Bölüm 8

62.4K 2.3K 540
                                    

Duyduğu sözlerle kan beynine sıçrayan kadın derin nefesler alıp sakin olmaya çalışıyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Duyduğu sözlerle kan beynine sıçrayan kadın derin nefesler alıp sakin olmaya çalışıyordu. Oğluda gelinide delirmiş olmalıydı burda boşanmak yoktu bilmiyorlarmıydı?

Zarin kuruyan Dudaklarını yalarken adamın gözleri karısının dolgun dudaklarına kaymış seslice yutkunmuştu.

"Kes şunu!" Dediğinde Zarin anlamadım dercesine bakış atmıştı.

"Neyi?"

"Zarin!" Diyerek ikaz edip karısının dudaklarına eğildi. Tekrar yutkunurken burnuna dolan dağ çiçeği kokusu yine genzine dolmuş çiğerlerini bayram etmişti bu adam bir şeyi net anlamıştı artık bu kadının kokusu onu etkisi Altına alıyordu.

"Ulan ne oluyor bana!"

Kafasını hızla iki yana sallayıp gözlerini kapatıp açıp hızla uzaklaşmıştı karısından bu adam neden böyle oluyordu o nefret ettiği kadının etkisi altına niye giriyordu? Genç adam arkasını dönerken gördüğü suratla yerinde kalmıştı. Annesi hüküm kokan gözlerle bakıyordu oğluna sinirlenmişe benziyordu.

"Gelin Xanım çık dışarı!"

"Ama jımo- " elini sus dercesine havaya kaldırıp gelinini susturmuştu Zarin daha fazla kızdırmamak için Kafasını eğerek odadan çıkmış yaşlı kadın kapıyı kapatıp oğlunun karşısına dikilmişti.

"Ne oldu Daye ne bakarsın? "

"Geç otur karşıma Beran." diyerek koltuğa geçmiş Beran da annesinin karşısına oturmuştu Sessizce oturup bekledi.

"Az önce duydukları mı duymazlıktan geliyorum. Bak oğlum bu evlilik dediğin çocuk oyuncağı değil. Ben bilmiyormuyum oğlumun sevdiğini gidip isteyeyim kendime gelin edeyim! Bu evlilik ağabeyinin canına karşılık oldu yoksa Fırat ölecekti böylelikle kan davası başlayacaktı."

"Ölseydi Zivin Xanım bırakmadınız sıkayım kafasına karşı çıktınız beni istemediğim bir evliliğe zorladınız üzerine üst üste yük bindirdiniz! Nalin bu eve gelin gelecekti Zarin değil." Dediğinde Zivin Xanım sakin kalarak devam etti.

"Boşanmak yok sende Zarinde boşuna çırpınmayın! Ve sen Beran ağa Nalin denen kızdan uzak dur o kız gelinim olmaz sen evlisin o kız bunu bile bile hala senden bir şeyler bekliyor. Yanlış yoldasın yolun sonu çukur dikkat et yarın bir gün aşiret senden çocuk isteyecek aklını başına al bir an önce karınla aranı düzelt bu Nalin konuşması babanın kulağına giderse Mardin ayağa kalkar biliyorsun değil mi yapma oğlum iyiyken kötü olma."

Sinirle yerinden kalkıp ellerini saçlarına geçirdi burnunda soluyor göğsü öfkeden kalkıp iniyordu Yerinde Sayarak ileri gidip geliyordu.

"Abim bu kızı seviyordu ben nasıl sevmeye çalışırım söylesene bana Üstelik gönlümde başkası varken niye yaptınız bunu bana Daye benim ne suçum vardı o kadının yüzüne her baktığımda abim geliyor gözlerimin önüne ağıtların doluyor kulağıma." derken sesi titriyordu. Zivin Xanım sessizce akıttı gözyaşlarını Beran yine yanan yüreğine odun atmıştı yine çayır çayır yakmıştı annesini.

ZARİN(TÖRE) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin