Bölüm 28

69.8K 2.7K 538
                                    

Aradan geçen haftalar sonrasında Bazin eve gelmiş, iyice toparlanmıştı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Aradan geçen haftalar sonrasında Bazin eve gelmiş, iyice toparlanmıştı. Bejindar'lar haber salmış bugün nihayetinde gidip isteyeceklerdi. Beran Zarinle gün geçtikçe, daha çok bir birine bağlanıyorlar , bir birini kırmadan anlamaya çalışıyordı. Zivin Xanım son olanlardan sonra gelinini karşısına alıp doğruyu yanlışı anlatmış verdiği sözü tutmasını istemişti.

"Ne kendini yak ne Beranı yak demişti! Herkesin bir geçmişi var insan geçmişine takılı kalırsa ileriye doğru hiç bir adım atamaz!"

bu sözler kulağına küpe olsun demişti. İşte o günden sonra bir şeyler değişmeye başlamıştı.

Herkes avluda oturma yerini almış, Şiyar'ın hazırlanmasını beklerken, Zarin'de sabahtan beri kayınbiraderi için koşturup duruyordu.

"Yenge herşey hazır değilmi ?"

Merdivenlerden inip elinde çikolata kutusuyla avluya gelen yengesinin yanına geldi Şiyar. Zarin genç adamın haline gülmemek için kendini zor tutuyordu. Ancak şöyle bir şey vardı ki Şiyar'ın mutluluğu herkese bulaşmış, herkesin yüzünde gülümseme peyda olmuştu.

"Heyecan yapma tamam herşey hazır." elindeki kutu ve poşetleri arabaya koyması için Kani'ye vermiş, hazırlanmak için tekrar odasına çıkmak için arkasını dönmüştü. Kayınbiraderinin sesiyle durmuş , avludaki herkesin adamın heyecanına güldüğünü görmüştü . İlk defa Şiyar'ı böyle mutlu görüyorlardı.

"Yenge bu takım iyi değilmi yakışmış?" Diye sormasıyla Beran'ın kükremesi bir olmuştu.

"Ulan sabahtan yenge aşağı yenge yukarı bırakmadın bir nefes alsın alt tarafı kız isteyeceğiz."

Zarin şaşkınca dudaklarını bir birine bastırırken, diğer herkes şokla genç adama bakmıştı. Beran üzerindeki bakışları fark etmesiyle yüz ifadesi değişmiş hemen önüne dönmüştü. Babasının yanında bu hiç hoş olmamıştı. Ama haklıydı sabahtan beri karısının oturduğunu görmemişti.

"Oooo Beran ağa peki peki." Alınmış tonda sözlerini söylerken kardeşinin sesiyle kaşlarını çatmıştı. Zarin ise kahkaha atmamak için kendini zor tutuyordu. Zivin Xanım oğlunun hareketiyle yüzünde kocaman gülümseme peyda olurken Zarin şen şakrak sesiyle Şiyar'a döndü.

"Sen gelmiyorsun Şiyar biz kızı isteyeceğiz." tek kaşını havalandırarak baktı genç kadına. Bu ne demekti en güzel gününde kendisi olmayacakmıydı , tuzlu kahve içmeyecekmiydi?

"En güzel günümde ben olmayacağım öyle mi ne saçma yenge?" Dediği anda avluda kahkaha sesleri yükselmiş, en sonunda Zarin'de kendini tutamayarak kahkaha atmıştı.

"Aslında senin gelmemen uygun ama baban gelmeni istedi , o yüzden korkma geliyorsun." Sözlerini bitirince gözlerini dikkatlice kayınbiraderinin üzerinden gezdirdi genç kadın.

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin