudělal to a otázka zněla proč?

„Nevím, Miono, ale proč se zaobírat minulostí, když tu máme přítomnost, která je mnohem lepší," reagovala na její slova Ginny.

„Jo, pojďme se zaobírat přítomností, protože hádejte co, já se budu vdávat!" vykřikla Lyra a hned na to se kanceláří ozval křik i zbylých dvou dívek. Všechny tři vyskočily na nohy a utvořily skupinové objetí. 

Jak se zdálo, všechno se konečně začalo dávat do normálu.

***

Věnováno Second_Story <3

Animae fideliumKde žijí příběhy. Začni objevovat