59.

1.9K 177 8
                                    

Po hodinovém dohadování, že nikam nepojedu, vyhrála Hanji, která na mě vytáhla, že jsem jí to včera večer slíbil. To už jsem odporovat nedokázal. Takže jsem šel s Hanji k ní do práce.

Celou cestu auto, jsme probrali všelijaké témata. Pořád jsme to střídali. Z témata na témata a pak zpátky na první témata. Prostě nebyla nuda a ticho. K tomu nám hrálo rádio, takže Hanji i zpívala. Já se chytal jenom na refrém - který jsem pomalu ani nestíhal.

Když jsme dojeli k nemocnici, ve které pracuje, tak mě překvapilo jedno jediné a to, že Hanji není psycholog. To jsem pak vedle ní šel a nevnímal své okolí. Vstřebával jsem novou informaci.

,,Hanji..?" Řeknu a podívám se za sebe. Všichni mě celou dívali. Dneska mi to bylo celkem jedno, jestli mě lidé poznají nebo ne. Hlavně já budu 'zavřený' v Hanjiné pracovně - tam na mě nebudou moc. Nebo v to aspoň doufám.

,,Ano~?" Řekne zpěvavím hlasem a podívá se na mě. ,,Co jsi vystudovala?" Vrátil jsem zrak zpět před sebe a očkem pozoruji Hanji, která zamýšleně kouká do stropu. ,,Jako malá jsem chtěla být veterinářka - to mi nevyšlo... Tak když jsem nemohla dělat veterinářku, tak aspoň doktora... Dětská doktorka Hanji Zöe." Zasměje se sama sobě a zastaví před dveřmi. Asi do její pracovny...

Když otevře dveře a vleze do nich, tak jí jenom chvíli pozoruji povzdálí chodby. Nevim jestli tam chci a už vůbec nevim, proč jsem jí na to kývl... Aaa.. už vím. Protože zavřený mezi čtyřmi stěnami mě už nebaví! Zakroutím hlavou a rozejdu se na ní.

Víte, jak jsem říkal, že mi cizí pohledy nevadí?... Tak to beru spět. Strašně, ale strašně, mi to vadí.. nebo aspoň začíná...

Zavřu dveře a čekám na rozkazy. Hanji se usadí na židli za stolem a začne koukat do papíru a notýsku, který má po ruce. Poté ke mně zvedne oči.

,,Chceš něco s pití nebo něco k jídlu?" Jídlo? Vážně? ,,Možná jenom čistou vodu..." Kývne a zvedne se ze židle, na které doteď seděla. Když okolo mě prochází, tak mi ještě řekne, ať se posadím, klidně i na její židli. Kývnu a jen co odešla jsem si sedl na otáčicí židli. Miluji tyhle židle!

Japan [Riren]Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ