15. Vlkodlačí lektvar

96 11 0
                                    

Ve svojí dnešní recenzi se budu věnovat dalšímu příběhu od womiska. Jedná se o Vlkodlačí lektvar, který je fanfikcí na příběhy od J. K. Rowling, přesněji na Severuse Snapea a Remuse Lupina.

Jako vždy začnu coverem. Tento cover krásný, velmi se mi líbí. Líbí se mi, že tam není prvoplánově zobrazení Severuse a Remuse, ale že jsou tam vyobrazené důležité součásti jejich života - vlkodlak a kotlík s lektvarem. 

Jediné, co bych poupravila, je barva písma. Ta zelenožlutá, kterou tam máš, na pozadí spíš zaniká. Název příběhu ještě přečíst jakž takž jde, ale jak máš v horní části jméno, tak to jde rozeznat horko těžko.

Anotace...

"Do Bradavic je přijat nový učitel obrany proti černé magii.
Bude potřebovat vlkodlačí lektvar.
Severus Snape je jediný, komu je Brumbál ochotný svěřit přípravu.

Za cover moc děkuji @FemmeFragile, které je zároveň tento příběh věnován."

Tento popis na mne působí zvláštně. Neříkám, že špatně, ale prostě zvláštně. Hlavně ta prostřední věta. Nejspíš bych ji připojila k té první větě. A celkově bych tuto anotaci prodloužila ještě alespoň jednou, dvěmi větami.

Víc k tomu nemám co dodat, takže se přesunu k samotným kapitolám. Tento příběh hodnotím, když má čtrnáct kapitol.

První a jedinou věcí jsou občasné překlepy, přebývající čárky, chybějící či přebývající uvozovky nebo chybějící mezery. Autorská slepota je zlo, že? 

Mám radost, že je to příběh z doby kánonu, že jsou tam i některé situace právě z pohledu Severuse nebo Remuse.

Rozhodně musím říct, že se příběh od příběhu zlepšuješ. Za chvíli nebudu mít do recenzí co psát, protože budou tvé příběhy naprosto dokonalé. Jsem ráda, že jsi zlepšila dlouhá souvětí, které se objevují už jen naprosto minimálně. Pravopisné chyby veškeré žádné. Krásně dělíš text do odstavců a dodržuješ pravidla pro psaní přímé řeči. 

Máš poutavý styl psaní a dobré slovní obraty. Málokdy se ti opakují slova, ale chápu, že některé věci se prostě nedají napsat jinak.

Dokonce se musím přiznat, že při některých vzpomínkách z minulosti mi bylo Severuse až líto, jak ho Poberti šikanovali. V kánonu a ve filmech jsem Seva neměla moc v lásce, ale v tomhle příběhu jsem si ho zamilovala. (Sakra, mdloby na tebe. Za chvíli budu kvůli tvým příběhům fandit Zmijozelu.)

Je to sice kratší příběh, ale já jsem naprosto spokojená. Jsem ráda, že můžu být při tvém spisovatelském vývoji.

Doporučení na závěr - Chtělo by to korekci překlepů.

KritikyWhere stories live. Discover now