41. Střípky mozaiky

73 4 4
                                    

Dnešní recenze se zaměří na příběh Střípky mozaiky od známé autorky womiska. Jedná se o povídku do soutěže od ambassadorsCZSK.

Tak k coveru opravdu nemám slov. Sedí k příběhu naprosto dokonale, vystihuje podstatu věci, styl písma je vhodný a krásný a tóny fialové dobrý dojem pouze vylepšují.

Anotace.

"Vztah se zdál už od počátečního polibku dokonalý. Hýčkal jsi ho svou láskou, kterou jsi do něj věnoval do posledního koutku srdce nabídnutého na dlani. Nemohl jsi vědět, že láska není všechno. Nikdo ti to nemůže vyčítat. Ale nikdo nemůže převzít tvou bolest na sebe."

Anotace je krásná, vystihující... opět naprosto a úplně vhodná k danému příběhu. Neměnila bych ani slovíčko, nevidím ani žádnou chybu v čárce nebo cokoli jiného, co bych mohla vytknout. Je vidět, že to není tvůj první (ani poslední) příběh. 

Příběh je dokončený a jedná se o takzvanou "jednohubku", tedy obsahuje pouze jednu kapitolu.

Tak v celé kapitole jsem našla jedinou chybku, a tou je opakování slov. Není to tak zlé, ale sem tam je toho prostě víc, než by bylo potřeba. Zkus se na to ještě mrknout.

Jinak ti opět, jako již v předchozích recenzích na tvé příběhy, musím pochválit styl psaní. Čtenář se do příběhu dostane, ani neví jak a chce ho dočíst na jeden zátah. Což samozřejmě vůbec není problém (už vůbec ne v tomto případě), je to naopak hodně velké plus a ne každý spisovatel to dokáže. 

Líbí se mi také, jak dokážeš pracovat se slovními obraty a jak jsi do příběhu zařadila větu ze zadání soutěže.

A absolutně netuším, jak se ti na tak krátkém úseku podařilo stvořit prakticky plnohodnotný příběh. Je to opravdu umění a já ti za to mohu pouze vyseknout poklonu!

Tuto jednohubku si rozhodně přečtěte, myslím, že vás chytne za srdce. 



Tahle a předchozí recenze (Dvadsaťštyri želaní od  piece_of_my_life) jsou moje nejkratší recenze a to jsem je natahovala, jak to jen šlo. Jsem ráda, když vidím, jak se obě autorky postupně zlepšují, protože womiska jsem již několik děl recenzovala a piece_of_my_life dlouhodobě sleduji.

KritikyWhere stories live. Discover now