24. Náš malý sen

77 7 2
                                    

Dnes tu mám recenzi na příběh Náš malý sen od Melldeery. Příběh je fanfikcí na příběhy o Harrym Potterovi od J. K. Rowlling, konkrétně na Draca Malfoye a Hermionu Granger.

Cover je naprosto nádherný. Líbí se mi ten totálně romantický nádech. Celkově cover působí krásně, mile a zajímavě. Rozhodně bych si ho někde v knihkupectví všimla. Chválím.

Anotace...

"Draco Malfoy již není tatínkův mazánek, kterým dříve býval. Stačila jediná chyba, aby se mu změnil celý život. Byla to však opravdu chyba? Draco skrývá velké tajemství, se kterým dennodenně zápasí, avšak pro svého syna se snaží být statečný. Jediné, co si přeje, je aby zajistil Mirachovi šťastnější život, než měl doposud.

Veškerá práva náleží J. K. Rowlingové."

Anotace je skvěle napsaná. Prozrazuje dost na to, aby si člověk udělal o příběhu obrázek, ale zároveň ne tolik, aby vyzradila všechno. Jediné, co bych opravila, je chybějící čárka mezi je a aby a přebývající mezera před než. Jinak nemám, co dodat.

Nyní k samotným kapitolám. Příběh hodnotím, když má patnáct (i když fakticky šestnáct - kapitola šest je rozdělena na dvě části) kapitol.

Čas od času se ti tam objeví nějaký ten překlep, např. Harmiona místo Hermiona, ze místo se (v desáté kapitole máš "ze sebou"), chybějící horní uvozovky či mezera apod. Další chybou jsou čas od času přebývající mezery, např. rozděléné slovo proti (pro ti) nebo slovo nadále... A relativně časté špatné skloňování a chybějcící slova, cituji: "Přestože jste byli původně tři, tak zájemce nakonec usoudil, že takové práce není pro něj." Mělo by tam být "Přestože jste byli původně tři, tak jeden zájemce nakonec usoudil, že taková práce není pro něj."

Taky odhaduji, že jsi od Ostravy (nebo minimálně ze severní Moravy), protože používáš i v klasickém psaném textu tamní nářečí. Třeba "... věděla, kde zamířit." - ale fuj, zamířit je vždycky kam, nebo "... nemohla pochopit a ho to na chvilinku zamrzelo..." - mělo by tam být "jeho to...". Vzhledem k tomu, že mám nejlepší kamarádku z Ostravy, tak mi to přijde spíš úsměvné, ale upozornit tě na to musím.

A pravopisných chyb máš v tomhle příběhu úplné minimum, ale jednou za čas se tam nějaká objeví.

Máš opravdu velmi příjemný styl psaní. Příběh se velice dobře čte a čtenář se v něm snadno orientuje. Přiznávám bez mučení, že se mi do příběhu moc nechtělo. Slashi Dramione zrovna moc nefandím, ale u tohoto příběhu mi čtení ubíhalo... ani nevím jak. A najednou jsem byla u poslední kapitoly. Rozhodně mne tato kniha příjemně překvapila.

Tento příběh mohu jen doporučit. Je opravdu krásně napsaný. Nečekejte od něj nějaká obrovská dramata, spíš je to "slaďák na entou". 

Doporučení na závěr - Najdi si korektora, který ti celý příběh pořádně pročte a opraví. 

KritikyWhere stories live. Discover now