Bölüm 4

65.8K 2.8K 671
                                    

Giden kadının ardında Zınar ağa sinirle oğluna bakıp sabır çekerek  Yemeğine döndü

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Giden kadının ardında Zınar ağa sinirle oğluna bakıp sabır çekerek Yemeğine döndü. Bu adam ne zaman bir şeylerin farkına varacaktı aslında onunda suçu yoktu hayali Nalinken hayatı hiç tanımadığı hayatında görmediği Zarin olmuştu. Oysa Zarinin hiç bir suçu yoktu az çok herkes biliyordu. Pek dışarı çıkmayan kimseyle konuşmayan kendi halinde bir genç kızdı. Çoğu kız arkadaşlık yapmak için elinden gelen herşeyi yapıyordu Zarin farklıydı yeri geldiğinde erkek gibi yeri geldiğinde Ürkek bir ceylan gibiydi. Ama her erkeğin hayalindeki kadındı!

"Elin daima vicdanında olsun kuremin(oğlum)" diye söylenen annesiyle bıkınca bir nefes verip devam etti.

"Vicdanım merhametim gideli çok oldu bırakında bundan sonra kendi hayatıma kendim yön vereyim." diyerek yemeğine devam etmişti. Beran Bejindar her zaman kendi bildiğini yapmaktan kaçınmazdı.

Zarin ağır adımlarla mutfağa inip kapıdan girerken yüzüne sahici olmayan bir gülümseme yerleştirdi.

"Sofrasınızda Banada yer vardır?"Diye sormasıyla herkes ayağa kalkmıştı.

"Olur mu öyle şey gelin Ağam buyrun." derken hepsi bi ağzında söylemiş Zarin tebessüm etmişti en azında mutfaktakiler Beran ağa gibi değildi. Genç kadın Elmasın yanına alıp oturduğunda Seher bir tabak yemek önüne koydu.sessizce yemeğini yemeye başladı zaten sabahta pek doğru bir şey yememişti. Kurt gibi acıktığını bunu biliyordu.

Yemekler yenildikten sonra Zarin kadınlara yardım edip sofrayı kaldırmış Esmayla bulaşıklara yardım etmişti. Onlar bulaşıkları yıkarken Seher kadında çayları alıp avluya çıkarmış herkese ikram ederken Zivin Xanım kadına seslendi.

"Zarin nerde? "

Elindeki tepsiyi sabit tutup hanım ağaya bakarken Beranın sinirden yüzü gerilmişti. İki lafın biri o kadın mı olacaktı. Ses etmeden çayını içmeye devam ederken kadın devam etti.

"Mutfakta Xanım ağam bulaşıklara yardım ediyor." demiş başını eğerek geri mutfağa inmişti. Kızlar bulaşıkları yıkadıktan sonra Sevda kendileri içinde çay yapıp tepsiyle ortaya koymuş herkes çayını alıp içerken Zarinde onlara ayak uydurmuştu.

"Alışa bildin mi gelin ağam?" Diye soran sevdayla genç kadın bardağını indirip genç kıza baktı.

"Yani daha bir gün oldu ama inşallah ayak uydururum."

"Bence uydurursun Ben seni çok merak ediyorum." demesiyle Zarin kaş çatmıştı.

"Nasıl yani?"

"Şey bir kaç defa adını duydum çok güzel kız diye bahsediliyordu ama sen fazla güzelsin." derken Zarin utanmıştı o böyle şeylere takılmayan biriydi dış güzellik değilde daha çok iç güzelliğe önem verenlerdendi.yine çaylar içmeye devam ederken Sevdanın gözleri boynundaki kolyeye takılmıştı.

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin