Bölüm 15

68.5K 2.7K 470
                                    

Kaşları istemsizce havaya kalkan adam gözlerini kısıp karısının yüzünde gezdirdi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kaşları istemsizce havaya kalkan adam gözlerini kısıp karısının yüzünde gezdirdi. Yürek yemişti bu kadın başka açıklaması yoktu bir ağaya nasıl böyle karşı çıkabiliyordu?

Bu kadın neden bu kadar cesurdu ? Neden olmadık zamanlarda olmadık tepkiler verip kafasını karıştırıyordu ? Oysa adam netti bir zamanlar. şu an ise emin olamıyordu hiç bir şeyden. kendinden bile. Hele kadının tavırları onu daha çok kışkırtıyordu.

"Zarin canına mı susadın sen? "

"Hayır canıma susamadım çünkü o canı siz aldınız benden. Kadınım diye sen beni yerin dibine soktun , seviyorum dediğin kadını bu konağa getirdin. İnsanların içinde beni rezil ettin , o kadını korudun sen varya hayatımda gördüğüm en öküz en Hödük en odun adamsın ."

"Seni ateşe atsam yanmazsın bile!"

Kadın ağzından dökülenlerle yüreğinin ateşini bir nebzede olsa dindirmişti. Bu konağa sevdiği adamın evine gelin gelmişti ama sevdiğine değil , acımasız kardeşine sürüklemişti kader onu.

Oysa bu eve sevdiğinin kolunda , yüreğinde bir bayram sevinci ile girmeyi hayal ederdi her zaman. şimdi sevmediği sevilmediği bir adama eş olmuş yuvam diyeceği Konak zindanı haline gelmişti.

Adam gözlerini bir kaç saniye kapattı , derin bir nefes aldı elinde kalacaktı bu kadın. Zaten bunu istiyordu. Zarinin verdiği gazla biraz daha sıktı karısının kolunu , Zarin acıdan inlerken Beran burun kemerini sıkıp sert sesiyle konuşmaya başladı.

"Ben sakin kalmaya çalışıyorum ama sen beni kışkırtıyorsun , üzerime oynuyorsun zararlı sen çıkıyorsun sonunda bak." diyerek parmakları arasında ezdiği kolu karısına işaret etti. "Sen beni buna zorluyorsun aptal kadın."

Zarin acıdan Dudaklarını ısırıp düşen omuzlarını dikleştirdi. Yenilmeyecekti güçlü durup onu yenecekti Bir kerede adam yenilsin.Kendisi hak ettiği gibi davranışları görene kadar mücadele edecekti adamla. Bir kadına gösterilmesi gereken saygıyı Beran ağa göstermek zorundaydı.

"Bir gün benim çektiğim acıları çekmen dileğiyle Beran ağa , öyle acılar çek ki dermanın bende olsunda ben sana derman olmayayım. "

Daha fazla dayanmayan adam karısının kolunu bırakıp karısını odada bırakarak odadan çıkıp gitti. Zarin dizlerinin üzerine çöküp göz yaşlarını serbest bıraktı.

"Allahım sen bana dayanma gücü ver.Beni burada günden güne ölümüme bu adamın merhametine bırakma. "

Adam attığı her adımla kulakları sağır eden ayak sesleri ile aşağıya inmişti. Zivin Xanım gelen oğluna soru yöneltmişti ancak oğlu cevap verecek durumda değildi bu sefer odak noktası Şiyar olmuştu tam karşısında durdu.

"Bana ne zaman Dermanı söyleyecektin lan o itin ağzından mı duyacaktım!"

"Neden söylemem gerekiyor karını götürmeyen sendin. Sadece Derman'ın değil tüm Mardin'in de haberi var Zarini istemediğini herkes biliyor yani neyi sana söyleyecektim ağam. "diyerek alayla sırttı genç adam "Yoksa kıskandın mı oooo hayır hayır kulağa komik geliyor abicim sen Nalin'den başkasını kıskanmazsın değil mi ? "

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin