Bölüm 37

53.3K 2.2K 337
                                    

Sabah herkesin uyanmasıyla avlunun ortasına kurulan kahvaltı masasında herkes yerlerini alırken , Zivin xanım merdivenlerden elinde çaydanlıklarla çıkan gelinine içtenlikle gülümsemişti

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Sabah herkesin uyanmasıyla avlunun ortasına kurulan kahvaltı masasında herkes yerlerini alırken , Zivin xanım merdivenlerden elinde çaydanlıklarla çıkan gelinine içtenlikle gülümsemişti.

O kadar güzel bir yüreğe sahipti ki buna her gün şahit oluyordu. Belki Derviş onu sevmiyor suçlu buluyordu ama bu aile Zarin'i kızları gibi görüyorlardı. Bundan sonrada hep böyle olacaktı.

Genç kadın çayları doldurup, herkesin önüne bıraktıktan sonrankendi yerini alırken , Zivin xanım gelinine bakmış ve konuşmaya başlamıştı.

"Bugün hastaneye gideceksiniz?"

Başını usulca kaldırıp kaynanasına bakan Zarin . "Evet jımom kahvaltıdan sonra gideceğiz."

"Eyi gidin güzel haberlerle gelin." Dedikten sonra kahvaltısına dönmüştü. Sessizce kahvaltı faslı başlamıştı. Bugün Beran karısıyla doktora gidecek Şiyar'da Bazin'i alıp dışarı çıkacaktı.

"Bende okula gideyim başka yapacak bir şey yok."

Kani'in cıvıl cıvıl sesiyle tüm bakışlar ona dönmüştü. Okumayı öyle çok seviyordu ki Zınar ağa okumaz dedikçe, Kani babasının sözlerini çökertmişti. Okulda başarılı çocuklardan biriydi. Ağalık şan veya başka şeylere özenen biri değildi. Şu an tek hedefi okumaktı. Okuyup adalet sağlamaktı.

"Allah zihin açıklığı versin oğlum güç kuvvet versin." Diyen Annesiyle genç adam yerinden kalkıp yanağından makas almıştı.

"Sağolasın güzel anam."

Kaninin çıkmasından sonra kahvaltı bitmiş, Bazin Zerdayla masayı toplarken Zarin odasında çantasını alıp kocasının yanına gelmişti. İkisi yan yana yürüyüp konaktan çıkarken, Zivin Xanım giden oğlu ve gelini ardından bakmıştı.

Bir oh çekip masayı toplayan kızlara baktı. "De hayde gelin sende kocanı bekletme, kızlar haleder buradaki işleri."

Bazin tamam dercesine başını sallayıp kocasını daha fazla bekletmemek adına hazırlanmak için yukarı çıkmıştı.

--

"Bak bak hele nasılda sallana sallana çıkıyorlar konaktan bugün cinsiyetini öğrenecekler. Acep kızmıdır erkekmidir?"

Delal xanımın merakla konuşmasıyla Nalin oturduğu yerde gidenlere bakmıştı. İkisinin yüzü gülüyor gün geçtikçe, insanlar daha çok onlardan bahsediyordu.

Başını önüne düşürmesiyle Delal xanım dönüp gelinine bakmıştı. Tek kışını havalandırarak.

"E buke? 3 ay olmuştur senden güzel bir haber alamıyoruz ne zaman vereceksin haberi?"

Kaynanasının tok sesiyle başını kaldıran genç kadın çekinerek gözlerine bakarken , korkmadan edememişti. Korkmalı mı bu kadından ? Bunu bekliyordu değil mi? Kendisini hazırlamış olmalıydı. Daha yine araları iyi olmuşken, şimdide hamilelik olayı kötü etkileyecekti.

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin