7. Nepochopený

145 13 7
                                    

Po extrémně dlouhé době jsem se zase dostala k recenzím.

Tato recenze se bude týkat příběhu Nepochopený od womiska. Jedná se o fanficki na Avengers, konkrétně na Iron Mana a Lokiho.

Cover. Mám z něj rozporuplné pocity. Koncept, jako takový, je dobrý. Dvě postavy, za nimi měsíc v úplňku, proč ne? Ale provedení je... Jak to jen říct? Ořezy postav nic moc, stínování taky žádná sláva. Font názvu a jeho ohraničení působí jako pěst na oko. Rozhodně by to chtělo upravit nebo úplně jiný cover.

Anotace.

"Nastává konvergence, jež má sílu smazat hranice mezi devíti světy Ydrassilu.

Malekith a jeho temní elfové vstali z popela, Loki buduje armádu.
Oběma jde o stejnou věc. O Aether.

Aether. Měl být zničen v čase Bora, otce Odina, byl však pouze ztracen a zapomenut. Až doteď.
Pokud se dostane do nesprávných rukou, všechny světy zaniknou.

Upozornění: boyxboy, slash, násilí, vulgarismy, sexuální scény"

Ta je oproti coveru na úplně jiné úrovni. Je tam obsaženo vše důležité a i mne, jakožto nefandu Avengers, anotace zaujala a s chutí jsem se pustila do čtení. K anotaci dnes nemám co vytknout.

A nyní k samotnému příběhu. Recenzi dělám, když má příběh šestnáct kapitol.

Opět chválím tvůj styl psaní. Naprosto skvěle se čte a je vidět, že máš v hlavě srovnané, jak se bude příběh odvíjet.

Ovšem musím ti, jako už při recenzi Zraněn na duši, vytknout dlouhá souvětí. Objevují se rozhodně o dost méně než ve Zraněn na duši, ale čas od času tam jsou. Další chybou, kterou ti musím vytknout a kterou v příběhu opakuješ častěji, je psaní slovního spojení "tam toho, tady toho". V tomto případě se to píše vždy zvlášť. Spojené je to pouze v případě skloňování slova "tamten" (tamti, tamta atd.). Opačný případ je u "chcete-li" - nepíše se tam pomlčka, ale spojovník, tzn. před a za - se nedělá mezera. Také ti dělají problémy mezery u trojtečky (...) - před ... se mezera nepíše.

A, stejně jako u Zraněn na duši, se tu objevuje problém s nejsprávným užíváním čárek ve větách. Dáváš je tam, kde být nemají. Také jsem tam objevila pár překlepů, ale je jich pomálu, takže se dají přehlédnout.

Co se týče děje... U prvních kapitol mě až mrazilo, u ostatních jsem byla napjatá a s každým slovem jsem měla potřebu číst dál. Rozhodně se jedná o poutavý příběh, který mne vtáhl do děje a těch šestnáct kapitol jsem přečetla "jedním dechem". Z Avengers jsem viděla pouze Thora a Doktora Strange a i přesto jsem velmi rychle pochopila některé souvislosti, potřebné pro příběh.

Je to opravdu skvěle napsáno. Neříkám, že začnu číst fanfikce na Avengers, protože na tak dobré dílo už asi nenarazím, ale tuto knihu s největší pravděpodobností dočtu.

U této knihy nemůžu jinak, než ji doporučit. Autorka píše opravdu velmi dobře a jedná se o kvalitní čtení. A to nemyslím pouze tuto knihu, ale i další její knihy.

Doporučení na závěr - Stejně jako u Zraněn na duši, doporučuji najít korektora, který knihu projde, opraví čárky, překlepy a další mnou vytýkané chybky.

KritikyWhere stories live. Discover now