11. Vzpomínky zůstanou

109 10 2
                                    

Dnes tu mám opět něco od womiska, a to jedno z jejich dokončených děl. Tento příběh se jmenuje Vzpomínky zůstanou, jedná se o fanfikci na Avengers, přesněji na Iron Mana a Lokiho. 

Jako vždy začínám coverem. Tento cover je líbivý, rozhodně zaujme. Jen bych možná upravila postavu Lokiho. Některé rysy na obrázku mi tam nesedí. Iron Man je nakreslený skvěle, ale ten Loki... Něco je na něm prostě divné, ale nemůžu přijít na to, co přesně to je.

Anotace.

"Jsou to tři roky, kdy egoistický miliardář ukončil vztah s bohem neplechy, jenž se zlomený vrátil na Ásgard.

Zpráva o Tonyho vážné nemoci Lokiho citelně zasáhne a rozhodne se o situaci zjistit více. Pohled na umírajícího muže, k němuž stále chová nezmenšenou náklonnost, jej zastihne zcela nepřipraveného.

Vzpomínky se prolínají s bolestnou přítomností, kde jediná jistota je ta, že smrt si přijde pro všechny.

Upozornění: boyxboy, slash, vulgarismy, sexuální scény, AU, OOC."

Cítím, že tento příběh bude hodně silný, když už anotace ve mně vyvolává smutné pocity. Anotace je rozhodně dobře napsaná, velmi chválím a doufám, že příběh bude také tak dobře napsaný.

Tuto recenzi píši již poté, co je příběh dokončený. Příběh má celkem devět kapitol.

Jsem velmi ráda, že se v tomto příběhu chyby moc neobjevují. Pouze občasné drobné chybky z nepozornosti, jako například to, že po trojtečce (...) se píše velké písmeno, překlepy typu litoval místo listoval, enter místo mezery, takže je odstavec předělen a pokračuje na dalším řádku. Ale to jsou malé a zanedbatelné chyby, které jsem schopna odpustit. Vetší chybou jsou ovšem chybějící čárky ve větách, což se v tomto příběhu také čas od času objevilo. Další chybou je psaní spojovníku, konkrétně spojky -li u sloves (ne-li, víš-li, říkám-li apod.). Vzhledem k tomu, že se jedná o spojovník, tak se před - a za - nedělá mezera. Ty tam ty mezery máš.

Opět musím velmi pochválit tvůj styl psaní. Je to prostě něco jedinečného. Z celého srdce doufám, že jednou některý příběh vydáš v knižní podobě a já budu mít tu čest vlastnit jeden výtisk.

Toto bude nejspíš moje nejkratší recenze, ale já prostě nemám slov. Tento příběh jsem přečetla na jeden nádech, je opravdu dokonalý a ten konec... Chtělo se mi až brečet. Moc děkuji, Womi, že jsem měla možnost ti tento příběh zrecenzovat. Protože to bylo TO, co mne dokopalo k tomu si tuto úžasnou knihu přečíst.

Prostě nemůžu jinak, než doporučit. Pokud milujete Ironfrost ship a příběhy se smutným nádechem, pak je pro vás tohle "to pravé ořechové".

Doporučení na závěr - Autorská slepota je zlo, takže ti doporučuji najít korektora, který příběh pročte a opraví ti překlepy a drobné chyby, které jsem ti zde vytkla.

KritikyWhere stories live. Discover now