Bölüm 1

138K 3.3K 821
                                    

Medyadaki Şarkıyla beraber okuyabilirsiniz Zivin xanımın söylediği ağıt.

Herkesin hayal ettiği bi Dünya vardır güzel şeyler olsun herkes mutlu olsun herkes sevdiğine kavuşsun gibi şeyler ancak bu pek mümkün olmuyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Herkesin hayal ettiği bi Dünya vardır güzel şeyler olsun herkes mutlu olsun herkes sevdiğine kavuşsun gibi şeyler ancak bu pek mümkün olmuyordu. Zarin Hozan kalbini Çiya Bejindara kaptırmıştı. İkisinin yüreği bir birine bağlanmıştı.

İkiside sevmişti!

"Zarin hadi uyan kızım?" Diye seslenen annesi Ruken Xanımla yatağından kalkıp üzerini giyinerek odadan çıkıp aşağı indi. Annesi çoktan herşeyi hazırlamış Sofrayı kurmuştu. Bahçede oturan Babası Derviş ve abisi Fırat'a Dönüp "Rojbaş" Diyerek yerine otururken yaşlı adamın sert bakışları kızının üzerindeydi! Bu bakışları elbet Ruken Xanımda Fıratta fark etmişti.

"Zarin kahvaltını et! Hazırlan Çebikan aşireti seni istemeye gelecek!" Dediğinde Genç kız Elindeki Ekmeği bırakıp Islanan gözleriyle babasına baktı.

"Ne diyorsun baba sen ne istemesi?"

"Sana dedim değil mi Seni isteyecekler diye?" Derken sesi olduğunda fazla sert çıkıyordu. Fırat hep babasının kararlarına saygı duymuştu ancak bu karar saygı duyulacak bi karar değildi! Gönülsüz kız vermekten yana asla değildi genç adam.

"Baba Zarinin gönlü yoktur ikimizde çok iyi biliyoruz sen buna rağmen onlara gelin mi dedin?"

"Öyle dedim Fırat koskoca aşirete gelmeyin mi deseydim Derman Zarini istiyor konağına Hanım ağa yapacak daha ne isterseniz Sevineceğiniz yerde." Babasının sözlerine Kaş çatan Fıratla Zarin boğuk sesiyle araladı dudaklarını.

"Ben Dermanı sevmiyorum! Bunu sende çok iyi biliyorsun Baba." diyerek ayağa kalktı ardında Derin nefes alıp devam etti. "Dermana varacağıma Ölürüm daha iyi." diyip Koşarak odasına çıkmıştı. Derviş Bey Öfkeyle Kızının ardından bağırdı.

"Zarin Xanım kaçışın yok Seni O Çiya Bejindar olacak adama vermem bunu böyle bilesin!"

"Baba etme niye böyle yaparsın hep kendi dediğini yapıyorsun İstemiyor işte neden inat ediyorsun sevdiğine varması için?" Dediğinde yaşlı adam oğluna dönüp tek kaşını havaya kaldırdı.

"Sen ne zamandır kararlarıma karşı çıkar oldun Fırat? Haddine mi Kararlarımı sorgulamak! Benim kızım değil mi ben Derman Çebikana vereceğim diyorsam vereceğim! " Diyip elini masaya indirdi. Babasına laf anlatamayacağını anlayan genç adam Masadan kalkıp kardeşinin yanına çıktı.

Ruken Xanım elindeki Çatalı tabağın yanına bırakıp Sinirle söylenmeye başladı.

"Kızımın başını yakacaksın! Durmaya bil Derviş dur ki kimsenin canı yanmasın Bejindarlarla olan husumetine ne diye kızımı karıştırırsın?" Dediğinde Yaşlı adam karısına bakıp dişleri arasında tısladı.

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin