Bölüm 19

58.9K 2.4K 341
                                    

Medya- rojda açarak okuyabilirsiniz:)

Genç adam şaşkın bakışlarını annesinin üzerine dikerken anlamsızca bakıyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Genç adam şaşkın bakışlarını annesinin üzerine dikerken anlamsızca bakıyordu. Bugüne kadar ikisi iyi olsun diye uğraşan kadın neden hemen böyle bir karar almıştı.

"Ne demek bu Daye? "

Yüksek seste Merakla sorduğu soruya yaşlı kadın bıkkınca nefes verip yanıtladı.

"Zarini annesi gile götür!" Söylediği sözleri tekrar ediyordu kadın, beklediği bu değildi Çarşafı vermişti o kan neydi?

"Bizi kandırdınız çocuk gibi bileğinizin kanını çarşafa sürüp bize verdiniz! Siz hangi akla hizmet edersiniz aşiret yarın çocuk diyecek siz daha hala aynısınız! Zarin evine dönüyor! Hemen. "

Annesinin kesin kararı üzerine karısını bileğinden tutup arkasına alırken Zarin gözyaşlarını acı içinde bırakıyordu.

"Zarin hiç bir yere gitmeyecek Daye kes saçmalamayı!" Diye bağırmasıyla yaşlı kadın Kafasını diğer tarafa çevirdi.

"Ahmedo buraya gel!"

Zarin ıslanan yanaklarına aldırmadan kadının keskin bakışları altında ezildiğini hissediyordu. Zivin Xanım değildi bu kadın neden böyle davrandığı hakkında en ufak bir fikri yoktu.

"Neden gidiyor! Karım o benim nasıl gönderirsin!"

Yaşlı kadın Kafasını sallayıp hüküm kokan bakışlarını oğluna sabitledi.

"Karın olsaydı şimdi bunlar olmazdı Beran ağa , uzatma oğlum ya kendin götür yada Ahmedo götürsün!"

"Tamam ben götürürüm!"

"Zarin'i bırak gel konuşacaklarım var." diyerek ağır adımlarla aşağı inerken Beran yorgun bakışlarını karısına çevirdi. Genç kadın Kafasını iki yana sallayıp çantasını eline alarak merdivenlere yöneldi.

Beran derin nefes alıp elini ensesine atarken, oda karısının arkadısından yürümeye başladı. İkisi sessizce ard arda aşağı inip Konak'tan çıkarak arabaya bindiler . Beran elleri arasına aldığı direksiyonu sıkarken homurdanarak öfkeli nefesini burnundan verdi. Her şey mi üst üste gelirdi.

"Çeneni tutamadın Zarin!" Direksiyonu hızla kırıp yolları toza katarak Zarin'in baba evinin yolunu tutmuştu. Arabanın içi ateş alanına dönmüş Zarin o ateşi bedeninde hissediyordu. Kocasının yan profiline bakarak konuşmaya başladı.

"Beni zorlayan sendin Beran ağa."

"Kes artık ağa diyip durma!" Zarin gözlerini devirip yüzüne alaylı bir tebessüm yerleştirdi.

"Ağa değilmisin Beran ağaaa." Diyerek güldü. Sabrı taşan adam kendine hakim olmaya çalışıyordu. Biliyordu ki Zarin onu kışkırtmaya çalılıyordu ki aralarına daha çok duvar ördün. Zaten yaptığı iş buydu kışkırtıp kırıcı konuşturuyor , sonrada kendisine ulaşmasını engellemek için etrafını duvarlarla kaplıyordu.

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin