9. Chuť zapovězeného

140 14 4
                                    

Ve své dnešní recenzi se budu věnovat příběhu Chuť zapovězeného od womiska. Jedná se o fanfikci na příběhy o Harrym Potterovi, konkrétně na ship Luciuse Malfoye a Harryho Pottera (v tomto příběhu Snapea).

Začnu coverem. Tento cover je naprostý top. Je skvěle udělaný, ořezy jsou přesné, stínování také a písmo se k námětu naprosto hodí. Není, co bych vytkla. Kdybych na knihu s takovým coverem narazila v knihkupectví, tak po ni určitě sáhnu.

Anotace.

"Draco Malfoy a Harry Snape jsou chlapci s podobnými osudy. Oba vyrůstali bez matky, pouze se svými otci. Možná i díky tomu jsou nejlepšími přáteli.

Jeden polibek staršího muže zapříčiní Harryho vpád do víru zmatených myšlenek, hledání sebe sama a zkoumání svých citů.

Jak se k jeho vztahu postaví nejbližší okolí? Bude ho schvalovat nebo mu zůstane zapovězen?

Jedná se o povídku v AU. Voldemort neexistuje, díky tomu jsou některé postavy mimo kánon.

Upozornění: slash, boyxboy, vulgarismy, sexuální scény

Za cover velice děkuji @siennacoles"

Z této anotace mám rozporuplné pocity. Nenadchne ani neurazí. Rozhodně ovšem čtenáři vyvstane otázka, proč se na coveru objevuje Lucius Malfoy, když v popisu se mluví o Dracovi. Také je mi proti srsti Harryho příjmení Snape. Potter je prostě Potter. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o AU, tak v zásadě nemám nic proti.

A nyní k příběhu. Když píšu tuto recenzi, tak kniha obsahuje třicet šest kapitol.

Opět je zde naše oblíbená autorská slepota - sem tam se objeví nějaký ten překlep nebo špatné skloňování z nepozornosti. Také se i zde objevuje tvůj problém s čárkami ve větách, ale v tak malé míře, že to lze přehlédnout. Pravopisné chyby jsem žádné neobjevila, za což tě velmi chválím.

Tvůj styl psaní je velmi čtivý a já se přiznávám, že ho mám ráda. Krásně dělíš text do odstavců, dodržuje všechna pravidla psaní.

Já si prostě nemůžu pomoci, ale čím více příběhů od tebe čtu, tím spokojenější jsem. Píšeš, dle mého názoru, nejlepší fanfikce na Harryho Pottera. Zkoušela jsem číst i fanfikce od jiných, náhodných, autorů, kteří mne nepožádali o recenzi. Ale nebylo to ono, nedokázala jsem se začíst. U tebe jsem byla vždycky příběhem vtažena do děje. A to mám na knihách nejradši.

Dějová linka... Naprosto perfektní, promyšlený příběh. Dokonalost sama. Okamžitě jsem byla vtažena do děje - četla jsem jedním dechem -, a to se mi už dlouho nestalo. Líbí se mi, že v ději na nic nespěcháš, všechno má svůj řád a jsou to opravdu ucelené myšlenky. Nikdy bych si nemyslela, že se mi zalíbí příběh se shipem Lucius + Harry. Luciuse jsem vždycky nesnášela.

A ještě něco. Pokud to jednou vydáš alespoň samo nákladem, tak chci jeden výtisk!

U této knihy nemůžu jinak než ji doporučit. Celkem mi trvalo, než jsem se k ní dostala, ale o to víc mne nadchla. Je to láska na první přečtení.

Doporučení na závěr - najdi si někoho, kdo si příběh pročte a opraví drobné chybky a překlepy, jinak nemám, co dodat

KritikyWhere stories live. Discover now