Bölüm 2

76.4K 2.8K 399
                                    

Adamın ağzından çıkanlar Avlunun ortasına Bomba gibi düşerken Herkesin ağzı açık kalmıştı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Adamın ağzından çıkanlar Avlunun ortasına Bomba gibi düşerken Herkesin ağzı açık kalmıştı. Bu adam ne yapmaya çalışıyordu ki?

"Olmaz baba olmaz!" diye karşı çıktı babasına Beran Bejindar. Zınar ağa Öyle bi bakış attı ki ortalık buz kesildi Kim Koca Zınar Bejindara karşı çıkabilirdi ki?

"Sözümün üstüne söz kabul değil!" Der demez Derviş beyin Seside Yankılandı koca avluda.

"Kızımı Bejindarlara vermem! Benim bu aileye verecek kızım yok! Zaten Beran ağayıda tanımaz! " Diyen adamla Aşiretin en yaşlısı konuşmaya başladı.

"Duyduğum kadarıyla kızının Dermanda gönlü yokmuş Gönülsüz vermeye kalkmışsın! Kızın Dermanı çok mu iyi tanıyor sanki? Bizi kandırma Derviş! "

Herkes bir birine bakıp Onaylarken Zınar ağa tekrar konuşmaya başladı.

"Madem kızımı vermem diyorsun O zaman Oğlunun kanını ver bitsin bu iş." derken Beran ağa Ellerini saçlarına geçirmiş Dişlerini bir birine çakmış gıcırtı sesinin Adamlar Tarafında duyulduğuna yemin edebilirdi.

"Ulan siz niye bildiğinizi okuyorsunuz Ben Katilin bacısıyla evlenmem diyorum Daha ne Uzatıyorsunuz gideyim Sıkayım Fırat denen adamın kafasını bitsin uzatmanın alemi yok!"

"Beran Ağa sakin ol öyle dökelim demekle olmuyor." diyerek Derviş beye Döndüğünde Adam kafasını eğmişti Oğluna karşılık kızını istiyorlardı. "Ne dersin Derviş Fırat'ın canı mı yoksa Kızınla Beranın Evlenmesi mi?" Diye kalın sesiyle seçenek sunmuştu. yaşlı adam kafasını kaldırıp Bütün ağalara bakıp Devam etti.

"Peki tamam kabul Kızımı Vereceğim." Dediğinde Beran Çırpınışlarının boşa olduğunu anlamıştı.

"1 Ay sonra Bu evlilik gerçekleşecek." dediği anda Beran Bejindar kaybetmiş o anda Yüreğindeki Nalin Aklına geldiğinde Gelişi güzel küfür savurmuştu. Şimdi Sevdiği varken Hiç sevmediği bi kadınla mı evlenecekti adını bile bilmediği yüzünü bile görmediği bi kadınla!

Karar verilmiş herkes Konak'tan dağılmıştı. Zivin Xanımın yüreği yanmıştı Şimdi ne deseler ne yapsalar Yüreğindeki Acı dinmezdi. Evlat acısı hiç bir şeye değişmezdi.

Bir ananın Yüreği yanmıştı!


Fırat Günlerdir kardeşinin yanına çıkmamıştı çıkmaya yüzü Yoktu ama bilerek yapmamıştı. Bugün ilk defa bütün cesaretini toplayıp Odasına çıkmış, kardeşi Yine Aynı pozisyonda oturmuştu dizlerini karnına çekmiş başını dizlerine koymuştu. Bu kadın Günlerdir böyleydi kimseyle konuşmuyordu Çiyanın yere yığıldığı gözlerinin önüne geldikçe Gözlerinden yaşlar Firar ediyordu. Fırat sessizliğe bürünen kardeşinin karşısına geçip oturdu nerden başlaması gerektiğini bilmiyordu. Özür dilerim mi diyecekti yoksa Affet mi?

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin