Bölüm 41

46.7K 2.1K 322
                                    

İnsan , iki eliyle kaç yarasını sarabilir ki?

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

İnsan , iki eliyle kaç yarasını sarabilir ki?

Tam yaraları sarılıp iyileşmeye başlarken , yenileri ekleniyordu. Ne zaman ben mutluyum işte diye düşünse , o mutluluk kursağında kalıyordu. Derviş bey hiç bir zaman ona gerçek bir baba olmamıştı , şu saatten sonrada olacağa benzemiyordu.

Ruken Xanım korkuyla kızına bakarken , tam düşecek olan kadının kollarından son anda tutan abisi Fırat olmuştu. Zarin gözlerini korkuyla aralarken , abisinin kolları arasında dern bir nefes almıştı. Yine onu abisi kurtarmıştı.

"Zarin iyimisin bacım?"

Başını yavaşça sallayarak abisinin kollarından çıkmış , yüzüne bakmıştı ıslak kirpikleri arasından. "İyiyim ağabey ben çok teşekkür ederim."

Fırat kardeşini kendine çekip, yanaklarını silmiş , dudaklarını anlına bastırıp kardeşini arkasına almıştı. Tehlikeli göz bebeklerini karşısında duran delirmiş babasına çevirip.

"Bir daha hiç birimizi görmeyeceksin Derviş bey. Sana her zaman dedim Zarin'in saçının teline zarar verirsen , seni babalıktan silerim diye , bugün yaptığın bardağı taşırdı. Benim senin gibi bir babam yoktur!"

Yaşlı adamın yüzüne doğru bağırmasıyla Derviş bey inanamaz bir halde bakmıştı oğluna. Bu güne kadar Fırat babasına karşı hiç saygısızlık yapmamışken , bugün böyle demesi adamın gururuna dokunmuştu.

"Sen ne dersin Fırat , karşında baban var. Saygısızlık ettiğinin farkında mısın ? Kendine gel sen benim oğlumsun." Dediğinde Fırat başını iki yana sallayarak itiraz etti.

"Zarin de senin kızın ama , sen evlatlarını sevmeyi bilmiyorsun sen. Benim babam değilsin , olsaydın beni vuran adamdan kan parası almazdın. Bitti Derviş bey biz sana çok bile dayandık. Al paranı güle güle harca." diyerek annesine döndü.

"Hayde daye topla eşyalarını gidiyoruz."

Zarin Ruken xanımla şaşkınca bakarken , yaşlı adam ne yapacağını bilemeden oğluna bakıyordu. Ciddi olamazdı değil mi? Gidemezdi elalemin ne diyeceğinide mi düşünmüyordu?

"Ne demek gidiyoruz Fırat delirdin mi sen?"

Babasının sözlerine karşı adam istifini bozmadan babasına bakarak

"Bitti baba , canın her istediğinde bizi kullanmazsın , sen Zarin'in hayatını mahvettin. Benim hayatımı mahvettin , anama bir gün yüzü göstermedin yeter. Yemin ederim yeter artık ben anama bakarım ha sen artık kendine yeni bir kadın mı getirisin ne yaparsan yap."

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin