👉31. Sarışın kaplan🐯

13.3K 665 86
                                    

Onun kolayca yaptığı gibi sonuçlarını düşünmeden aklıma geleni yapmalıydım.

Yapacaktım.

Kimsenin, hiçbir şeyin engel olmasına izin vermeden, sadece onu alıp gidecektim.

Çok geç olmadan bu saçmalığa bir son verecektim. Gizlilikle izlediğim yerden öne doğru çıkmaya yeltendim. Kısmen çıkmıştım hatta ama tam da orada Yavuz'la göz göze gelince donup kaldım. İlerlemek için gerilmiş olan kaslarım kitlendi sanki. Gözlerini kısmış sanki aklımdan geçen her bir düşünceyi görüyor, biliyormuş gibi bakıyordu.

'Hadi yapsana!' diyordu adeta, ama bu ifade bana gaz vermek yerine bütün irademi söndürdü. Havası boşalan balon gibi o umut ışığı beni terk etti.

Artık yaptığım hatanın bedeli vardı sadece. 'bir daha görüşmeyelim'. Bu üç kelimenin acı tadı dudaklarımda. Bakışlarımı ondan zorlukla ayırıp alelade bir yere çevirdim ve çıktığım yere geri döndüm.

Sonra yavaş yavaş ortada yer alan sahneye kaydı. Artık ne bakmak ne de görmek istediğim o sahne. Parmağına yüzüğü takılırken elimi yumruk yaptığımı hissettim.

Hani aşk diye bir şey yoktu tamirci kız?

Aşk diye bir şey yoksa benim canım neden bu kadar yanıyor? Sen bana ne yaptın ki böyle çaresiz hissediyorum? Buna hakkın var mı tamirci kız. Beni adeta böyle paramparça edip, yoluna devam etmeye hakkın var mı?

O kadar kolay mı? Aşk diye bir şey yoktur deyip inkâr edince geçiyor mu?

Neden benim içimdeki bu boşluk geçmiyor o zaman?

Neden o parmağına takılan yüzüğe baktığımda canım acıyor?

*****

Aylin

🎵'Sarışın bir kaplan karışır, içimin cam ormanına, sanki bir yerlerden tanıdık, dokunsam kanayacak tadı...'🎵

"Ayh ama yeter artık ya!" Uzanıp telefonun sesini kapattım. "Neden üç saattir aynı şarkıyı dinliyoruz?" İçim dışım sarışın kaplanlarla doldu. Hayır, sen âşıksın diye o sarışın kaplanlar benim içime de mi karışmak zorunda? "Tamam anladım aşk acısı çekiyorsun ama bu da yüzüncü dinleyişimiz, insaf biraz."

Elindeki puzzle parçasından bakışlarını bana kaldırdı. "Ne aşk acısı ya?" dedi ifadesiz bir ses tonuyla. Hi sen sesini öyle ifadesiz tutmaya devam et, hiç anlamıyorum ya ben çünkü. "Abi sen kimi kandırıyorsun acaba? Ya da kandırmaya çalışıyorsun... Oradan salak gibi mi gözüküyorum? Ben her şeyin farkındayım. Hatta daha sen farkında değilken farkındaydım. Dosyalar yapmalar, küçük oyunlar oynamalar, tapu devirleri,..."

Gözlerini devirdi. "Bu kadar büyütme istersen." Bu sözlerine neredeyse gülecektim. "Kız sözleneli tam üç hafta oldu ve sen hala sarışın dinliyorsun, ben mi büyütüyorum?" Elimdeki parçayı masaya atıp yeni bir tane aldım. 1000 parçalık puzzle almıştım ve saatlerdir onun başında oturuyorduk. "Bu da mavi ya," diye söylendim kendi kendime. Zaten parçaların dörtte biri maviydi, hangisi nereye nereden bileyim ben. Bunu yapmaktan zevk alan insanların ruh sağlığı merak konusuydu.

"Neden dinlediğim şarkıyı onunla bağdaştırıyorsun ki?" diye sorduğunda ister istemez sırıttım. "Hm dur bir düşüneyim, sarışın olduğu için olabilir mi? Hatta ona kaplan da diyebileceğimize göre..." Bir parçayı daha yerine oturturken. "Kuruyorsun Aylin," dedi. Ya bu nereden buluyor yerlerini, ben niye hiç bulamıyorum? "Kurmakla kalmayıp bir de inanıyorsun."

Arıza tespitWhere stories live. Discover now