Bölüm 5

65.1K 2.8K 438
                                    

Genç kadın duyduklarıyla  Dudaklarını dişleri arasına alıp ezerken gözünden bir damla yaş düşmüştü

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Genç kadın duyduklarıyla Dudaklarını dişleri arasına alıp ezerken gözünden bir damla yaş düşmüştü. Bu adam yemin mi etmişti öldürmeye? Zarin bir kaç adımda kocasının tam dibinde durup işaret parmağıyla Adamın sert göğsüne vurdu.

"Madem sevdiğin vardı! O zaman ölümde olsa herkesin karşısında duracaktın ben istemiyorum diyecektin Beran ağa! Yanıma gelip oturup 3 kere evet demeyecektin! Resmi nikahı kıymayacaktın! Siz erkekler kendinizi vazgeçilmez sanıyorsunuz kusursuz sanıyorsunuz ama şunu unutma Beran ağa seni vazgeçilmez yapan kadındır! Yoksa tek kalemde vazgeçilecek adamsın!" Derken Herkes şaşkınca bakmıştı genç kıza cesareti taktire şayandı Beran aralarındaki mesafeyi yok edip öfkeli nefesini yüzüne bırakıp sıktığı dişleri arasında tısladı.

"Sana demiştim ki? Bana sesini yükseltip karşı çıkma! Yeminim olsun seni Mardin'e gömerim!"

"Kadını küçük görmekten hor görmekten yakıp yıkarım demekten başka bi bildiğiniz yok töre diyip ardına saklandığınız cehalet kadınların sonu oluyor erkeklere bir şey olmuyor onlar keyfine bakıyor her şeyi kadın çekiyor acıyı kadını çekiyor zulümü kadın çekiyor niye töre çünkü! böyle Töre bastın!" Dediği anda Çenesinden hissettiği baskıyla yüzünü buruşturdu. Şiyar Zivin Xanımla engel olacakken Beranın el işaretiyle ikiside yerinden kıbıldamamıştı. Genç adam yüzünü karısının yüzüne yaklaştırıp dişlerini arasında tısladı.

"O çeneni kapat!" Direktifi veren sesi keskin ve tehditkardı elleri arasında sıktığı çenesini kendine doğru çekip dişleri arasında hırladı.

"Benim Damarıma basma ben senin abim falan değilim tanıdığın o sümüklü adamlardanda değilim benimle adam akıllı konuş bir dahakine Allah şahidim olsun dilini keserim bir daha konuşamazsın!" Diyerek Konak'tan çıkıp gitmişti. Şimdi bu öfkeyle kimbilir kimi yakacaktı!

Zarin giden adamın ardında Dudaklarını bir birine bastırıp kaynanasını duymadan odasına çıkıp kendini yatağın üstüne atarak ağlamaya başladı. daha çok yaşayacaklarına bu adam rahat durmayacaktı bunu bugünde bir kere daha anlamıştı peki sevdiği varken neden savaşmamıştı? Niye direnmeden kabul etmişti? Neden şimdi herşeyi masum bi kadına yüklüyordu?

"Allahım sen bana yardım et." kolyesini parmakları arasına alıp okşadı. Şimdi sevdiği adam burda olsaydı bunların hiç biri olmazdı peki ne yapacaktı ne yapması lazım? Bu dört duvar arasında Mutsuzluktan çürüyüp gidecekti.

Tartışmadan sonra herkes bi yana savrulurken Konak'ta kadınlar tek kalmıştı. Zarin aşağı İnmemiş yatağında oturmaya devam etmişti. Aşağı inse Kaynanası tonla soru soracaktı en iyisi inmemektir diyerek Yatağından kalkıp dolabına ilerleyerek Evden getirdiği Kitabı açıp okumaya başladı şiir kitabı. İKİ DİL BİR AŞK!

Bir satırda şöyle diyordu.

Hayatınıza aldığınız bazı insanlar hayatınızı sizden almaya başlar hiç bir şey yapamazsınız!

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin