3. Novoročné prekvapenie

184 14 4
                                    

Moje dnešní recenze se týká příběhu Novoročné prekvapenie od crazy_maris. Jedná se o fanfikci na Harryho Pottera a Draca Malfoye, známé z filmů a knih.

Jako obvykle začnu coverem. Líbí se mi, že je kreslený, ale stoprocentně bych zvolila jiný font. Je evidentní, že tento font nepodporuje čárky a háčky, takže č a é vyčnívají a vypadá to divně.

Dalším bodem je anotace.

"Je niekoľko rokov po vojne. Harry Potter pracuje ako auror na Ministerstve mágie. Je stále sám, bez partnera a nezdá sa, že by sa to malo zmeniť. Jedna nečakaná silvestrovská návšteva však obráti jeho život hore nohami. Môže oslava nového roku zmeniť vzťah dvoch ľudí a z nepriateľov urobiť milencov?"

Anotace se mi líbí a zaujala mne. Akorát bych nejspíš pozměnila konec (tu otázku), protože je z ni prvoplánově jasné, že se to stane.

Zda máš vše (jak v anotaci, tak v příběhu) naprosto pravopisně či gramaticky správně nemůžu tak úplně hodnotit, jelikož neovládám slovenštinu na 100 %.

Tento příběh hodnotím, když má deset kapitol.

Občas tam máš překlepy, chybějící nebo přebývající čárku či chybějící mezeru, ale je to tak málo, že se to dá v klidu přejít bez povšimnutí. I přesto bych ti doporučila si celý příběh znovu přečíst nebo si najít korektora (autorská slepota je občas zlá věc) a opravit ty drobné chybky. Příběh bude působit lépe.

Edit: Četla jsem si celý příběh znovu a všimla jsem si ještě jedné chyby. A to jsou uvozovky. Používáš anglický styl uvozovek - všude máš uvozovky nahoře z anglické klávesnice. Pokud píšeš na pc, tak pro uvozovky dole existuje klávesová zkratka Alt+0132 a pro uvozovky nahoře Alt+0147. Ve Sprievodcovi to máš správně.

K samotnému příběhu. Je to takové roztomilé klišé. Líbí se mi styl, jakým tento příběh píšeš, a mám obrovskou radost, že jsem zrovna já na něj mohla udělat recenzi. Prvních pár kapitol bylo naprosto prvoplánových, že by je člověk ani nemusel číst. Ale zbytek ve mně zanechal naprosto wow efekt. I přesto, že je to klišé, jsi z toho dokázala udělat naprosto poutavé dílo a já všech deset kapitol přečetla jedním dechem.

Opravdu je pro mne příjemným překvapením a ať se snažím, jak se snažím, tak nedokážu vymyslet nic, co bych sem ještě měla psát. Pokud bys tento příběh někdy vydala knižně, tak je to opravdu takové to typické dílo, které budou kupovat třináctileté holky. Romance jako hrom.

Pokud se nudíte, nemáte co číst a líbí se vám Drarry představa, tak můžu jen doporučit. Je to typické čtení pro situace, kdy člověk nechce nad ničím přemýšlet.

KritikyKde žijí příběhy. Začni objevovat